Het is tijd voor het laatste voedingsdagboek van 2019! Wat heb ik de afgelopen dagen gegeten, met uitzondering van de kerstdagen – want ik heb mijn camera voor het eerst thuis gelaten. Gezonde maaltijden om de dagen heen om de lekkere balans te behouden. Benieuwd? Op naar het voedingsdagboek!
We beginnen met een schaaltje kwark met een pruim
Dat maak ik af met een zaden & pitten mix van de Lidl
En een lekker sapje dat in onze TooGoodToGo Box zat van de Marqt (jep, er gaat geen voedingsdagboek voorbij zonder zo’n box).
Een smoothie met Green Juice, diepvries ananas, eiwitpoeder, chiazaad, spirulina en havermelk.
En oja, boerenkool!
Ik had anderhalve glas nodig, dat was een flinke smoothie!
Zoete aardappel, gewone aardappel en wortel met heel veel kruiden die de oven in gaan: komijn, peper, zout, paprika poeder en kaneel.
Ik at dit met rucola, appel, pecannoten en pompoenpitten. Echt een herfstige combinatie in de winter.
Ik vond een salade niet voldoende, dus ik at ook nog een vegetarische burger met wat ketchup en mayonaise 😉
Magere kwark met een nectarine
En natuurlijk getopt met pitten en zaden.
Gebakken ui, courgette en doperwten met Zataar kruiden.
Verse spaghetti met chili en olie van de Marqt erbij en we hebben een heerlijke maaltijd!
We vallen in herhaling: kwark met appel, honing en natuurlijk die heerlijke pitten en zaden mix.
Ochtendshot met Green Juice, appelazijn en cayenne poeder. Daar word je wakker van hoor!
Een salade van spinazie, rode ui, parelgort salade van de Marqt, zongedroogde tomaten en een gekookt eitje.
Ik had niet zo’n zin om te koken, dus besloot ik een schaaltje te maken met zongedroogde tomaat, olijven, feta en wat brood. Helemaal prima!
Roti maaltijd van de Marqt.
Een nieuwe dag, een nieuwe groene smoothie
En daar zijn we weer, kwark met een pruim, pitten en zaden, honing en hennepzaad.
Ik ben op dit moment zo verslaafd aan aardappelen uit de oven! Dit met een vegetarische burger en ik ben blij.
Kennen jullie de spitskool wraps nog die ik twee jaar gelden dagelijks at? Hij is weer terug! Deze keer met wat restjes uit de koelkast.
Zoete aardappel, olijven, feta, ketchup, hennepzaad. Hele gekke combi, maar ik heb genoten!
Twee wraps die lekker crunchy zijn!
De laatste restjes van de wortel, aardappel en zoete aardappel uit de oven met courgette en linzen.
En we sluiten af met echt een verwennerijtje: een geroosterd broodje met amandelpasta en honing. Dit is echt een geniet moment in de ochtend, I love it!
Heb jij een maaltijd/snack/recept dat echt verwennerij is voor jou maar tegelijkertijd ook gezond?
Ik ben heel benieuwd!