Ik ben een sucker voor pizza. En als je mijn recepten pagina wel eens hebt bekeken, zul je tot de conclusie komen dat ik op allerlei manieren heb geprobeerd te variëren in het maken van alternatieve pizzabodems. De ene keer omdat ik wat minder calorieën wilde eten, de andere keer voor de gemakzucht en weer een andere keer om koolhydraten en suikers te vermijden.
En deze pizza is weer een nieuwe ontdekking, de bodem is namelijk gemaakt van ei. En alleen maar ei. Echt!
Wat heb je nodig voor een pizza voor 2 personen? Als je geen hele grote eter bent.
- 4 eieren
- bakpapier, vierkante oven vorm, garde, een grote kom en een kleine kom
Dat was het. Dat is letterlijk de korst. En nu de overige ingrediënten die ik heb gebruikt (ik heb geen hoeveelheden, dus doe wat jij lekker vindt!)
- tomatenpuree uit blik
- ketchup
- sriracha
- knoflookpoeder
- mediterraanse kruiden
- champignons
- tomaat
- zongedroogde tomaat
- gerookte kip
- ui
- kaas
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius
Scheid het eiwit van het eigeel
Klop het eiwit tot het ongeveer zo uit ziet als hierboven
“vouw” vervolgens voorzichtig het eigeel erdoor
In een vierkante oven bakplaat heb ik wat bakpapier gelegd, de randen knip ik er vanaf anders blijft het zo omhoog staan, super irritant
Doe de geklopte eieren hierin en strijk het even glad, dit gaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Ondertussen bak ik de champignons met de ui, zodat ze er niet geheel rauw op gaan. Ik gebruik een boel mediterraanse kruiden zoals je ziet.
Als je je pizza korst uit de oven haalt zal het waarschijnlijk wat omhoog staan, dit zakt vanzelf weer.
De saus! Meng alls in een schaaltje en klaar.
Bestrijk je ietwat afgekoelde bodem met de saus
Vervolgens kun je aan de slag met de toppings!
Om niet al te veel kaas op de pizza te doen, gebruik ik in plaats van een kaasschaaf een julienne snijder; superhandig!
Zo! Dit kan zo’n 12 minuten in de oven en je pizza is dan klaar 🙂
De kaas lijkt bijna op een sausje dat er overheen is gedaan, haha. Maar het is zooooooo lekker!
Eetsmakelijk! Ps, even tussen ons; af en toe smaakt het als een omelet, maar meestal niet. Hahaha.
17 comments
Wat een leuk idee 🙂
Ik heb ook als eens gezien dat er een pizzabodem met 2 eieren en tonijn werd gemaakt → extra eiwitrijk 🙂
Hahahaha, “even tussen ons”. Ziet er lekker uit Teni!
Ziet er superlekker uit! Is de bodem ook n beetje knapperig?
Naaah hij wordt niet knapperig, maar je kunt hem wel optillen zonder dat hij uit elkaar valt (wat soms nog gebeurt met bloemkoolbodem)
Ziet er lekker uit, probeer ook een keer 2 eetlepels amandelmeel erdoorheen te mengen daardoor krijg je meer stevigheid.
Sowieso dat ik deze een keertje ga maken! Heb ook wel eens gezien dat je van bloemkool een bodem kunt maken..
X Wilmke
Jaaaa bloemkool! http://fitbeauty.nl/recept-pizza-met-bloemkool-als-bodem-paleo/
haha 😉 X
Wat ziet dat er goed uit zeg! Ik kan bijna niet geloven dat je met alleen eieren een bodem kan maken haha. Ik ga het eens proberen..
Hoop dat het bevalt! 😀
Looks amazing! Ga ik zeker eens uitproberen van de week, bedankt voor het recept Teni 🙂
Graag gedaan Evy! 🙂
Wat super leuk en heel makkelijk natuurlijk. Maar word het nou echt knapperig? of blijft het toch wel zacht??
Nee hij blijft wel zacht!
Wat een lekker idee zeg. Ik heb wel eens een bloemkoolbodem gemaakt, ook erg lekker, maar dit ziet er veel makkelijk eruit.
Hmm… wat voor ketchup gebruik jij? Ik zie ‘Heinz full of tomatoes’ staan. Zit daar minder suiker in??
dat ziet er zo lekker en super easy uit !
kan ik die ook s morgens maken en dan op de middag weer opwarmen voor de lunch ?
groetjes, Elly
Heerlijk maar wat zijn de calorieën bij het eind resultaat van dit recept ?