Koude dagen, warme gerechten. Curry! Ik maak vaak een simpele rode linzen curry en besloot deze eens te upgraden met het toevoegen van twee andere ingrediënten: Snijbonen en gele Mungbonen (toko). Het resultaat was zó lekker dat het een plekje mag hebben op mijn blog. Curry van Linzen en Bonen dus!
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- kurkuma, kerrie, knoflookpoeder (gebruik zoveel je zelf wilt, maar 1/2 tot 2 theelepel(s) per kruid is meestal voldoende)
- peper, zout (snufje, naar smaak)
- olijfolie om in te bakken
- blokje groente- of kippenbouillon
- 50 gram gedroogde rode linzen
- 50 gram gedroogde gele mungbonen
- 2 tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 1 gele/oranje/rode paprika
- 100 gram snijbonen
Vervang gerust de ingrediënten zoals de paprika met andere groente als je dat wilt. Je kunt altijd enorm variëren met curry’s! Lekker met wat rijst erbij of bulgur, parelgort, quinoa; wat jij maar wilt.
Doe wat olie in een pan (geen koekenpan) en bak hierin de in stukjes gesneden ui en knoflook met de aangegeven kruiden.
Snijd de tomaat in stukjes
En voeg dit toe aan de ui en knoflook
Hetzelfde doe je met de paprika
Voeg er steeds een beetje water aan toe zodat het niet aan de onderkant blijft plakken
Vervolgens voeg je de linzen en mungbonen toe
Daarna genoeg water zodat alles ‘kopje onder’ staat, gooi het bouillonblokje erbij en breng dit aan de kook.
Als het geheel wat ingedikt is, kun je nog wat kruiden (kerrie en kurkuma) toevoegen als je wilt. Proef het voor de zekerheid even of het naar jouw smaak is. Voeg nu ook de tomatenpuree toe.
Als laatste snijd je de snijbonen i stukjes en voeg je dit ook nog toe, dit doe ik als laatste zodat het nog wel knapperig blijft in het geheel
Even meekoken voor 3-5 minuten en klaar!
Hmm 🙂
Ik heb wat parelgort bereid voor erbij
Eetsmakelijk! Een heerlijke warme curry voor deze koude winterse dagen. It doesn’t get any better than that!
18 comments
Ziet er heerlijk uit, ben gek op zulke gerechten!
Ik vond hem eerst te simpel om te posten, maar als ik de reacties zie zoals die van jou ook lees, denk ik dat ik dit soort recepten maar vaker post. Thanks Nancy!
Het smaakte erg Lekker!
Misschien zijn linzen voor jou vanzelfsprekend, maar zelf ben ik niet gewend om met linzen te koken. Door middel van de heldere uitleg en plaatjes dacht ik: Dit wil Ook!
En wat smaakte het Goed!
Dit heeft er in geresulteerd dat ik nog meer linzen recepten op het web ga opzoeken.
Dankjewel voor de Inspiratie! Keep on Cooking!
Wat een heerlijk en kleurrijk gerecht is dit zeg, ik ga dit recept opslaan! Dankjewel.
Graag gedaan Annw±
Heerlijk! Lekker veel groentes, daar hou ik van.
Yeaaa ! Me too 🙂
Yes mijn boodschappenlijstje net aangepast 🙂
Hebt u een vervanging voor de mungobonen?
Die kun je ook weglaten! Of gele linzen gebruiken, of alleen maar rode linzen, of andere bonen. Je kunt er alle kanten mee op!
Super. Ik heb dit gisteren klaargemaakt gewoon met groene linzen ipv mungobonen. Heel lekker. Mijn zoon heeft dit ook lekker gevonden. Yes!
Groetjes, Sarah
Yeah, ik ga hem morgen maken! Is dit voor 1 persoon?:)
Mwaa, ik zou 2 zeggen. Of 1 grote eter 😉 Kan ook!
Mmmm ga ik proberen! Mogen het ook linzen uit blik zijn?
Hi Anne, kan zeker! Maar dan zou ik ze pas helemaal aan het einde toevoegen anders worden ze helemaal zacht. Uit blik hoeven de linzen namelijk niet eerst nog gekookt te worden. Dus 1 minuut voordat je het pannetje van het vuur afhaalt de linzen (of andere peulvruchten) uit blik erbij!
Ziet er heerlijk uit.
Ik volg je blog al een tijdje en vind het erg leuk.
Ik denk dat ik wel één van je oudste lezers ben ( 61 jaar) en haal er veel informatie uit!
Aaah wat leuk!!! Bedankt Teha!
Heerlijk! Ik kon geen mungbonen vinden dus maar kikkererwten gebruikt. Daarbij nog wat andere specerijen als djinten, kardemom en koriander toegevoegd. Super idee en ideaal om mee te variëren. Thanx Teni <3