Vandaag een recept voor twee soorten fruit ijs waarbij je maar 2 ingrediënten nodig hebt. Het is enorm fluffy (luchtig), vullend, lekker én eiwitrijk! Oja, en het is geen bananenijs.
Ik ben echt al jaren fan van bananenijs gemaakt van alleen banaan. Het is zo verrassend lekker en ik blijf me elke keer verbazen dat ik werkelijk alleen banaan aan het eten ben. Geen toegevoegd suiker, geen room, geen boter, geen smaakstoffen, geen conserveermiddelen, geen kleurstoffen: niks. Alleen een banaan.
Dit breid ik al enige tijd steeds meer uit met ander fruit en tegenwoordig ook in combinatie met eiwitpoeder (whey of soja). Het geniale hierbij is dat de ijs na enige tijd blenden/mixen ineens van structuur veranderd en heel fluffy wordt. Waardoor je een enorm volume krijgt. Volume is handig, want dat zorgt voor een voller gevoel!
Ik ben echt verslaafd aan dit ijs!
Wat heb je nodig?
- Fruit, in stukjes uit de vriezer (minstens 4 uur ingevroren)
- Eiwitpoeder
Nu heb je ook écht een goede keukenmachine nodig die bevroren ijs goed kan malen. Ik gebruik al jaren eentje van Philips. Mocht ik ooit een betere tegenkomen, of een andere die óók goed is, dan laat ik het jullie allemaal weten! De simpele kleine van Princess is trouwens echt verrot als je het mij vraagt. Dus niet kopen!
Ik ga twee variaties laten zien, de eerste is met bevroren bosbessen en de tweede met bevroren mango.
Doe eerst de bosbessen in de keukenmachine en blend tot de bosbessen gemalen zijn maar nog niet aan elkaar plakken.
Doe dan wat eiwitpoeder erdoor. Let even op de smaak/kleur van het eiwitpoeder, als je hier chocolade bij gebruikt dan kan de kleur van het ijs wat tegenvallen (en de smaken zijn ook gek om samen te combineren denk ik). Ik heb hier de whey aardbei gebruikt van Fitshe die ik in een proefverpakking heb gekregen.
Je zet de keukenmachine weer aan en na een tijdje zal het een gladde massa worden. Dit is ook heel lekker! Maar als je door blijft mixen dan zal de massa op een gegeven moment veranderen in één en al ‘fluf’. Het kan zijn dat je een paar keer de stukjes die aan de randen zijn blijven plakken naar beneden moet schrapen.
Jaa!! Fluffyness!
Vanuit de keukenmachine, in een schaaltje en opeten!
Hetzelfde doe je met de mango. Ik had zoveel rijpe mango’s in huis dat ik het in stukjes heb gesneden (geschild) en in schaaltjes heb ingevroren. Eerst heb ik hier de mango gemixt in de keukenmachine.
Daarna de eiwitpoeder (vanille van Fitshe) erbij tot het deze structuur kreeg.
Oooohhh dit is zó lekker en zó vullend omdat je niet alleen fruit eet, maar dus ook een goede hoeveelheid eiwit zodat je echt flink verzadigd bent. Het volume helpt ook nog eens bij je verzadigingsgevoel, dus win-win-win situatie als je het mij vraagt.
10 comments
Yum, het ziet er ook echt héél lekker uit! Weer eens wat anders dan het bananenijs.
Oooh wauw, dit ziet er echt te lekker uit. I love ice cream maar deze variant pas ook nog eens in mijn voedingsplan. Ik heb een magimix keukenmachine en ik kan niet meer zonder.
Ik vind dit echt geweldig, als het in de zomer echt warm is maak ik gewoon van ijs mijn ontbijt (en dan mag je gerust een grote bak opeten, het is toch helemaal verantwoord).
Ziet er heeeerlijk uit. Kan dit ook met de smart protein van body & fit?
Heerlijk Teni! Sinds je post van het bevroren bananenijs, varieer ik hierop al tijden! Ik doe er vaak lijnzaad in en soms wat noten of . Bananen geven toch wel die romigheid aan het ijs en dat doen stukjes bevroren avocado ook! En voor de frisheid, bevroren citroensapblokje. Heerlijk!
Ziet er goed uit. Ik hou alleen niet van die eiwitpoeder smaakjes. Hoeveel poeder gebruik je ongeveer?
Ik maak het ijs altijd met kwark of yoghurt (ca 200 gr) en ca 200 gram bevroren fruit. Ik mix het met een staafmixer in een bakje van Philips. Wel de grote, de kleine is echt te klein. (dus zo’n bakje met ronddraaiend mes)
Mjammie!!
Wat een geweldig idee! Bananen ijs ken ik, maar dit ziet er ook heerlijk uit zeg!
Leuk recept, en over de keukenmachine.
Er is maar 1 keukenmachine die echt goed is: Bamix.
Kost wat maar de meest waanzinnige machine die je ooit in je keuken gaat aantreffen.
Dat klinkt zó goed. Ik moet ook echt een keukenmachine gaan halen 😉
Dit is zo lekker! en t vult ook nog eens erg goed, ideaal zo in de zomer of als je zin hebt in ijs