Weet je wat ik de hele dag door wil eten? Brood, kaas en eieren. De hele dag door. Dus probeer ik mijn eigen brood te bakken, voor de 3e keer sinds ik terug ben (!) speltkrentenbollen bakken en gaan er zo 10 eieren per week doorheen. Hele gekke cravings! Laten we gauw kijken naar mijn voedingsdagboek van de afgelopen week!
Banaan-ei pannenkoek is weer terug! Met yoghurt, maple syrup en kokos.
Niets lekkerders dan zelfgebakken brood met kaas! Ohh wat was dit genieten zeg!
En drie keer raden wat hier gemaakt wordt.. Jep, spelt krentenbollen met héél veel kaneel! Hier vind je het recept, mocht je benieuwd zijn:
Jum!!
Een smoothiebowl met een halve bevroren banaan, diepvriesbloemkool, chocolade eiwitpoeder (vegan), espresso en amandelmelk. De toppings zijn: chia zaad, kokos en ezekiel granola dat ik heb meegenomen uit Amerika (wat ik daar nog over had).
Simpele salade met amandel falafel (zie hier hoe je deze maakt), en een schepje hummus erbovenop!
Daar is de bekende pannenkoek weer!
Ohhh wat is dit lekker, ik moet al watertanden bij het beeld ervan: broodje van de grill met avocado en een gebakken ei.
Salade met heel veel tomaatjes!
Courgette, rode ui, rode bieten en een gepaneerd bolletje geitenkaas (deze verwarm je even in de pan, heel lekker! Komt van de lidl).
Trek in van alles: chocolade, melba toast met pindakaas.
Gebakken eitjes, gaan we weer!
Jumm
Yoghurt met een appel en chia zaad.
Vers geroosterde kokos!
Bovenop een schaaltje yoghurt met appel
Spitskoolwraps waar ik al een hap van had genomen!
Een nieuwe dag, een nieuwe simpele salade met rucola, kidney bonen, avocado, paprika, tomaat en hummus.
Maïswafels met pindakaas
Ei op een salade? Ik ben echt gek.
Volgens mij moesten er restjes op, of had ik geen brood meer haha.
Smoothie van een halve bevroren banaan, vanille vegan eiwitpoeder, amandelmelk en diepvriesbosbessen. Oja, waarschijnlijk zit er ook nog een handje diepvriesbloemkool doorheen.
Standaard, elke week: maïswafels met pindakaas. Het liefst heb ik de ronde, maar soms zijn ze uitverkocht en moet ik voor de rechthoekige gaan.
Bloemkoolrijst met doperwten, wortel, paprika en kikkererwten
En weer.. een gebakken eitje.
Tomaatjes erbovenop en klaar!
Yoghurt met appel, walnoten en chocolade
Dit is zo’n lekker toetje!
Vragen over wat ik eet / waarom / etc. – Laat het gerust achter in de comments!
7 comments
Goedemorgen Teni
Blijft geroosterde kokos lang knapperig?
Ziet er heerlijk uit allemaal. Ik vind een ei op salade zo lekker omdat je salade dan lauw warm wordt!
Wat grappig dat je zo’n enorme craving hebt na een maand Amerika.
Tip: appel-kaneel rijst+maiswafel van Zonnatura met kaas er op ♡
Ik heb momenteel precies hetzelfde haha! Eet normaal niet zoveel brood meer, maar heb nu steeds zo’n zin in twee boterhammen met gebakken eitjes. Ga nu ook maar even lekker een uitsmijter maken 🙂
Ik ga die speltkrenten bollen toch maar proberen te maken! Ziet er zo lekker uit! & zoveel gezonder dan bij de bakker vandaan
Ziet er zo lekker uit allemaal! Ik heb nog een aanrader voor je, ik heb laatst zelf haver yoghurt gemaakt, door eerst zelf haver melk te maken. Dit is zo lekker en als je de truc eenmaal doorhebt zo simpel! Als starter kun je een theelepel yoghurt per 100ml haver melk gebruiken. Voor instructies moet je maar even op YouTube kijken. Maar ik weet dat jij altijd graag wilt weten wat er precies in je voeding zit, en zo heb je niet allerlei kunstmatige toevoegingen die vaak zitten verstopt in plantaardige producten! 😄
Het lijkt mijn menu wel, ben ook gek op eieren zo lekker om bij een gerecht te eten of gewoon op brood.