Laten we de week starten met een heerlijk voedingsdagboek! Ik ben zó aan het genieten van alles wat ik eet, ik heb geen idee wat er ineens sinds 1 januari over me heen is gekomen maar er gaan echt bakken vol groente naar binnen bij mij 😉 Niks te klagen dus! Wie weet kun je er wat ideetjes uit opdoen.
Oja en denk je nou, “huh waarom zie ik kip?”, lees dan even het voedingsdagboek van vorige week maandag. Je ziet het namelijk best veel voorbij komen, dat is ook de hele reden waarom ik de video van twee weken geleden heb opgenomen 😉
Kip met heel veel kruiden, onder andere kerrie
Een frisse salsa
Boerenkool, nu nog droog.
De boerenkool ‘masseer’ ik met een dressing waardoor de bitterheid er vanaf gaat en hij heerlijk vol van smaak wordt! Hier gaan wat salsa, kip en bonen bij.
Havermout met lijnzaad en eiwitpoeder
Appel met amandelpasta, lekkere snack in de avond als je nog trek hebt
Boerenkool met paprika, tomaat, ui en rode bieten
Met wat kip dat ik van te voren had klaargemaakt
En klaar is je maaltijd
Spitskool wraps met de salsa en kip. Als je van een aantal gerechten veel klaarmaakt en het in bakjes bewaard, kun je de rest van de week deze gerechten op verschillende manieren eten.
Havermoutfase denk ik 😉 Deze keer met rozijnen erdoor.
Yoghurt met vanille eiwitpoeder van OrangeFit. Dit is echt mijn lievelings!
POPCORN, deze hele bak is helemaal voor mij. Soms heb je zo’n trek!
Weer een batch groente klaarmaken in de oven voor de gehele week.
Daar doe ik wat uien, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout bij.
Half uurtje in de oven die op 180 graden Celsius staat en klaar!
Met wat kip ernaast, en de maaltijd is ‘af’. Meestal doe ik er nog wat Sriracha bij, zo lekker!
Havermout met een eetlepel amandelpasta (ZO LEKKER! Ook met pindakaas erg lekker) en lijnzaad. Dit verarm ik met water in een pannetje tot het lekker dik is geworden.
Boerenkool, ingemasseerd met de dressing (dat klinkt zo gek), rode ui erbij.
Cherry tomaten
Avocado en kip.
Een courgette spaghetti (courgetti) met kip, broccoli, tomaat, bloemkool en pijnboompitten. Oja en pesto!
Yoghurt met eiwitpoeder en mango uit de diepvries (even laten ontdooien)
En wat pistache noten, heerlijk!
Een zelfgemaakte tomatensaus bovenop de courgette spaghetti
Kip, bonen en Sriracha erbij en klaar. Ja, best veel kip allemaal he? Ik merk het zelf ook.. Het is maar goed dat ik bewust aan het minderen ben 😉
Banaan-ei pannenkoekjes
Met drie eetlepels yoghurt.
Linzen met groente en kip.
Tijd voor een nieuwe batch: pompoen, wortel en bloemkool.
Boerenkool, kikkererwten, mango..
Quinoa en de groenten uit de oven erbij. Klaar is de heerlijke salade!
Als ik dit zie krijg ik weer honger.. Ik ga even een maaltijd bereiden voor mezelf!
13 comments
Wat fijn dat je zo geniet van het eten en zo bewust er mee bezig bent.
Ik ben er ook heel blij mee Marije! 🙂
Hoi Tenie, wanneer komt het vergelijkingsartikel waarvoor je ons al een tijd laat stemmen?
Hoi Jacqueline, er zitten inmiddels al meer dan 9 uur in het artikel. Nog even geduld, ik had ook niet gedacht er zo lang mee bezig te zijn. Ik zal de poll verwijderen 😉
Prachtige foto’s, ziet er weer heerlijk uit allemaal. Doe je lijnzaad malen voordat je bij de havermout doet? Zo wordt het beter opgenomen begreep ik.
Hi Yagmur, niet per se. Ik heb gebroken lijnzaad dus vind het wel prima!
Dank je voor je reactie, scheelt weer werkt hihi.
Ziet er echt heerlijk uit Teni! Ik ga ook weer eens salade maken van boerenkool. Dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. (Ook erg lekker met een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd!)
bedankt voor de inspiratie weer. 🙂
Oeeeh mosterd door de dressing! Dit had ik ook al heel lang niet meer gedaan, dus dat ga ik weer oppakken.
Jij ook bedankt 🙂
Lekker eetdagboekje weer! Zijn die groenten voor in de oven, diepvriesgroenten die je vervolgens een half uur bakt?
Hoi Tady,
Er zitten soms diepvries sperziebonen bij, deze blijven gewoon knapperig nadat je ze in de oven hebt gedaan. De rest is geen diepvries. Het was toevallig even zo dat ik de sperziebonen erbij had gedaan. Ik zou dit niet doen met diepvries broccoli, bloemkool of doperwten, ik vermoed dat deze helemaal zacht worden in de oven.
Hoi Teni,
Ik vroeg me af of je bewust weinig tot geen koolhydraten toevoegd aan je maaltijden?
Hoi Lotte,
Ik krijg voldoende koolhydraten binnen over de gehele dag door het eten van groente, fruit, havermout etc. Ik denk echter dat je de zetmeelproducten bedoelt: rijst, pasta, brood, aardappelen. Zelf heb ik nooit moeite gehad om deze niet te eten en in alle eerlijkheid: na het middaguur is het voor mijn lichaam ook écht niet nodig om die zetmeelproducten te eten tenzij ik misschien nog keihard ga sporten. Ik mis het niet en het is ook nog eens fijner voor mijn energielevel. Als ik het eet, dan probeer ik te kiezen voor een volkoren variant.
Of ik ben uit eten, dan kies ik gewoon wat ik lekker vind, ongeacht wat het is 😉