Wanneer je aan een stoofpot denkt, zul je misschien niet zo snel aan de zomer denken. Maar vandaag ga ik daar hopelijk verandering in aanbrengen door een licht, heerlijk recept voor een zomerse stoofpot met je te delen.
Door Miele werd ik uitgedaagd om de inductiekookplaat met TempControl te gebruiken. Ik dacht zelf aan een stoofpotje en Roberta benoemde dit (gelukkig) ook! Ben je benieuwd wat ik heb gemaakt met de hulp van Roberta?
Op naar het recept, wat heb je nodig voor 2 personen?
- 500 gram kippendijen (met vel)
- 1 ui
- 1 prei
- 1 lente ui / bosui
- 150 gram aardappel
- 250 gram bospaddenstoelen
- 150 ml droge witte wijn
- 250 ml groente- of kippenbouillon
- tijm (vers, takjes)
- peterselie (vers)
- olijfolie om in te bakken
- sesamzaadjes
Ik zal in dit recept uitleggen hoe ik het heb klaargemaakt op de inductiekookplaat met TempControl aangezien ik hiermee heb gewerkt, speciaal voor het stoofpotje. Maar het recept kun je natuurlijk ook bereiden op je eigen kookplaat.
De functie TempControl heb ik aangezet op stand 3, om eerst de kip lekker te bakken in wat olijfolie. Dit mag op de hoogste stand. Als de kip al aardig bruin begint te worden haal je het uit de pan en laat je het even op een bord/schaal staan.
Nu kunnen de ui, prei, lente ui en bospaddenstoelen die je in kleinere stukjes hebt gesneden erbij. Voeg hier vervolgens de verse tijm bij voor een heerlijke geur en smaak. Ik had Roberta aan mijn zijde die me heeft geholpen met het recept. Je kunt zeggen dat er nu dubbel zoveel liefde in is gestoken.
Als alles lekker aan het bakken is (zo’n 5 minuten) mag de kip weer terug de pan in. Het enige wat je nu nog dient te doen is de wijn en de bouillon erbij te doen. Ik stel de inductiekookplaat met TempControl nu in op de sudderstand en het enige wat ik hoef te doen is de deksel op de pan en dit een uurtje te laten staan.
De temperatuur wordt gelijkmatig verdeeld en gelijk gehouden waardoor er niets zal aanbranden. Ik hoef dus niet constant bij de pan te gaan kijken of alles wel goed gaat, vertrouwen in de inductiekookplaat, wat fijn! Wat betekent dat nou in de praktijk? Voor mij betekent het een uur extra om te bloggen, mails te beantwoorden, misschien een wasje te draaien of zelfs een korte workout te doen thuis. Ik hoef dus niet constant naar de pan te lopen om te controleren of alles volgens plan verloopt. Natuurlijk kan ik dit wel zeggen, maar pas nadat ik het had uitgeprobeerd was ik overtuigd.
Als het uur om is zal je huis heerlijk ruiken, dat beloof ik je! Vervolgens is het een kwestie van opscheppen, wat geroosterde sesamzaadjes en wat verse peterselie eroverheen en genieten!
Koken met Roberta
Koken met Roberta was ook een leuke en bijzondere ervaring! Niet alleen omdat ik het een hele leuke vrouw vind, maar ook omdat ik eens kon meemaken hoe het koken zou zijn wanneer er een cameraploeg bij aanwezig is. Er komt zoveel meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht! Om maar iets kleins te noemen: het snijden van groenten op camera kan nog best een klus zijn. Je bent je zo bewust van je bewegingen en je wilt het tegelijkertijd ook perfect doen waardoor je misschien nerveus wordt. Ik vond het heel lief dat Roberta wilde snijden, zo hoefde ik me daar geen zorgen om te maken en kon ik lekker met haar kletsen aangezien de functie TempControl dat gemakkelijk toelaat. Hebben jullie ooit bij die kleine dingen stil gestaan? Respect voor televisie chefs!
Toen het gerecht klaar was hebben Roberta en ik dit met een goed glas wijn opgegeten. Ik heb geprobeerd het enigszins netjes te eten op camera aangezien het zó lekker was dat ik er het liefste in wilde duiken. En dat zeg ik niet omdat het mijn recept is, misschien heeft die dubbele hoeveelheid liefde toch nog geholpen 😉
9 comments
Hoi Lieve Teni, ik heb weer een idee voor mijn ‘leftover food’ die op moet zo vlak voor m’n vakantie! Ik zag in de video wederom waarom ik jouw persoonlijke stijl , blog en ideeën leuk vind. Je bent een leuke , ‘girl next door’ die echt met haar eigen skills en kennis vooruit komt. Je komt heel natuurlijk over; iemand die met beide benen op de grond staat i.p.v. gemaakt. Je bent echt in je element geloof ik en dat is prachtig om te zien 🙂 Heel veel succes met alles wat er nog komt 🙂
Lieve Ipek,
Mag ik even zeggen dat ik het zo enorm waardeer wanneer je de tijd neemt om zo volledig, oprecht en lief te reageren. Ik voel gewoon aan alles dat je me begrijpt en begrijpt waar ik vandaan kom, zo gek om te zeggen he 😉 Dankjewel voor je diepere comments, je leert mij ook elke keer weer iets!
Super veel liefs,
Teni
Wow, Teni, wat is de video leuk geworden! Wanneer ga je deze stoofschotel voor mij klaar maken? 🙂 Dikke kus!!
Aahhh thanks lieve Reny!! Ehm, als jij dan jouw risotto voor mij maakt?
Trouwens, komt jouw video nog? Ik kan hem niet vinden. Ben reuze benieuwd!! Liefs en een dikke kus terug!
ik volg je al een tijdje, Teni en ik vind je fantastisch!
Ik zie het vaker (in Masterchef bijvoorbeeld) en nu bij jou ook: je haren die je vòòr de schouders draagt tijdens het koken, ik verbaas me daarover. Men verliest dagelijk 100 haren volgens mijn kapper. Er verdwaalt er misschien eens één in het eten!?
Hi Erna! wat lief, dankjewel! Wat betreft de haren in deze video (ik kan alleen voor mezelf spreken hier), dat is puur voor de video en her beeld. Maak je geen zorgen, als ik echt kook voor mensen zit mn haar in een knot 😉
Het ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker ook een keer maken.
Volgens mij ben je wel hier en daar wat woorden (volgens mij vooral de inductiekookplaat met TempControl )
bv hier
klaargemaakt op de met aangezien ik hiermee heb gewerkt,
Hoi Michelle! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Wat gek dat je deze woorden niet ziet! Bij mij zijn ze wel gewoon zichtbaar, het zijn onderstreepte woorden waarachter een linkje zit, misschien dat ze op de een of andere reden wegvallen bij jou? Ze zijn hier in ieder geval zichtbaar, had het graag willen ‘fixen’ voor je, maar ik kan nu niet achterhalen waarom jij het niet ziet.
In ieder geval hoop ik dat het recept verder wel goed overkomt! 🙂
Liefs!
Teni
ik ben het dit recept aan het maken en het ruikt al heerlijk in mijn keuken, alleen mis ik in je recept wat ik met de aardappels moet doen!!
nu ben ik wel zo creatief dat ik hier wel een oplossing voor heb, maar toch! ik weet zeker dat wij straks heerlijk zullen smullen .