Het is herfst en het wordt steeds kouder. Perfect weer voor een stoofpotje! Heerlijk! Het voordeel van stoofpotjes is dat je het water niet afgiet waardoor alle vitamines en mineralen lekker in je maaltijd blijven zitten. Jummie!
Wat hebben we nodig voor een flinke pan?
- 600 gram rundvlees
- 500 gram aardapelen
- 400 gram wortelen
- 2 grote uien
- Halve courgette
- 1,5 blokje kippen- of groente bouillon
- 1 teentje knoflook
- klontje boter
- 1 blikje tomatenpurree
- peper, zout, paprika poeder, chilivlokken (welke kruiden je zelf maar wilt)
Bak eerst de uien (in stukjes gesneden) samen met de knoflook in een klontje boter tot ze glazig zijn. Doe dan het vlees erbij en kruid dit geheel lekker met wat peper en zout (+ jouw uitgekozen kruiden).
Zodra het vlees een lekker kleurtje heeft gekregen kun je de tomatenpurree toevoegen
Was de aardappelen, wortelen en courgette en snijd ze in stukken. Breng ondertussen een pan (1,5 liter) water aan de kook. Zodra het aan de kook is kun je het bouillon blokje in het water oplossen.
Doe dan de wortelen, aardappelen en courgette in het kokende water en kook dit ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje. Voeg daarna het vleesmengsel toe. Zet het vuur op zijn aller laagst en laat dit minimaal 3 uur staan. Roer het af en toe even goed door en voeg zo nodig wat water toe als het te dik wordt. Hoe langer je het laat staan, hoe malser het vlees.
Zet de deksel er schuin op zodat de stoom er zo nodig uit kan en alles niet overloopt.
Ik heb mijn stoofpotje 5 uur op het vuur gehad. Het vlees is zó heerlijk mals geworden!
5 comments
Lekker op een koude winterdag!
Dat dacht ik ook! 🙂
Het was heerlijk! Heb echt genoten! En wat een mooie foto’s zeg
😀 Joepieee!! en thanks! 🙂
Ik ga dit lekker komende zondag maken (ook al is het niet echt stoofpotten-weer haha). Heb je een idee hoeveel calorieen dit gerechtje ongeveer is?