Als ik opsta in de ochtend ben ik altijd enthousiast om te eten! Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar Boy vindt dit heel bizar haha. Naast het eten van lekker eten maak ik er ook graag foto’s van zodat ik het met jullie kan delen! Zoals vandaag in een nieuw voedingsdagboek!
We beginnen met mijn lievelingsontbijt van dit moment: Een banaan-eiwit-ei pannenkoek met yoghurt, maple syrup en kokosvlokken.
Een plakje vijgencake, ZO lekker! Dit is van het recept van de vijgenmuffins, ik blijf ze maken!
Kidney bonen geprakt, wat peper, zout en knoflookpoeder eroverheen en ze zijn een heerlijke basis voor in een wrap.
In mijn geval een spitskoolwrap met tomaat, paprika, lente ui en gekookte quinoa
Yoghurt met kaneel, bosbessen en kokos
Boerenkool omelet aan het maken. Dit is een reminder naar mezelf om boerenkool niet meer te bakken. Ik vind de smaak vies worden en dan verdwijnt ook nog eens de knapperigheid! Helaas, foutje.
Maar ik heb de omelet wel opgegeten, voedselverspilling vind ik dan weer te erg.
Volgende keer met spinazie 😉
Een tropisch toetje; yoghurt, ananas (uit de diepvries), moerbessen en kokos.
Pannekoek met yoghurt, bosbessen, maple syrup en kokos.
Broccoli met kindeybonen
Op een bedje van: romaine, rode ui, boerenkool en tomaat
Tada!
Een heerlijke matcha latte gemaakt met matcha poeder, amandelmelk en 2 theelepels honing.
maïswafels met pindakaas. Dit blijft ook een favoriet.
Een mengsel van bloemkoolrijst, doperwten, kidney bonen, ui en broccoli met wat tomatenpuree uit een blikje.
Pannenkoek is bijna klaar!
Jep, same old..
Als je van pindakaas én maïswafels houdt, dan moet je dit echt eens uitproberen samen!
Warom ontbijtje met havermout, eiwitpoeder, kaneel, lijnzaad en wat honing.
Tempeh bakken! Ik kreeg laatst de vraag hoe ik mijn tempeh bereid om hem lekker te maken aangezien de smaak niet voor iedereen te doen is.
Ik moet je eerlijk zeggen; ik vind tempeh heel lekker (een beetje smeuïg maar wel een ondertoon van bonen), zelfs rauw.. Maar gebakken vind ik hem het lekkerst. Ik kruid het niet eens meer.
Ik zal nog wat meer gaan experimenteren met tempeh en de bereidingswijze om misschien verschillende manieren te kunnen adviseren voor mensen die het écht niet lekker vinden.
Zoete aardappel frietjes uit de oven.
Een bedje van boerenkool, ingemasseerd met een dressing van maple syrup, citroen en olijfolie.
En daar gaat de zoete aardappel uit de oven bij. Met edamame en avocado. Wat zou dit worden?
YES! Een buddha bowl!
Met wat tempeh, quinoa en atjar tjampoer. Een bord voor Boy en een bord voor mij!
Drie keer raden wie het grote bord krijgt? Hehe.. IK!
Ohh dit zou ik zó nu weer kunnen eten!
3 comments
De buddah bowl ziet er goed uit zeg!
Tempeh ‘marineren’ is ook erg lekker – wat olie en ketjap mais mengen, in een schaal gieten, tempeh erin, keertje omdraaien en dan bakken. Wordt het heel lekker knapperig van en vleugje zoet 🙂
oh ja ik hou ook gewoon van tempeh gewoon zo, heeeerlijk! ik snap waarom mensen het niet lekker vinden maar ik vind het ZO lekker