Voedingsdagboektijd! Volgens mij krijg ik aardig wat variatie aan voeding binnen de laatste 6 maanden als ik zo mijn voedingsdagboekposts zie. Even een schouderklopje richting mezelf als jong volwassene die het ook allemaal maar moet ontdekken in het leven, voeding gaat goed. Ik voel me fit! Benieuwd wat ik heb gegeten?
Wekelijks tripje naar de Haagse markt zit er nu best goed in.
Soms word ik te hebberig en haal ik teveel.. En dan moet ik creatief gaan zijn met voedsel zodat ik én niet teveel eet én niets hoef weg te gooien. Tot nu toe gaat dat lekker.
Salades 🙂
Met heel veel vettige toppings, hehe.. Zoals kaas, en olijven met feta kaas..
En avocado.. En noten..
Bosbessen een beetje laten ontdooien
Havermout met wat kaneel
Amandelmelk en chiazaad erbij
Als het allemaal te langzaam gaat met het laten ontdooien dan doe ik het gauw in een pan om het snel op te warmen. Ook heel erg lekker!
Dit was zo’n ochtend waar ik alles wilde eten wat los en vast zat. Geen keuze kunnen maken, twee crackers; hagelslag en kaas. Beschuitje met pindakaas. Mijn maïswafels waren namelijk op 🙁
Ik had zo’n honger (mag ik wel zeggen toch? Ik vind dat het moet kunnen.. ) en wilde een burger eten. Eerst wat groente in een pan
Brood + kaas + ketchup + burger + gebakken rode ui + gebakken courgette + sriracha of jalapeno + ketchup + brood.
Zoals ik zei, ik had honger en weinig geduld om een goede foto te maken. Aanvallen!
Overgebleven stuk vlees (ja ik snijd het altijd door midden en ga dan passen en meten..) samen met overgebleven courgette en rode ui + zoete aardappel uit de Airfryer met ketchup. Jum!
Kwark met eiwitpoeder. Ik heb een hele hele hele tijd geleden soja-eiwitpoeder gekregen van de Body en Fitshop, was ik helemaal vergeten. Deze is in chocolade smaak en bevat wel wat toevoegingen. Maar ik dacht, laat ik eens afwisselen, kijken hoe het bevalt.
Dit gaat de koelkast in voor een nachtje: Amandelmelk met chiazaad. Dan heb je een pudding in de ochtend. Mocht je een recept willen, lang geleden heb ik een chia pudding recept gepost.
Ik had 6 eigelen nodig voor een recept, dat betekende dat ik 6 eiwitten over had. Omelet dus!
Met courgette en mozzarella
Op een broodje, besmeerd met smeerkaas. Ik houd van kaas.
Weer een omelet, maar dan nu in de avond. Met cherry tomaat, ham en mozzarella.
Ook weer op een broodje
Ook weer keuze stress; cracker met kipfilet (bieslook), cracker met ham, twee maïswafels met ricotta.
Kwark + eiwitpoeder + mango + muesli (van MyMuesli, gekregen)
Tosti ham-kaas
Met ketchup
Kwark + eiwitpoeder + mango
Kwark in de keukenmachine gemengd met eiwitpoeder, even zien hoe dat zou gaan. Hier zit ook wat cacao door, dit is niet de soja variant waar ik het eerder over had.
In de avond flinke trek, tijd voor fruit + nootjes
Ik weet dus niet meer zo goed wat dit is.. Kwark? Volgens mij is het roomijs.. Hehe..
Ik wilde een groente lasagne maken met wel wat lasagne bladen, maar ook een courgette laag.
Heel veel groente (want: Haagse markt)
Ik had ook nog wat Korma saus over en ik wil niet dat alles zo lang blijft staan. Opmaken die handel!
Tijd voor de lasagne
De eerste laag wel met lasagne bladen
De volgende laag met courgette. Scheelt toch weer en is nog steeds mega lekker!
Groente explosie!
Eenmaal uit de oven: smullen!
Kwark met noten
Koffie met sojamelk en een rietje
Banaan uit de vriezer in de keukenmachine (zonder melk) + eiwitpoeder + een beetje cacao. Heeeeel lang blijven mixen en krijgt het deze consistentie. Meestal heb ik minder geduld en doe ik er een klein scheutje amandelmelk bij. Maar ik wilde wat steviger ijs. Gelukt! 🙂
Huh, zijn er nou geen maïswafels met pindakaas voorbij gekomen?
5 comments
Hi, ik las ook even het artikel over de burgers waar je naar linkt en het viel me op dat er maar 1 biologische variant tussen stond. Hoe denk jij hierover? Eet je ook niet biologisch vlees en maakt dat je niet uit of eet jee biologisch? Persoonlijk vind ik dierenwelzijn erg belangrijk en zou ik voor die biologische burger zijn gegaan!
Hoi Marie Louise,
Biologisch vlees vind ik zéker heel erg belangrijk. Maar let wel, The Frozen Butcher is ook gewoon biologisch, ze adverteren er alleen niet mee. Check: http://foodclicks.nl/nieuws/frozen-butcher-hamburger-krijgt-rainforest-keurmerk.html
” Hier maken we gebruik van inheemse planten die bewezen zijn lichter verteerbaar te zijn voor de koeien en dus hun methaanuitstoot verminderen. Fazendas São Marcelo’s certificering doorbreekt een paradigma en laat zien dat grootschalige veeproductie samen kan gaan met goed beheer van graasland, dierenwelzijn, behoud van natuurlijke hulpbronnen en respect voor werknemers en gemeenschappen” 😉
Interessant. Je zou verwachten dat ze wel adverteren, aangezien veel mensen dierenwelzijn belangrijk vinden. Ik ben altijd benieuwd hoe goeroes zoals jij hierover denken. Dank je voor je reactie 🙂
Ik ben heel benieuwd naar de soja eiwitpoeder! Heb zelf een tijdje whey gebruikt, maar kreeg daar (helaas) weer meer acné van. Ik hoop dat je er nog over gaat schrijven 🙂
Hey! Kwam dit weekend op je blog terecht en heb ondertussen denk ik alles gelezen, echt top! 🙂
Ik zie dat je eiwitpoeder toevoegt aan je kwark. Ik probeerde dit laatst ook met de whey isolaat xp (smaakloos) van B&F maar vond dat er zo echt de typische geur en ‘smaak’ van whey in blijft zitten. En dit vind ik dus niet zo lekker. Heb dan maar wat mango en chocoladeparels erbij gedaan maar de whey bleef aanwezig. Welke whey gebruik jij en heb je dit ook?