Kijken naar foto’s van eten, bijna net zo leuk als eten zelf 😉 Ik heb weer wat maaltijden te delen met jullie! Wat geïmproviseerd, wat ‘teni-klassiekers’ en nieuwe maaltijden. Voedingsdagboektijd!
Dit noemen we dan de klassieker, maïswafels met pindakaas.
Koffie met amandelmelk en een rietje. Ik probeer toch beetje bij beetje wat bewuster te zijn met alles wat ik doe en consumeer in mijn leven. Zo ook de plastic rietjes. Toen deze ineens op waren baalde ik even, maar toen herinnerde ik me dat ik een rietje van metaal had (bij de Dille&Kamille gekocht), waarom gebruikte ik deze niet gewoon vaker? Of eigenlijk: altijd?..
Ik kreeg een verrassing van Boy thuisgestuurd! Een fruit ‘mand’! Zo lief 🙂
Wrap met alles wat nog over was: kip, maïs, zongedroogde tomaat en sperziebonen uit de diepvries.
Dit is duidelijk erg vroeg in de ochtend 😉 Mijn lievelingsontbijt!
Broodje avocado met kipfilet
Heerlijk!
Ui, kip, pesto: pasta in the making
Met zongedroogde tomaat en kaas erbij is de pasta af!
Heel makkelijk en zó lekker!
Daar zijn ze weer.
Hier had ik blijkbaar nog een plastic rietje, dit is echt de laatste hoor 😉
Ik had nog pasta over dus de volgende dag een heerlijke lunch!
Boy eet altijd gewoon wat hij lekker vindt, zo maakt hij zijn pannenkoekjes op de zondagmorgen..
En ik de mijne 😉 Haha. Met banaan, ei en eiwitpoeder
Geen rietje? Haha.
Heerlijke snack in de avond! Doosje bosbessen. Ik vind ze normaal gesproken zó prijzig, maar bij de Lidl zijn ze soms afgeprijsd naar 2,79 en dan heb je 250 gram! Hoera 🙂
Salade dressing van citroensap, maple syrup en verse dille.
Geïmproviseerde salade met kipfilet broodbeleg in stukjes gesneden en de heerlijke dressing.
Ooooh en deze spruitjes zijn voor nu even mijn favoriet! Ik heb er een recept van gepost (gister), zie hieronder:
Groentechips vind ik zó lekker de laatste tijd. Ik eet zo een hele zak van de Lidl leeg.
9 comments
Ik blijf het knap en inventief vinden hoe jij van alle restjes geweldige gerechten kunt maken. Ziet er allemaal weer te lekker uit.
Koop je blauwe bessen eens op de markt! Dan heb je voor een paar euro zelfs een kilo en van prima kwaliteit. Ik koop er ook altijd m’n avocado’s (5 voor een euro), kan er nu echt geen euro per stuk meer voor betalen in de supermarkt ;-). Echt eens doen! Fijn weekend :-)!
snap je helemaal van die blauwe bessen! ik eet ze zo graag, maar als ik de prijs zie… en weet hoe snel ik ze op heb 😉 zelfde met frambozen, ik zou ze liefst elke dag eten! diepvries vind ik door de yoghurt enzo nog best oké maar vers blijven ze toch het lekkerst
Hoi Teni, gewoon uit interesse de volgende vraag hoor :), je geeft aan dat je een interne struggle hebt wat betreft dierennleed en toch vlees eten, maar als ik naar je eetdagboeken kijk zie ik wel vlees vlees voorbij komen (in salades, op brood, avondeten). Eet je al minder vlees? Gr Nadia
Hi Nadia! Bedankt voor je berichtje, je ziet inderdaad vlees voorbij komen en ik snap dat je deze vraag stelt.
Ik eet absoluut minder vlees en ik denk niet per se dat het iets is dat ik hoef te verantwoorden maar wel te vertellen. Ik kan me voorstellen dat een voedingsdagboek met meerdere keren vlees kan laten blijken dat ik ‘veel’ (en wat is veel natuurlijk, waar kom je vandaan en wat houdt minder voor ieder persoon apart in?) vlees eet. Zolang ik het aan mezelf kan verantwoorden en bewust ben van hoe ik met mijn voeding omga denk ik dat ik goed bezig ben.
Het is een proces natuurlijk en voor iedereen op een ander tempo. 🙂
Hoi Teni, je hoeft je ook totaal niet te verantwoorden hoor. Ik was alleen benieuwd. Ik eet sinds december 2016 geen vlees meer en sinds 3 weken ook geen vis meer, al vond ik dat laatste echt heel lekker. De keuze om ook geen vis meer te eten maakte ik nadat ik een lezing van Melanie Joy zag, met als titel “the Psychology Of Eating Meat”. Echt heel inetressant en uiteraard weer schokkend zoals vele films/docu’s etc. Filmpje is op Youtube te vinden. Ergens tijdens haar presentatie laat ze zien dat het aantal dat wij consumeren 2 keer zoveel is als het aantal mensen die je als mens dagelijks ziet op straat, maar waar zijn al die dieren, want we zien ze niet. Anyway, zij laat dat zien met beeld en het was zo bizar… daarnaast zit het er zo ingebakken om vlees te eten omdat de meeste opgroeien met vlees en ouders geen andere opties voorstellen. Om dan op latere leeftijd die switch te maken, wanneer je er zelf voor kan kiezen wat je wilt in het leven, is erg lastig als het zo ‘vanzelfsprekend’ is. Ook kun je veel met je gedachte sturen, afleren of juist aanleren als je kijkt naar bijvoorbeeld de boeddhistische leer. Er valt zoveel te leren in het leven haha. Gr.
Wat zeg je dit mooi Nadia! Dankjewel voor je bijdrage 🙂
Ik bedoel ‘veel vlees’.
HOi , het vlees dat ik voorbij zie komen is vooral kip.
Ik ben begonnen om te stoppen met vlees en zei dan : ik eet kip en vis.
Na een paar jaar ging de kip er af en nu eet ik alleen nog vis…en soms een plakje kipfilet op brood….
Maar ik vind dus dat er verschil zit tussen vlees- vlees en kip-vlees.
Overigens noemt mijn echt vegan vriendinnetje dit onzin, want zij zegt: ik eet geen beest ( en een kip is echt een beest:))
Maar als je zegt dat je geen beest eet, denk ik ook aan spinnen en muggen enzo.
Kortom, verwarring genoeg.