Dit recept is perfect voor de wat koudere dagen waar je gewoon een hartverwarmende maaltijd wilt. Het recept zelf is veganistisch, maar je kunt er natuurlijk vlees aan toevoegen als je dat wilt. Ik zou (biologisch) rundergehakt adviseren bij het gerecht. Zelf ga ik hier geheel voor plantaardig.
De chips ernaast geven het hele gerecht een speels element met een lekkere crunch!
Wat heb je nodig voor een pan vol, voor 4 personen:
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote wortels
- 100 gram droge volkoren pasta
- 50 gram droge rode linzen
- 1 groot blik tomatenpuree (geen tomaten uit blik maar echt tomatenpuree)
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 1 ui
- 3 eetlepels pompoenpitten
- peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder
- olijfolie om in te bakken
- Chips naar keuze
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Was en schil de aardappelen en wortels, snijd ze in blokjes en kook ze in een pannetje met water (+ wat zout). Terwijl het pannetje op het vuur staat verhit je wat olie in een koekenpan en bak je hier de ui tot hij glazig is geworden. Doe hier vervolgens 1 theelepel paprikapoeder bij en bak dit mee voor 2 minuten. Voeg vervolgens de linzen en tomatenpuree toe, bak het voor 1 minuut en vul de koekenpan vervolgens met een laagje water zodat de linzen kunnen koken.
Breng tussendoor ook de pasta aan de kook (volgens de verpakking). Dit duurt meestal niet langer dan 10-15 minuten, tenzij het verse pasta is. Dan heb je slechts een paar minuten nodig.
Bereid nu alvast de kikkererwten: Verspreid de kikkererwten op de bakplaat met een velletje bakpapier eronder. Besprenkel ze met olijfolie, zout en komijnpoeder. Hussel het geheel zodat alle kikkererwten bedekt zijn. Plaats dit in de voorverwarmde oven voor 20 minuten totdat ze lekker knapperig zijn geworden.
Voeg de gekookte pasta toe aan de linzen in de koekenpan en voeg nog wat water toe.
Als de linzen gekookt zijn, zijn de aardappelen en wortels waarschijnlijk ook gekookt. Giet deze af en voeg ze toe aan de koekenpan met linzen.
Meng nu alles lekker door elkaar behalve de pompoenpitten en chips – voeg wat water toe als je het wat smeuïger wilt hebben en serveer vervolgens een portie getopt met pompoenpitten en chips aan de zijkant. Een beetje yoghurt erbij kan ook erg lekker zijn! Geniet ervan!