Hoe kouder de dagen hoe meer zin je krijgt in warme maaltijden, toch? Ik in ieder geval wel en ik ben vooral aan het experimenteren geweest met lekkere curry’s. Deze curry was te gek en daarom moet hij op mijn blog terecht komen!
Voor jou, maar ook voor mij om hem terug te kunnen vinden als ik hem opnieuw wil maken. Hmmm.. Ik ga al watertanden bij de foto’s!
PS: gebruik zoveel groente en linzen als je zelf wilt! De hoeveelheden die hieronder zijn aangegeven zijn een schatting.
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 1 ui
- 1 blik kokosmelk
- 50 gram diepvries doperwten
- 50 gram diepvries sperziebonen
- 100 gram rode linzen
- 1 zoete aardappel, in blokjes gesneden
- 1/2 blik kikkererwten (uitgelekt)
- 1/2 blik kidney bonen (uitgelekt)
- handje koriander
- 1/2 blokje groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- vers geraspte gember (ongeveer een theelepel)
- peper en zout naar smaak
- olie om in te bakken
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius en plaats daarna de zoete aardappel met wat olie, peper en zout in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 minuten.
Verhit wat olie in een pan en bak hier de ui, als deze glazig begint te worden voeg je de kurkuma, komijn, gember, peper en zout aan toe – tegelijk met de diepvries sperziebonen en doperwten. Laat het lekker mengen met elkaar voor een paar minuten. Voeg de rode linzen toe en vul je pan vervolgens met een laagje water zodat alles ‘kopje onder’ gaat – breng het aan de kook.
Wanneer het geheel kookt voeg je het bouillonblokje toe, meng het goed zodat het makkelijker oplost. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng dit ook aan de kook zodat het op een gegeven moment een lekkere dikke curry wordt. Als het net begint te koken kun je alle overige ingrediënten toevoegen: verse koriander, zoete aardappel uit de oven, kikkererwten en kindeybonen. Zet het vuur laag en houdt je curry in de gaten, als je hem wat meer vloeibaar (beetje soep-achtig) wilt, dan haal je hem eerder van het vuur. Wil je hem dikker, dan laat je hem wat langer staan.
Heerlijk met een stukje geroosterd (naan)brood en wat (kokos)yoghurt! Enjoy!
4 comments
Mijn curry recept lijkt hier heel erg op, realiseer me nu pas dat ik dus regelmatig ‘per ongeluk’ een vegan maaltijd maak. Zo blij ook dat de Lidl tegenwoordig standaard kokosmelk verkoopt! Was echt een van de laatste dingen die ik vaak haal en nog niet in het assortiment zat.
Klopt het dat er geen Engelse vlog was gisteren?
Hmmm door deze en een andere curry van jouw geïnspireerd. Maakte curry met rode linzen, witte zoete aardappel en bloemkool!
Lekker met zilvervliesrijst en een restje vis.
Wat chill dat je de hoeveelheid van de gember omschrijft in theelepels! Ik weet nooit wat ik moet doen als er ergens staat “1 cm verse gember” haha