Een experimentje dat ontzettend goed heeft uitgepakt! Naanbrood van kikkererwtenmeel, oftewel: glutenvrij! Het heeft een lekkere structuur en smaak en je zit er sneller vol van dan gewoon naanbrood (wat ik maar kan blijven eten..). Kies zelf de kruiden die je erdoor wilt hebben en voila! Heerlijk om mee te dippen of zoals ik heb gedaan, een gebakken ei erbovenop en smullen!
Oke, wat hebben we nodig voor twee ronde naanbroden?
- 100 gram kikkerewtenmeel
- 240 ml lauw water
- 1,5 eetlepel olijfolie
- halve theelepel zout (dit was achteraf voor mijn gevoel niet nodig)
- kruiden. Ik heb gedroogde oregano en chilivlokken gebruikt
Laten we beginnen! Het is ontzettend simpel:
Doe de kikkerewtenmeel, water, olijfolie en zout in een kom en meng dit goed door.
Dit laat je minimaal een half uur staan (liever een uur) totdat het meel goed het vocht heeft “opgezogen”
Dan is het heel simpel, verwarm wat olie in een koekepan en giet de helft van het mengsel erin. Bestrooi het vervolgens met de kruiden die je hebt gekozen.
Op middelhoog vuur kunnen ze ongeveer 5 minuten per kant goed bakken. Houd ze wel in de gaten door ze af en toe om te draaien om te zien of niets verbrandt is.
Het lijkt op een pannekoek! Maar er zit meer smaak en een soort “hartigheid” aan, heerlijk!
Dat was het! Hoe simpel was dat?
Eetsmakelijk!
22 comments
Oh dit ziet er super lekker uit! Ga ik snel proberen 🙂
😀 Ik hoop dat het je zal smaken! 😀
Hai Teni,
Ik heb dit net gemaakt, maar ik vond het niet zo smakelijk. De pannenkoek gaarde niet goed, misschien had ik teveel beslag in de pan..? En ik vond t erg naar droge kikkererwten smaken. Welke kruiden had jij erop?
Hoi Patricia!
smaken verschillen natuurlijk! Misschien ligt de smaak van de kikkererwtenmeel je gewoon totaal niet! Het is ook een beetje zo’n droge smaak, je moet er maar net van houden denk ik.
oh oregano en chilivlokken, ik zie t al 😉 volgende keer maar proberen dan!
Het lijkt me heeeerlijk! Wat voor dip gebruik je er bij? En wat zou ik er nog meer bij kunnen eten?
Hoi Therese,
Ik heb er niet echt een dip bij gebruikt, af en toe eet ik er een gebakken ei bij of zelfgemaakte hummus erop smeren ( http://fitbeauty.nl/recept-zelf-hummus-maken/ ) 🙂
Hi,
Ik heb net je recept gemaakt en wat knoflookpoeder, chili vlokken en komijn poeder bijgevoegd. I.p.v. gewone zout gebruikte ik Himalaya zout en ik ben echt aan het smullen. Zooooooo lekker zeg. Dank je voor het recept!
Woohoo, goed om te lezen dat ze lekker waren! Graag gedaan!
Ik heb kikkererwtenbloem, is dat hetzelfde als meel ?
Zo niet, zou ik dat dan ook kunnen gebruiken om het naanbrood te maken?
Zekerweten hetzelfde! 😀
Nu 2 maanden glutenvrij en graanvrij aan het eten. Vandaag dit recept geprobeerd en dat is goed bevallen. Hartelijk dank voor het plaatsen van dit recept. Ik ga het vaker maken en zal je site ook vaak bezoeken.
Groet,
Joop
Goed om te lezen Joop! 😀
Groetjes,
Geweldig! Dank je. Ik vervang de gewone rotiplaten ermee.
Uiteraard met meel van de Santpoortse Molen ‘ De Zandhaas’ Fantastisch recept!
Hmmm super lekker! Het smaakt echt heerlijk, zo met wat hummus en olijfjes. Ik had een vraagje, als ik het maak en wil bewaren kan ik dit het beste in de koeling bewaren voor de volgende dag, invriezen, of in de broodla bewaren?
Hallo Teni,
Ik ben een enthousiasteling als het gaat om het maken van je recepten. Nu zou ik vanavond graag dit naanbrood maken. Voordat ik mijn zoektocht naar Kikkererwtenmeel gaan beginnen, weet jij bij welke winkels je dat kunt kopen?
Groetjes,
Sam
Hallo Teni,
Dank voor je recept! Sinds kort experimenteer ik wat met kikkererwtenmeel, en het valt me op dat de baksels veel langzamer garen dan met tarwe of iets anders. Als ik bij kikkererwtenpannenkoeken mijn gewone ‘pannenkoekenstand’ qua temp en tijd aanhoudt, branden ze van buiten meteen aan, en blijven ze van binnen kleverig. Zelfde verhaal met het kikkererwtenbrood dat ik nu probeer te bakken. Heb jij die ervaring ook, en heb je een verklaring? Of blijven jouw naan-broden van binnen gewoon een beetje kleverig? vriendelijke groet, Eveline
Ik heb er een ei door gedaan, want het viel helemaal uit elkaar
Ik heb er een ei door gedaan, want het viel helemaal uit elkaar en nu is het super
Zal.ik misschien ook doen
Ik,heb amandelmeel gebruikt
Deeg was nog steeds niet dik na 3/4 u
Mijn variant is met een paar eetlepels gebroken lijnzaad met wat water, en een geraspte courgette erdoor. Lijnzaad voor de structuur, die maakt dat het minder snel uit elkaar valt – handig als je geen ei eet. En de courgette om het wat smeuiiger te maken. Gaat prima!