WOOOOOHOOO Het is eindelijk weer tijd voor een recept! En jawel, een koekjes recept. Want daar houd ik van! Chocolate chip koekjes die glutenvrij en suikervrij (met wat aanpassingen) zijn! Oftewel: voor verschillende leefstijlen en diëten toegestaan!
Wat heb je nodig voor zo’n 14 koekjes?
- 120 gram amandelmeel /volkoren bloem (niet glutenvrij)/rijstebloem/spelt (niet glutenvrij)/rogge(niet glutenvrij)
- 50 gram havermoutmeel (doe havermout in de keukenmachine)
- 40 gram cacao nibs of pure chocolade (met pure chocolade is het geen suikervrij recept meer)
- 80 gram kokosolie (gesmolten kokosvet)
- 120 gram dadelpasta
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels lijnzaad
- 6 eetlepels water
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
Eerst mijn eigen “chocolate chips” maken met pure chocolade
Vervolgens alvast de lijnzaad mengen met water en dit stevig laten worden. Dit kan zo’n 10 – 15 minuten duren.
Kokosvet smelten..
Dan is het tijd om de gesmolten kokosolie bij de dadelpasta te doen en dit in de keukenmachine te mixen.
Tot je deze textuure hebt
De lijnzaad is lekker stevig geworden en heeft een hoop vocht “opgezogen”, tijd om het bij het mengsel te doen in de keukenmachine!
Wanneer alles gemengd is (dadelpasta, lijnzaad, olie) kun je de droge ingrediënten (bloemsoorten, zout, bakpoeder) erbij doen en nogmaals goed mixen
Als je een deegachtige consistentie hebt is het perfect! Je kunt zelf nu de chocolate chips of cacao nibs er doorheen roeren.
Vervolgens duw je het deeg in een ijsco-ding (hoe het ook mag heten) en maak je gelijke groottes van het deeg. Je kunt ook gewoon je handen of een lepel gebruiken hoor! Wat maakt het ook uit!
Doe dit zo’n 13-15 minuten in de voorverwarmde oven en ze zijn klaar!
Jummieeee!
Eetsmakelijk!
15 comments
Hallo. Ik heb echt veel respect voor jou en deze website. Ik wil een voedings expert worden zoals jij, Teni. Waar kan ik beginnen? Heb je tips? <3
Wow, wat een heerlijk recept! Ik ga het uitproberen! 🙂
die zien er weer zalig uit!
Wow, looking good! En ook nog eens fijne ingrediënten. Worden dit chewy (zoals bij de banaan-havermout koekjes) of wel echt knapperige koekjes?
Wil ik ook wel weten!
Zou het ook met kokosmeel kunnen? En hoeveel moet je dan ongeveer gebruiken?
Hoi teni, heb de koekjes gebakken, maar ze zijn nog wit en zacht van binnen, en aan de buitenkant aangebrand. Temp. etc stond goed. Wat kan er mis zijn gegaan?
Ik heb ze gemaakt! Heeeerlijk! En ze zijn knapperig. Misschien hebben andere mensen wat aan deze informatie: Ik heb dit recept en jouw andere recept voor chocolate chip cookies gebruikt. ipv dadels heb ik (weer) rozijnen gebruikt. Ik heb alleen havermoutmeel gebruikt en ik heb pindakaas toegevoegd. Volgens mij zijn de knapperig omdat ik er iets te veel kokosolie in had gedaan. En de oven op 190 graden.
Hey Tennni, ik wil dit zo graag maken maar waar haal jij amandel of kamaut meel vandaan?
Je blog is echt super leuk btw!
en dit moest er bij anders kon ik het niet posten?
hier staan ze in de oven. ik heb ook een ijstang gebruikt, maar heb ze daarna nog wel gehalveerd en nog heb ik er dan maar 12 met dit recept. De dadelpasta was een ramp. ik heb een zeer degelijke keukenmachine, die tot vandaag alles kon, maar pasta maken van dadels lukte niet. de grote stukken bleven tegen de wand hangen. Uiteindelijk gewoon alles er in gekiept en een tijd laten draaien: keurige egale pasta. niet te ingewikkeld doen dus. nu nog even afwachten wat de smaak wordt.
Ik heb ze 15 minuten in de hetelucht oven gedaan op 200 °C en zijn helaas verbrand. Ik had er zo’n zin in. Helaas. Volgende keer beter.
Je mag ‘suikervrij’ wel weghalen uit de titel, hoor. Met 120 gram dadelpasta zit er zo’n 80 gram suiker in. Of zet er duidelijk bij, dat je met ‘suikervrij’ bedoelt, dat er geen geraffineerde suikers in zitten.
Hoooi LadyXochi! Lees dit anders eens: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Liefs!
Aardige koekjes, de dadelpasta is gemakkelijker te maken als je de dadels in stukken snijdt (zelfde keukenmachine vertraging als hiervoor beschreven). De temp is volgens mij veel te hoog, had ook verschroeide koekjes in de 1e lichting. 2e lichting op 120 graden was aanzienlijk beter.
Leuk recept! Dadelstroop gebruiken in plaats van dadelpasta was duidelijk geen goed idee haha, het deeg bleef erg plakkerig en onze koekjes zijn niet zoals ze zouden moeten worden. Maar toch een leuk uitprobeersel, volgende keer beter!