Een nieuwe week, een nieuw voedingsdagboek! Hoewel ik het grootste gedeelte ziek ben geweest en niet zoveel heb binnen gekregen behalve thee en hoestdrank is er wel genoeg om te laten zien voor een voedingsdagboek! Van verwennerij tot gezonde maaltijden.
De TooGoodToGo boxen stoppen niet bij ons, we hadden er weer één besteld bij de Marqt en daar zat een pizza in met champignons, olijven en blauwe kaas. Deze pizza is zó lekker, ik heb hem al een keer eerder gegeten.
Het was dus een groot feest toen ik deze aantrof in de zak! Boy houdt niet van champignons, olijven en blauwe kaas dus dit was precies niet de pizza voor hem. Ik heb alles naar één helft geschoven waardoor de andere helft vrij was van al deze toppings voor Boy. Vandaar dat deze helft er zo gevuld uit ziet 😉
Soms ben ik echt te lui om de gember ook nog te schillen, vooral in de afgelopen week waar ik echt niet lekker was. Gemberthee met schil!
Heerlijk rood fruit van de Marqt (jep, de TooGoodToGo box weer).
Een deel heb ik in mijn bakje yoghurt met honing gedaan.
Daar kwamen nog wat zaden en pitten bij en klaar is het ontbijt.
Daarnaast nog een flink sapje met wortel, gember, citroen en selderij. Alles om maar die vitamines binnen te krijgen en snel beter te worden.
Deels als excuus omdat ik zo’n last had van mijn keek en deels omdat ik het gewoon heel lekker vind: dropjes!
Dit is Boy zijn stijl; perfectie. Wortel, paprika, zoete aardappel en ui uit de oven.
Bij mij ligt alles altijd overhoop, maar dit is toch een plaatje!
Ontbijten met havermout met amandelpasta bovenop.
Nog meer wortels voor in de oven! Dit is inderdaad mijn manier 😉
Olijven om op te snacken tijdens het koken.
Dit zijn de knoflook olijven van de Lidl.
Een salade met allemaal lekkers van de TooGoodToGo box van de Marqt: veldsla, bloemkool tabouleh, rode bieten salade, hummus en de wortels uit de oven.
De volgende ochtend at ik vrij laat mijn ontbijt, na een workout – omdat ik me eindelijk sterk genoeg voelde om te sporten. Ik eet niet vaak een hartig ontbijt, maar ik had er zo’n zin in! Ook hier zie je de laatste restjes van wat we nog in de koelkast hadden.
+ pompoenpitten voor de crunch.
Een zelfgemaakte Indiase Korma met zilvervliesrijst en yoghurt. Hier komt binnenkort een recept van online.
Het was namelijk echt heerlijk.
Boy heeft voor Sinterklaas een vijzel gekregen, wat betekent dat we (ik dus, haha) heerlijke Indiase gerechten kunnen maken door de kruiden zelf fijn te malen en er een pasta van te maken. Dus ik ben flink aan het experimenteren in de keuken. Daar zijn deze koudere dagen ook perfect voor.
Gekookte aardappelen
De kruiden laat ik minstens 10 minuten zachtjes bakken met wat olijfolie of kokosolie zodat alle geuren en smaken ‘loskomen’, daarna gaat er meestal gesnipperde ui bij.
Ook dit laat ik heel lang (15 minuten soms) op een laag vuur bakken in de kruiden.
Af en toe even roeren. De geur die hierbij vrijkomt is zó lekker.
De gekookte aardappelen zijn ook klaar om de curry in te gaan.
Het werd namelijk een vegetarische curry met aardappel, doperwten, kokosmelk en kikkererwten.
Een smoothie als ontbijt na de workout: banaan uit de vriezer, vegan eiwitpoeder, havermelk, lijnzaad en een eetlepel pindakaas.
Heerlijk en goed vullend tegelijk.
De maïswafels zijn terug! Met een laag amandelpasta en hennepzaad bovenop.
Een super sappige peer als tussendoortje.
Matcha latte in de middag, gemaakt met een theelepel matcha poeder en havermelk.
Verwennerij: chocolade amandelen met poedersuiker, pecan-chocolade-truffels en pindarotsjes van witte chocolade.
Dit tezamen met een kop koffie. Ik heb op dit moment een samenwerking met L’OR koffie (dit behoort niet tot de samenwerking, dit is enkel eigen enthousiasme) en wilde jullie via deze weg ook mededelen dat er om 10:00 uur een winactie live gaat op mijn Instagram account waarbij je een geweldig cocktail pakket kunt winnen! Dus mocht dat je leuk lijken, vergeet dan niet even een kijkje te nemen!
En dan sluit ik het voedingsdagboek vandaag af met mijn koffie voorraadpot waar ik heel gelukkig van word (dat rijmt). Ik ruik het bijna door mijn scherm heen, wie geniet er nog meer zo van de geur van koffiebonen?
Vragen over dit voedingsdagboek? Laat het gerust weten in de comments!