Tijd voor weer een nieuw voedingsdagboek vol lekkers! Of moet ik zeggen “Teni-lekkers”. Soms zijn deze voedingsdagboekjes in elkaar zetten een soort therapie voor me. De handelingen ken ik allemaal, maar er doorheen gaan, de foto’s bewerken, de teksten erbij zetten en nagenieten van de dingen die ik heb gegeten is precies het proces dat me soms de rust geeft die ik nodig heb.
Klinkt gek voor een voedingsdagboek intro, dus laten we maar gewoon naar de foto’s!

Spelt beschuit van de Lidl met zuivelspread en jam, de combi die ik weer helemaal heb herontdekt de afgelopen maand.
 
 
gebakken ei met tomaat en paprika

Op een volkoren wrap met avocado

Jum!

Tofu, zoete aardappel en courgette uit de oven

Met wat ketchup en mayo en klaar. Simpel en heeeeel saai, maar prima als je restjes moet opmaken.

Speculaas en (chocolade) kruidnoten met een kop thee.

Smoothie met ananas, wortel, gember

chiazaad en eiwitpoeder

Water erbij en blenden maar, heerlijk!
 
 
Volkoren wrap met smeerkaas, zwarte bonen, mozzarella, komkommer, tomaat, paprika en jalapeno

Daar is het beschuitje weer met zuivelspread en jam

Bietenwrap met avocado, tomaat en ei

En mayo

Koffie smoothiebowl aan het maken met een shot espresso, banaan uit de vriezer, eiwitpoeder en wat pindakaas

Zo romig en lekker!

Heerlijke vegetarische maaltijd bezorgd gekregen van De Heeren van Ambacht
 
 
Haverbrood met zuivelspread en jam

Aardbeien skyr met granola van Yesper’s

Het toetje van de Heeren van Ambacht aten we de volgende avond

Echt een feestje om zo thuis ‘uit eten’ te zijn.
 
 
Groentechips

Zelfde topping, andere basis: volkoren crackers

Aardbeien en banaan uit de vriezer, aardbeien skyr en wat water

Smoothiebowl!

Getopt met granola

Crackers met avocado en de ‘everything but the bagel’ kruiden.

Rijstwafels met pindakaas en hennepzaad.
 
 
Aubergine en zoete aardappel uit de oven

Gebakken ui en gebakken paprika

Salsa van tomaat, komkommer, mango, mais, peper, zout en citroensap

Zoete aardappel en aubergine erbij, dit in een wrap en klaar!

Daar zijn ze weerrrr! Beschuitjes met zuivelspread en jam.
 
 
Ook even iets anders op die beschuitjes: Avocado met ‘everything but the bagel’ kruiden

En een beschuitje met zuivelspread gekruid

3 mandarijntjes uit de TooGoodToGo box van de Lidl!
Zo, mijn genietmoment zit er weer op. Tot volgende week bij een nieuw voedingsdagboek!







5 comments
Kan me heel goed voorstellen dat het maken van je eetdagboek soms rust geeft. Maar ook dat nagenieten kan ik invoelen, want je maakt me daar ook fijne, lekkere, mooie dingen. Nou jij rust…. en ik? Ik zit hier vol enthousiasme 😋. Echt, dan denk ik oh dat en ja dat! Je foto’s, zo mooi. Ik eet zowat al mee als ik ze zie en je beschrijving erbij lees. Dan proef ik het en krijg ik zin om dingen mee te nemen in mijn eigen voeding. Ik leer er echt van, probeer dingen uit…. en eet daardoor dingen waarvan ik anders nooit op het idee was gekomen, maar eenmaal gegeten, zijn het blijvertjes. Complimenten voor de Heeren van Ambacht. Prachtig. En wat zullen jullie van jullie (t)huisrestaurant genoten hebben. De mooie sfeer van een goed restaurant moeten verlaten, door de kou naar huis waardoor de flow een beetje verdwijnt…. niks van dat. Jullie zaten erin en hoefden er niet weg. Lekker ononderbroken flowen en blissen. 🥰 Bedankt weer voor dit dagboek. Je geeft er zo veel meer mee dan ideeen, tips,… Je geeft er ook zo veel leven en liefde mee door. Die neem ik weer mee en ik hoop velen met mij. Ik wens je een mooi weekend toe. Liefs 😘
Ohja wraps..
Met ei en avocado lijkt me een goed idee..
Wat ik lastig vind met wraps is dat ze niet zo lang houdbaar zijn..
Ohh en chocolade kruidnootjes..
Uhm
Laatst op een dag een hele zak opgegeten 🙈
1500 kcal haha
Oopsie
Was ook wel misselijk dus volgende keer gewoon netjes een paar in een schaaltje om van te genieten.
Fijn weekend
Je kan wraps prima invriezen! Zijn ook snel weer ontdooid dus handig om in je vriezer te hebben. Wat ik ook soms deed was een wrap insmeren met nutella en dan even tussen het tosti-ijzer, ook altijd een aanrader.
Hoi Freya
Dankjewel voor je berichtje
Vries je ze dan per stuk in?
Groetjes Marjon
Ziet er allemaal weer heerlijk uit!