Herfst, ik houd ervan. Meerdere laagjes kleding aan, warme sokken, regen, kaarsjes, stoofpotjes, lichtjes én warme chocolademelk met slagroom! Dat sla ik écht niet over. Ik heb eens geprobeerd om een gezondere versie te maken en het is gelukt!
Wat heb je nodig voor 1 glas/mok warme chocolademelk met “slagroom”
Voor de chocomelk:
- 250 ml amandelmelk, sojamelk, rijstemelk, havermelk. Wat jij maar wilt.
- 20 gram pure chocolade
- 1 eetlepel honing
Voor de slagroom
- blikje kokosmelk dat een nacht in de koelkast heeft gestaan
- 1 theelepel poedersuiker
Ik vermijd zoveel mogelijk koemelk, dus het was nog een hele klus om een alternatief voor slagroom te vinden. Kokosmelk met een klein beetje poedersuiker komt in de buurt! Het is niet perfect, maar voor mij is het een gezonder alternatief. Je hoeft maar een piepklein beetje poedersuiker te gebruiken, dit zorgt ervoor dat het wat stijfer wordt.
Je kunt de poedersuiker ook weglaten natuurlijk.
25 gram pure chocolade is ongeveer gelijk aan 2,5 blokjes.
Verwarm de melk op in een pannetje boven middelhoog vuur. Na een minuut kun je de honing en de chocoladeblokjes toevoegen. Goed blijven roeren. Er zal aan het eind altijd wat chocolade vast blijven zitten in de pan, don’t worry about it.
Wanneer de melk goed warm/heet is geworden, kun je het overgieten in je glas/mok.
Tijd voor de slagroom! Als je een blikje kokosroom een nacht in de koelkast hebt gelaten, dan stijgt het vet naar de bovenkant en het waterige ligt dan onderin. Het vettige hebben we nodig! Dus schud vooral niet het blikje door elkaar. Maak het blikje voorzichtig open en haal met een eetlepel de vettige substantie eruit en schenk dit in een hoge beslagkom. Voeg de poedersuiker toe en mix dit met een mixer zo’n 6-8 minuten op de hoge stand. Het zal nooit zo opgeklopt worden als echte slagroom, maargoed, het blijft een alternatief.
Schenk dit bovenop je warme chocolademelk. Let wel, het is super machtig! Dus wees niet te gul voor jezelf.
Dit glas chocolademelk met ‘slagroom’ heeft ongeveer 250 calorieën. In tegenstelling tot warme chocolademelk met slagroom buiten de deur die al gauw 400 – 500 calorieën bevatten.
9 comments
Ah handig om te weten. IK drink het vaak. Maar altijd Benco. Dit is wel iets gezonder.
Lekker! Maar ik ken Benco helemaal niet, is dat zoiets als nesquik?
Jummie!!!!! Heerlijk voor deze regenachtige dagen :-)..
Ja he! I love herfst! x
ik maak ook chocomelk van amandelmelk, maar ik verwarm de amandelmelk eerst 1.50 min in magnetron dan klop ik het op in een melkopschuimer van HEMA… ik laat het vaak even staan want dan wordt het dik en romig ondertussen maak ik in een grote beker 1 volle theelepel pure cacao klaar met 2 schepjes 100% pure palmsuiker(ongeraffineerde laag glycemische suiker heerlijke caramelsmaak) ik giet dan de dik geworden melk in etappes in de beker eerste laag goed roeren en de rest erbij toevoegen en je hebt een heerlijke schuimige romige chocomelk geen slagroom meer nodig en veel lager in kcal…de amandelmelk van AH bevat 48 kcal per 200ml…
Hoi Sonja,
Bedankt voor je berichtje! Klinkt heel erg lekker en het lijkt erop dat je precies weet wat je doet en het ook heerlijk zal smaken. Bedankt voor je tips! 🙂
Liefs,
Ik ben ook helemaal gek op chocolademelk, zo in de winter is het zo lekker om ‘s avonds een lekkere grote, warme kop te chocomel te hebben, daar geniet ik echt van! Toevallig heb ik nog een half blikje kokosmelk in de koelkast staan, en ik vroeg me al af wat ik ermee zou kunnen doen, dit lijkt me een prima oplossing! 😀
Hoop dat het zal smaken! 😀 Ik ben er ook echt dol op!
De kokosmelk die je gebruikt is precies de kokosmelk waar het minste room vanaf komt van alle merken