Kwarktaart zonder bloem, boter en suiker! En toch verukkelijk! Kijk gauw mee naar het recept
Wat hebben we nodig? Ik heb een superklein vormpje gebruikt, omdat de kwarktaart vrij machtig is. Voor een grotere vorm kun je de hoeveelheden vermenigvuldigen met 4.
Bodem:
- 50 gram walnoten
- 5 dadels (zonder pit)
Vulling:
- 110 gram cashewnoten (die een nachtje in water hebben gelegen)
- 50 gram kokosvet
- een theelepel citroensap
- scheutje vanille extract
Bosbessensiroop
- 40 gram bevroren bosbessen
- 30 gram honing
- eetlepel water
Laten we van start gaan!
Doe de walnoten en de dadels in de keukenmachine, en mixen maar!
Tot het een korrelige structuur krijgt
Druk de bodem goed plat in de vorm
Tijd voor de vulling. De cashewnoten dienen hiervoor een nachtje in water te hebben gelegen. Hierdoor worden ze goed zacht.
Meng ze met de kokos, citroen en vanille extract in de keukenmachine (giet het water van de cashewnoten wel af!)
Dit is de juiste structuur!
Doe de vulling bovenop de bodem
Gladstrijken en in de vriezer voor minimaal 1 uur.
Voor de saus doe je de bosbessen, honing en water ook weer in de keukenmachine. En klaar!
Na een uurtje kun je de kwarktaart uit de vriezer halen.. hmmmm
Siroopje eroverheen en smullen!
9 comments
Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept ook zeker uit proberen. Ik eet zelf al jaren suikervrij.. en dit recept lijkt me dan ook heerlijk!
Fijne dag!
liefs Dieuw
Wat goed dat je suikervrij eet! Succes met het maken hiervan 🙂 Liefs, Teni
Klinkt super goed! Ik ga het zeker proberen!
leuk! veel succes 😀
Kan je in de vulling ook kwark doen zodat het naar kwark smaakt?
Natuurlijk! 😀
Hee als eerst wil ik even zeggen dat je echt een supersuperleuke site hebt! Maar ik had een vraagje: waar koop je kokosvet? Gewoon bij de supermarkt?
Dankjewel Luka! 😀
Kokosvet koop ik bij de Toko of bij de tuinen! 🙂
ik mis de kwark in deze omschrijving. Hoeveel gebruik je daarvan en is het magere kwark of volle?