Hallo nieuw voedingsdagboek! Dit voedingsdagboek heeft een duidelijke ‘voor’ en ‘na’ de voedselvergiftiging van het afgelopen weekend. Je zult het niet per se merken aan de foto’s, maar ik voelde het wel bij de bewerking ervan.
Je kent het vast wel dat hetgeen dat je hebt gegeten op de dag dat je misselijk bent geworden je ineens heel erg tegen staat, toch? Nou – dat heb ik zeker! Haha.
Sesamcrackers met ‘smoothiespread’ van Yesper’s. Je zou het misschien sneller jam noemen, maar aan de term jam zitten regels verbonden: het moet een bepaald percentage suiker bevatten – en omdat dat nu niet het geval is (alleen maar beter), mag het niet zo heten. Ik laat je zo de verpakking zien!
Het is absoluut een stuk minder zoet, maar nog steeds top als je het mij vraagt!
Dit is de voorkant
Zoals je ziet: Aardbei, zwarte bes, appelconcentraat, framboos, blauwe bes, bananenpuree, water, geleermiddel, voedingszuur. That’s it!
Een caprese wrap van de Marqt die in onze TooGoodToGo box zat.
Fruitsalade met sinaasappel, mango, druiven, appel en munt
Sweet chili tortilla chips! Whaaat!
Diepvriesgroente en een vega burger uit de airfryer.
Het verbrandt nog wel eens als het uit de airfryer komt, dus ik moet er nog een beetje een gevoel voor krijgen qua tijd en temperatuur.
Rijstwafels met Yesper’s smoothiespread
Eén van mijn lievelingschips: Sweet Chili van Lay’s (Sensations) met yoghurt als dip.
Hmm 🙂
Wilde perzik met een Yesper’s cracker met zuivelspread.
Havermout met chiazaad, eiwitpoeder en pindakaas.
Sesamcrackers met smoothiespread.
Daar gaan we dan, het gerecht waar ik voedselvergiftiging van kreeg. Gesneden snijbonen met broccoli. De broccoli eet ik vaak ook rauw tijdens het snijden/bereiden ervan. De volgende dag zag ik in de overgebleven restjes, die ik in de koelkast had bewaard, kleine beestjes in de broccoli zitten – bah. Terwijl ik altijd al mijn groente eerst was, is dat blijkbaar niet helemaal goed gegaan – en dan ook nog omdat ik het rauw had gegeten vermoed ik dat ik hierdoor de voedselvergiftiging heb opgelopen.
Kip die Boy had klaargemaakt en wat yoghurt erbij.
Toen kwamen er twee dagen waar ik amper wat at en alles wat ik at kwam eruit. Dit was het eerste gerecht dat ik binnen hield op de tweede dag. Iets wat mijn moeder vroeger altijd maakte als ik heel ziek was en niets binnen hield:
Witte rijst, helemaal zachtgekookt met bouillon en geschilde aardappelen. Weinig vezels (want die zijn wat moeilijker te verteren), veel zout van de bouillon en zo zacht mogelijk gekookt zodat het niet zo zwaar is voor je maag.
Je hebt het misschien voorbij zien komen in de vlog van gister. De eerste dag dat ik me weer helemaal goed voelde ben ik een bagel gaan halen en deze heb ik met zuivelspread, smoothiespread en honing gegeten. Heerlijk!
Dit doet me denken aan vakantie en dan vooral aan.. New York!! Jeetje, wat mis ik die stad.
Aangezien ik huiverig was met vers fruit en verse groente ben ik gegaan voor diepvries groente en spinazie pasta.
Uitje bakken in wat olijfolie
Als de groente en pasta gekookt zijn gaan ze in de koekenpan bij de ui.
Doperwten en paprika (toch nog vers groente) erbij en dan lekker met wat smeerkaas en zuivelspread bedekt.
Dit was ZO lekker romig!
