Ik zou ik niet zijn als ik de bekende ‘Pasta Pesto’ niet een eigen twist zou geven; en wat voor een twist! Deze pastasaus heeft zoveel smaak en door de twist met onder andere volle geitenyoghurt wordt hij heerlijk romig!
In dit recept gebruik ik Betsie’s volle geitenyoghurt-moment. Waarom ik dat doe lees je verderop in het recept! Er zijn verschillende redenen waarom geitenyoghurt, en in dit geval het merk Betsie’s geitenzuivel, zo goed voor je is. Betsie’s geitenyoghurt-moment en geitenmelk komen van 100% Hollandse geitenmelk. Oftewel; de producten komen van onze eigen bodem en hebben geen duizenden kilometers hoeven af te leggen.
Daarnaast kunnen geitenmelk en geitenyoghurt ideaal zijn voor mensen die lactose niet goed kunnen verdragen omdat het een lager gehalte aan lactose bevat. Qua vetgehalte is het vergelijkbaar met koeienzuivel, maar bij geitenzuivel zijn de vetbolletjes kleiner waardoor ze makkelijker te verteren zijn door je lijf (1). Bij koeienzuivel zijn de vetbolletjes dus groter, en dit is één van de redenen waarom je een opgeblazen buik/gevoel kunt hebben na het eten van koeienzuivel.
Je hoeft je ook geen zorgen te maken om de hoeveelheid calcium als je koeienzuivel (af en toe) vervangt met geitenzuivel. Daar waar je bij een glas koeienzuivel ongeveer 28 procent van je dagelijkse behoefte aan calcium binnenkrijgt, krijg je bij geitenzuivel 33 procent binnen en kan het ook nog eens cholesterol verlagend werken door de soorten vetten (korte-keten-vetzuren) die erin zitten (2)(3)(4).
Op naar het recept!
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels amandelen
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/2 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- verse basilicum (1/2 handje)
- 4-5 eetlepels Betsie’s Geitenyoghurt-moment
- olie om in te bakken
- 50 gram pasta naar keuze
- peper en zout
Keukenapparatuur:
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Kookpan
Kook de pasta volgens de verpakking, ondertussen kun je de pasta saus gaan maken. Plaats de koekenpan op het vuur en verwarm/rooster hier de pijnboompitten en amandelen in. Af en toe even schudden met de pan tot de heerlijke geur van de pijnboompitten en amandelen vrijkomt. Als de pijnboompitten een geroosterde kleur krijgen, kun je de amandelen en pijnboompitten verplaatsen naar een schaaltje. Verwarm in diezelfde pan een klein beetje olie en bak hierin de ui tot hij glazig is geworden, voeg bij de laatste paar minuten nog de knoflook toe (dit doe je niet vanaf het begin, omdat de knoflook sneller verbrandt dan dat de ui glazig wordt!).
Doe vervolgens alles van de saus, behalve de geitenyoghurt, bij elkaar in de keukenmachine en puls het geheel een paar keer goed tot de noten grof gemalen zijn. Vervolgens voeg je de geitenyoghurt toe en kan het geheel wat langer gemixt worden. Het kan zijn dat je af en toe wat naar beneden moet schrapen en opnieuw moet pulsen, dat geeft jou de perfecte mogelijkheid om even de saus te proeven. Speel gerust met de citroensap, peper en zout tot hij lekker genoeg is voor jou.
Je kunt de saus nog even verwarmen in een pan maar je kunt hem ook koud serveren bovenop de pasta, allebei heerlijk! Voeg gerust kip of peulvruchten (bijvoorbeeld kikkererwten!) en groente toe om er een complete maaltijd van te maken, de basis heb je alvast: een heerlijke voedzame pastasaus met een geitenyoghurt twist! Eventueel nog wat peper en zout naar smaak toevoegen en eetsmakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Betsie’s Geitenyoghurt-moment. Dat betekent dat het een gesponsord artikel is. Wat betekent dat als je mijn site bezoekt? Dat betekent dat het gehele artikel door mijzelf is geschreven, zoals ik dat wilde. De reden waarom dit zo kan, is omdat ik alleen samenwerkingen aanga met merken die ik zelf tof/leuk/lekker vind waardoor ik nooit onzin hoef te verkopen. Vragen mag je altijd achterlaten in de comments!
2 comments
Hi Teni, begrijp ik je goed dan zeg je dat zuivel goed is voor je, o.a. omdat het calcium levert (wat we vroeger – ter promotie van de zuivelindustrie – ook altijd hebben meegekregen). Ik las elders dat zuivel juist calcium aan je botten onttrekt. Hoe kijk jij daar tegenaan?
Leuk recept, gaan we morgen proberen!
Vraag: is 50 gram pasta voor 2 personen niet een betje weing!…..🙄