We zijn alweer over de helft van oktober en hoe zit het met de warme gezellige maaltijden? Redelijk.
Nu het weer echt begint af te koelen kunnen de soepjes en stoofpotjes weer verschijnen, maar eerst nog het voedingsdagboek van de afgelopen dagen – nog wat luchtig!

Ik heb soba noodles herontdekt, wat zijn ze lekker en gezond!

Een mengsel met wortel, spinazie, broccoli en courgette

Geroosterde pijnboompitten eroverheen en klaar!

Warm havermout ontbijtje met kokos, walnoten en rozijnen

eiwitbrood met pindakaas

Mijn zelfgemaakte krentenbollen! Ohh wat ben ik hier dol op. Hier vind je het recept:

Thee

Opnieuw een ‘stir fry’ gemaakt. Met quinoa, spinazie, kikkererwten en een vegetarische burger in stukjes gehakt.

Het ziet er niet uit maar het is heerlijk! Met een eetlepel sweet chilli saus

Brood met avocado ei en gesmolten kaas; hemeltjelief zo lekker!

Zo, ik had even zin in kaas zoals je ziet!

Soort van restjes maaltijd met bloemkoolrijst, kikkererwten, doperwten en quinoa

Aubergine en zoete aardappel in blokjes gehakt

Met wat olie, peper, zout en paprika poeder gaat het de oven in.

Kikkererwten met wat komijn gebakken

Tomaat in blokjes gesneden

Augurken, jummie!

Allemaal bij elkaar en klaar!

Tomaat-roerei

Weer een ander geïmproviseerd gerecht met de soba noodles. Deze keer met kidney bonen, en restjes uit de koelkast

Kombucha!

Yohhurt met chia en kokos

Dolma’s van mijn moeder uit de vriezer gehaald en gebakken, zo lekker!

Yoghurt met appel en chocolade

Deze mogen niet ontbreken! Maïswafels met pindakaas.

Bloemkoolrijst met pompoen, doperwten en gele courgette

Met kidney bonen tomaat en avocado: restjesmaaltijd, heerlijk!
Mocht je vragen hebben over dit voedingsdagboek, laat het gerust weten in de comments!







13 comments
Ziet er heerlijk uit allemaal.
<3 Teha
Zo n maiswafel is dat een gezond tussendoortje of als de andere maaltijden van de dag te rijk waren en de balans van de dag in evenwicht te houden? Zelf hou ik alles bij met myfitnespal en durf het nog niet los te laten. Zit nog in leerfase 😉 Dank je voor de vele voorbeelden voor hoe je veel groenten op je bord krijgt.
Hoi Ina, ik merk al aan je vraag dat we allebei compleet anders denken over voedsel. Want een maiswafel met pindakaas “IS” niets anders dan een maiswafel met pindakaas. Het IS niet een gezond tussendoortje, het IS niet een ongezond tussendoortje, het IS niet een maaltijd, het IS wel een maaltijd.
Het is niets. Oftewel, ik eet het wanneer ik er zin in heb. De ene keer als ontbijt, de andere keer halverwege de dag etc. Ik deel mijn voeding ook niet in “ontbijt – tussendoortje – lunch – tussendoortje – avondeten” ik eet wanneer ik er zin in heb en vervolgens eet ik waar ik zin in heb – wel rekening houdend met dat het mijn lichaam voedt.
Dus niemand kan je vertellen dat iets een gezond tussendoortje voor jou IS. Als jij het lekker vindt en het voedt je lichaam binnen jouw context van wat gezondheid betekent (lekker ingewikkeld ;)), dan moet je het vooral eten!
Ja het was nodig dat ik daar ging over nadenken want er kwamen 3 cijfertjes in zicht op de weegschaal 😉 Dit jaar 21 kg afgevallen door suiker en snelle koolhydraten te vervangen door trage en probeer de 80 – 20 regel toe te passen. Ik zou heel graag in balans komen en zie bij jou dat het kan dus we blijven positief . T is een heel leerproces.
Ik snap het, wat ontzettend knap dat je zoveel bent afgevallen! Het is inderdaad een heel leerproces maar volgens mij ga je goed door te lezen, vragen te stellen en te weten waar je vandaan komt. GO GIRL!
Het eerste wat ik doe in de ochtend is jouw blog lezen. Ultieme ontspanming! LOVE IT.
Hoeveel gram havermout eet jij (of de lezers) elke ochtend? Ik weet dat je het niet weegt, maar ong? Ik doe nu 60 gram brinta maar volgens mij is dat onwijs veel 🙈 X
Ahh wat lief!!
Ik doe ongeveer 3-5 eetlepels havermout in de pan! Als jij te vol zit na je ontbijt, dan is het teveel. Maar als je je prima voelt, zou ik het gewoon zo laten! 😉 x
Ik doe zelf altijd 120 gram.
Oh en waar haal je goedkoop je bloemkoolrijst? (Geen keukenmachine hier!)
Ik heb het tot nu toe alleen bij de Albert Heijn en de Lidl gezien (in het koelschap dus niet in de vriezer), bij de Lidl is het goedkoper (zoals je misschien al had verwacht haha).
Heerlijke inspirerende foto’s!
Vraagje, waar haal jij je soba noodles en je rogge kiemen brood?
Hoi Stephanie! De soba noodles heb ik in de Albert Heijn XL gevonden en het kiembrood komt van de EkoPlaza!