Het is weer tijd voor een heerlijk voedingsdagboek en de lentevibes zitten er al in! Ook al moeten we nog eventjes wachten tot het officieel lente is, ben ik alvast in the mood!!
Op naar het voedingsdagboek!
Salade met feta, tomaat, rucola, mais en burrata
Yoghurt met chiazaad en fruit.
Crackers! Eentje met Johma eiersalade en de andere met manchego en honing
Champignons met sojasus gebakken met daarnaast een vega burger
Vega burger in reepjes gesneden en gebakken met sojasaus en ketjap. Daar wat sesamzaad overheen gedaan en ze zijn klaar voor in de spring rolls!
Mango, komkommer en koriander liggen ook klaar om in de spring rolls te gaan
En nog wat munt, lenteui en wortel
Spring rolls! JUMMM!! (laat die lente maar komen ;))
Het sausje is van pindakaas, sojasaus, limoensap, maple syrup en water
Twee mini broodjes met manchego en honing, wát een lekkere combi is dat! Ik vind het ook heerlijk met vijgen- of abrikozenjam, maar dat hadden we niet meer in huis.
Burrata met tomaat en pesto
Chips!
Brood met avocado, tomaat en twee gekookte eieren
Pompoen met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Dit gaat de oven in voor 30 minuten op 220 graden Celsius
Aubergine met olijfolie, peper en zout
Linzencurry in the making!
Ik was lekker bezig met food preppen! Qiunoa koken met een blokje bouillon
Heerlijk met wat peper, zout en petereselie
Bloemkoolrijst met gebakken ui
Courgette en aubergine uit de oven – de foodprep is klaar!
Van alles wat ik had klaargemaakt in mijn foodprep bij elkaar op een bord: genieten maar!
Die avond at ik rode linzencurry, quiunoa, aubergine en de bloemkoolrijst met groente. Ook weer allemaal van de foodprep! Ik heb zo een heerlijke saladebar in mijn eigen koelkast 😉
Hmmm daar is de combinatie weer! Manchego en honing
Rijstwafel met pindakaas, banaan en hennepzaad
Aardbeien yoghurt (van activia) met chiazaad
Twee dadels als tussendoortje (met een kop thee)
Pompoensoep in the making (al ben ik wel vergeten een foto te maken van het resultaat).
Havermout met lijnzaad, eiwitpoeder en pindakaas
Bessen als snackje
Gewone aardappel en zoete aardappel uit de oven
Met restjes van mijn foodprep
En gekookt ei(wit)
Een bakje yoghurt met perziksmaak (ook van Activia, ik heb een leuke samenwerking op Instagram met ze binnenkort!).
En we sluiten af met een heerlijk bakje chiapudding met frambozen en vijgen van de Marqt!
Zo! Laat een nieuwe week vol lekkers maar komen!
3 comments
Ik heb genoten van dit voedingsdagboek! Zoveel tips! Dankjewel Teni🤗
Lieve Teni, een geweldig voedingsdagboek. 🤩 De spring rolls…. ach ik kan alles wel in het bijzonder aanhalen eigenlijk. Alles gewoon. Glimlacht, je hebt een fruitkar en een saladebar. BLISS! 😍 Heb al met al genoten van je foto’s en de voeding erop. Wat at je weer allround mooi. Deze boef gaat weer wat ideeën jatten hoor. Heb ook iets wat jij of een lezer hier eventueel kan terug jatten. Ik pofte van de week aardappels in de oven. In folie weet je wel. Erna een sneetje door het midden, openvouwen en vullen met zure room en dan toppen met verse bieslook. Vullen met kruidenboter kan ook. Geniet van dit weekend en van wat je erin eet. Dat zien we in je volgende dagboek weer voorbij komen. Knuf! 😘
Ik wil ook niet altijd het eigeel met een gekookt ei. Maar ik hou er ook niet van om het weg te gooien. Al gebeurt dat uiteindelijk vaak wel, want ik weet niet wat ik er anders mee moet. Waar gebruik jij het voor? Of geef je het weg aan Boy?
Heerlijk dagboekje weer! De kleuren knallen door mijn scherm heen! Ik word altijd zo blij als je dit post. Blijven doen alsjeblieft 🙂
Liefs Marije