Het beloofd een ontzettend mooi weekend te worden en ik hoop je vandaag te mogen inspireren met wat kleurrijke en lekkere recepten om de komende dagen nóg meer te omarmen. Voor mij is dat wel ultiem; lekker weer en lekker eten! En natuurlijk – lekker gezelschap, hé Boy 😉
Ik had een paar ochtenden zin in een hartig ontbijt terwijl ik normaal echt van zoete ontbijtjes ben. Ik luister graag naar de behoefte van mijn lichaam en besloot lekker twee eieren te koken.
Met wat avocado op brood + aardbeien en koffie
Heerlijk ontbijt!
Ik ging even los bij de EkoPlaza.
Restjes eten: bloemkoolrijst met bloemkool, zoete aardappel, paprika en wat Sriracha + ketchup eroverheen.
Gemberthee om van de enorme verkoudheid af te komen – deze is bijna helemaal weg nu!
Overal zie je aardbeien in de aanbieding – wat een heerlijk seizoen is het toch!
Weer een ochtend zin in eieren, deze keer besloot ik een omelet te maken
Met tomaat en paprika
Op een bedje van spinazie en een mok thee erbij
Mega zoete mango, zo heerlijk!
De lekkerste granola van Scratch cafe in Zwanenburg.
In Spanje heb ik van mijn schoonzus gepocheerde eitjes leren maken, eigenlijk heel simpel. Ik ben er verslaafd aan inmiddels! Je doet een eetlepel (appel)azijn in het kokende water, gaat heel hard roeren en breekt je eitje in het midden van de ‘tornado’ – en dan is het een kwestie van 3-4 minuten wachten.
Daar zijn ze weer!
Weer eens een selderijsapje op de lege maag – doet me zo goed!
Het was weer tijd voor een zoet ontbijtje – banaan-eiwit-ei pannenkoek met diepvriesaardbeien (even verwarmen in een pannetje) en een mok thee.
Brood met pindakaas, banaan en wat kaneel. Jum!
Het was vrijdagavond, ik had niet meer zoveel in huis en Boy en ik hadden beide niet echt meer fut om te koken. Dat werd pizza! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik een ‘gezondere’ pizza waar groente in verwerkt zit ZO lekker vind, misschien zelfs lekkerder dan gewone pizza. Deze waren van Magioni en we hebben gesmuld.
Moet alweer watertanden als ik dit zie
Smoothiebowl in the making! Met een halve banaan uit de vriezer, 200 ml amandelmelk, 100 gram diepvriesbloemkool, 20 gram vegan eiwitpoeder en een theelepel acai poeder.
Ik hoopte dat hij mooi paars zou worden, maar hij werd een beetje blauw haha. Ook goed! Getopt met chiazaad en kokos.
Dit ziet er niet uit, maar dit zijn spitskool ‘wraps’ met avocado, champignons, rode biet, komkommer, rode ui en wat Sriracha.
Maïswafels met pindakaas, banaan en kaneel – ik ben verslaafd. Alleen pindakaas is niet goed genoeg meer haha.
Salade met spinazie, rode ui, kidney bonen, rode biet, appel en zonnebloempitten.
Weer eens een heerlijke gezonde cake gemaakt met bosbessen en chiazaad – het recept komt gauw online!
Daarbij drink ik een mok met een zelfgemaakte matcha latte : matcha poeder, amandelmelk en wat honing – heerlijk!
Hoop dat jullie net zo hebben genoten van dit voedingsdagboek als ik bij het eten – fotograferen en verwerken op mijn site! Geniet van de komende dagen lieve allemaal!
2 comments
Elke keer als ik op je site kijk hoop ik op een voedingsdagboek. Ik haal er zoveel inspiratie uit en die kleuren van je eten, wauw
Zó heerlijk altijd al dat eten! Én fijne inspiratie. Ik ben de laatste tijd ook helemaal weg van de banaan/pindakaas op brood, wafels, crackers of los en doe er dan i.p.v kaneel, kokosrasp overheen! Ook een goeie 🙂