De volgende ochtend at ik sesamcrackers met zuivelspread en mango
Het werd weer tijd voor wat vitamines.
6 eieren gekookt voor de komende dagen.
Volkoren wrap met ei, tomaat, peper, zout en knoflookpoeder.
Same old: sesamcrackers met zuivelspread
Wilde perzik
Die avond wilde ik het gerecht van de dag ervoor nabootsen maar dan met zwarte bonen en zonder pasta.
Het was heerlijk!
Een volkoren wrap met pindakaas, honing en banaan.
Havermout met amandelmelk, vegan eiwitpoeder en lijnzaad.
Getopt met een restje banaan uit de koelkast en pindakaas
Jum!!
Laten we onze gezondheid maar niet voor lief nemen! De ‘normaalwaarde’ is ondergewaardeerd als je het mij vraagt en je komt er snel genoeg weer achter als je ook maar één dag even heel ziek bent. Dus ik ben vandaag (en de komende tijd) even extra dankbaar daarvoor 🙂
3 comments
Geweldig voedingsdagboek weer. Mooie foto’s ook altijd. Thanks!
Jee, die voedselvergiftiging, serieus rot zeg. Heb het ooit een keer gehad. Zo ziek geweest. Dus ik kan me voorstellen hoe jij je voelde. Gelukkig ben je er vanaf. Zeker weten door jouw mama’s recept. Ik kreeg er een warm moederliefde gevoel bij. Dat je mama dit dan altijd zo liefdevol maakte als je ziek was. ❤️
Herken ook wat je schreef over je gezondheid niet voor lief nemen. Dat denk ik ook vaak nadat ik ziek was, maar… vergeet het dan al snel weer…. hoe blij we er eigenlijk elke dag mee moeten zijn dus een mooie reminder van jou.
Wat je schreef over jam… ik haal altijd een potje hier bij mensen die fruit zelf telen. Dan zei ik eerst, ik kom een lekker potje jam halen. Dan werd ik metéén verbeterd. Fruitbeleg! Geen jam. Vertelde ze precies wat jij zei over percentages ed. Grappig hè. Laatste potje was peren fruitbeleg. Ik zag ze deze in de ochtend plukken en later op de dag had ik er fruitbeleg (nee geen jam 🤪) van. Ik zou wensen dat je de boomgaard eens kon zien. Heel mooi. Zou jij echt van genieten.
Ik kan ook zo genieten van ‘normaal’ eten als crackers met spread of een boterham met kaas. Heerlijk. Al met al een heerlijk en gevarieerd dagboek. Ik neem je ideeen weer mee in mijn eetpatroon. Je eet heerlijk en liefdevol naar jezelf; je eet gezond en lekker voor lichaam en geest. Uh, snap je wat ik bedoel met liefdevol naar jezelf eten? Ik kan niet zo goed verwoorden hoe ik het bedoel.
Fijne dag verder you! 🦋
💋💋
Hoi teni,
Wat fijn dat je je weer beter voelt!
Grappig, ik ben zelf Marokkaanse en zachtgekookte rijst is ook iets wat wij doen wanneer je een buikgriepje hebt etc.
Ziet er allemaal heerlijk uit!
Ik zou willen vragen of je een artikel kunt toewijden aan mensen die niet van groenten houden, maar wel willen afvallen. Proberen eten lukt gewoon echt niet.
Hoi Teni, ik zie allemaal lekkere dingen voorbij komen zeg! Maar… dat van die voedselvergiftiging verbaast me een beetje, ik denk namelijk niet dat je dat kan krijgen van een paar beestjes (luizen, vliegjes, een wurmpje?) in je broccoli. Ook van rauwe groente krijg je dat niet, dan moeten er bacteriën op gezeten hebben en die komen er op als je koelkast vies is, of je werkblad oid. Dat lijkt me in jouw geval niet kunnen, je bent expert op het gebied van voedsel als diëtiste! Enfin… gelukkig voel je je weer beter!