Ik wist serieus niet hoe ik dit recept moest noemen. Een bord BOMVOL groente leek me een goede, maar eigenlijk ook nietszeggend. Het is een variatie op een soort van buddha bowl maar dan met coucous. Je kunt daar in de plaats ook voor quinoa gaan. De ‘dressing’ is hummus wat de hele maaltijd écht bij elkaar trekt en het heerlijk vol smaak en smeuïg maakt, dus sla deze vooral niet over!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 100 gram couscous of quinoa of zilvervliesrijst (of wat jij wilt)
- 1 zoete aardappel
- 1/2 grote aubergine
- 100 gram doperwten
- 1/4 grote bloemkool
- Hummus (ik heb de zongedroogde tomaat-basilicum van de Lidl)
- kokosolie
- kerrie poeder
- kurkuma poeder
- knoflook poeder
- paprika poeder
- peper
- zout
Let wel, alle ingrediënten kun je fine tunen naar eigen smaak. Wil je meer doperwten en minder bloemkool? Go for it! Wil je andere kruiden? Go for it! Dit is slechts een voorbeeld waar je helemaal op los kunt gaan met je eigen voorkeuren. Dat maakt koken zo tof.
Oke, back to business. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de bloemkool en zoete aardappel, snijd ze in kleinere stukjes, gooi ze in een kom en voeg daar de olie + kruiden aan toe. Hussel het geheel een beetje en verspreid het dan op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet dit voor minstens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de couscous/quinoa/rijst zoals op de verpakking staat aangegeven (dit verschilt namelijk per soort, check daarom even de verpakking). Ik heb bij de couscous 1/4 blokje groente bouillon bij gedaan voor meer smaak.
In een koekenpan verhit je wat olie, doe daar de aubergine (in stukjes gesneden) en de doperwten in. Bak ze met jouw favoriete kruiden. Meng als laatste nog je couscous/quinoa/rijst met de aubergine en doperwten in de pan tot alles samen is opgewarmd.
Als alles klaar is, is het een kwestie van bij elkaar leggen op een bord, 1-2 eetlepels hummus erbovenop en genieten! Enjoy!
1 comment
jammie!!