Soms sta je er niet bij stil hoe makkelijk het is om verpakkings-voedsel een één stap terug zelf te bereiden. Zoals bij een schnitzel! Ik zag dat de Schnitzels in de bonus waren en had er direct zin in! Maar bij het lezen van de ingrediënten dacht ik, moet daar zoveel in? Kan ik dat niet zelf maken met mijn eigen kruiden en zónder onnodige toevoegingen?
Het resultaat: Ik wil nooit meer wat anders! Het is te simpel, te lekker en je kunt geheel naar keuze variëren met de kruiden. Op naar het recept!
Wat heb je nodig voor 2 schnitzels?
- 1 kipfilet, door midden gesneden en plat gemaakt (met een deegroller bijvoorbeeld)
- 1 ei
- peper, zout, paprika poeder, knoflookpoeder
- paneermeel / breadcrumbs
- olie om in te bakken
Snijd je kipfilet voorzichtig door midden zodat je twee dunne plakken krijgt. Doe dit in een plastic zakje en ga er met de deegroller overheen om ze nog dunner en platter te krijgen. Ik had moeite met het zakje, dus heb ze uiteindelijk zonder zakje onder de deegroller gedaan 😉
Doe in één schaaltje het ei met jouw gekozen kruiden, meng dit door met een vork. Doe in een ander schaaltje de paneermeel. Verhit ondertussen wat olie in de pan. Nu is het heel simpel: dip de kipfilet in het ei-mengsel en vervolgens in de paneermeel. Je kunt hem dubbel-dippen als je wilt door na de paneermeel nogmaals in het ei-mengsel en weer in de paneermeel te gaan!
Leg de kipfilet in de pan met olie en bak deze rustig gaar. Let op dat de buitenkant niet verbrand, draai de kipfilet af en toe even om tot hij gaar is. Beetje citroensap erbij als je dat lekker vindt en klaar is je kipschnitzel!
Mocht je benieuwd zijn naar wat er in een gewone kipschnitzel van de Albert Heijn zit, en je het grootste gedeelte hiervan dus skipt bij het maken van je eigen, dan zie je hieronder de ingrediënten:
58% kipfilet, water, meel [tarwe- (GLUTEN), maïs-], tarwezetmeel (GLUTEN), zout, melkeiwit (LACTOSE, MELKEIWIT), gist, zonnebloemolie, specerijen, kruiden, gedroogde glucosestroop, dextrose, gistpoeder, aroma, uipoeder, gemodificeerd zetmeel [tarwe- (GLUTEN), aardappel-], selderij-extract (SELDERIJ), kurkuma-extract, voedingszuur (citroenzuur), verdikkingsmiddel (guarpitmeel). Allergie-informatie: bevat tarwe (gluten), lactose, melkeiwit, selderij.
6 comments
Het is idd zo makkelijk om te doen en super lekker. Helemaal met je eigen kruidenmix er door.
Ik doe ook wel eens een plakje kaas tussen de kipfilet voor ik die paneer (zijn ze wel wat dikker), dan heb je een cordon bleu =)
Wow dat is wel heel erg weinig vlees bij de kant-en-klare versie van de AH. Ik heb ze ook nog nooit gekocht maar dit lijkt me wel erg lekker!
HA, ik ga mijn vriend even appen dat ik weet wat wij vanavond eten! 🙂
Ha! Wij aten het ook weer gisteravond, haha.
O MY GOD. Dit is zo makkelijk en gelijk veel betere voedingswaarden! Ik ben gek op kipschnitzels.. eet ze héél vaak hihi. Bedankt voor het delen!