Ik heb af en toe de artikeltjes met foto’s wat ik op een dag heb gegeten en dit ziet er vervolgens heel feestelijk uit op de foto’s. Dat komt omdat het dan om een vrije dag gaat waar ik tijd heb om van elke maaltijd iets leuks te maken, ik eet dan ook anders dan door de weeks op kantoor (logisch). Velen van jullie heb gevraagd of ik dat ook eens door de weeks wilde bijhouden en hoe lastig dat ook was voor me aangezien mijn door de weekse dagen vrij druk zijn, heb ik dit gedaan en deel ik twee dagen ervan! Als het interessant is voor jullie, dan zal ik dit vaker doen, let me know!
Ik heb zelfs de hoeveelheden erbij voor het geval je precies wilt weten hoeveel ik van iets heb gegeten. Ik heb eigenlijk gewoon mijn eten klaargemaakt en klaargelegd en in de tussentijd alles gewogen om op te schrijven hoeveel gram mijn “schaaltje kwark” is aangezien er op de foto niet altijd duidelijk wordt of het nou een “groot” of “klein” schaaltje is. Dus vrij uitgebreid!
Oja, ik bereken geen calorieën dus die staan er niet bij.
Maandag
06:30 Ontbijt:
Omschrijving | Hoeveelheid |
Rijstwafel | 2 stuks (14 gr.) |
Pindakaas | 2 x beleg (30 gr.) |
Alpro amandelmelk | 1 kopje (125 gr.) |
Koffie zwart | 1 kopje (125 gr.) |
Peer m schil | 1 middelgroot (130 gr.) |
Druiven | (50 gr.) |
09:15 Tussendoor:
Vijgen gedroogd | 2 stuks (40 gr.) |
Groene thee | 1 grote mok(225 gr.) |
Rozijnen gedroogd | (30 gr.) |
11:00 Tussendoor:
Kwark magere | 1 schaaltje (150 gr.) |
12:30 Lunch:
Soep en salade met spinazie, courgette, peultjes en 100 gram kipfilet, zie onderstaande foto’s:
15:00 Tussendoor:
Cracker | 3 stuks (27 gr.) |
Avocado (met peper en zout) | (50 gr.) |
17:00 Tussendoor:
Rozijnen gedroogd | 1 handje (20 gr.) |
Vijgen gedroogd | 3 stuks (60 gr.) |
Hier drink ik af en toe een espresso of koffie bij, eigenlijk om me alvast klaar te stomen voor mijn workout in de avond.
Rond 19:00 uur ben ik thuis en hooguit 19:30 ben ik in de sportschool. Als ik echt nog wat trek heb eet ik wat rozijntjes of een dadel voordat ik de sportschool in ga.
21:00 Avondeten:
Peultjes | (80 gr.) |
Wortelen | (50 gr.) |
Ei gebakken | 1 stuks (50 gr.) |
Dinsdag
06:30 Ontbijt:
Kwark magere | (200 gr.) |
Chocolade puur | (12 gr.) |
Druiven witte | (50 gr.) |
Alpro amandelmelk | 1 kopje (125 gr.) |
Koffie zwart | 1 kopje (125 gr.) |
9:15 Tussendoor:
Mango | (150 gr.) |
Rozijnen gedroogd | 1 handje (20 gr.) |
11:00 Tussendoor:
Kwark magere | (200 gr.) |
12:30 Lunch:
Soep met kip! Ik heb een noedelsoep gemaakt, maar de noedels zijn (stiekem) courgette. Echt een verukkelijke soep als ik dat zo mag zeggen! De kip heb ik eerst gebakken met kruiden en daarna pas bij de soep gedaan. De helft hiervan nam ik mee naar mijn werk, de andere helft staat in de vriezer voor als ik een keer geen tijd heb om mijn lunch klaar te maken.
15:00 Tussendoor:
Avocado | (50 gr.) |
Cracker | 3 stuks (27 gr.) |
Courgette gekookt (gewoon plakjes) | (60 gr.) |
17:00 Tussendoor:
Vijgen gedroogd | 2 stuks (40 gr.) |
Rozijnen gedroogd | 1 handje (20 gr.) |
Hier ook weer met af en toe koffie of espresso als ik ga sporten in de avond.
21:00 Avondeten:
Zoete aardapel uit de oven | (80 gr.) |
Cottage cheese | (50 gr.) |
Spinazie gekookt | (55 gr.) |
Eiwtten & Koolhydraten om en om
Dit zijn dagen geweest waarop ik naar mijn termen ‘goed’ heb gegeten. Ik heb rekening gehouden met werktijden, met het feit dat ik ging sporten in de avond etc. Om de 2 uur eet ik iets en zoals je misschien merkt wissel ik de focus op eiwitten en koolhydraten per eetmoment af. Ik begin in de ochtend vaak met een combinatie van eiwitten en net wat meer koolhydraten en vervolgens wissel ik het af. Alleen na de lunch ga ik voor wat vetters omdat dit me langer een verzadigd gevoel geeft. Met koolhydraten bedoel ik vooral zetmeelproducten, (gedroogd) fruit etc. Dus niet zozeer groente aangezien hier weinig koolhydraten in zitten en voornamelijk vocht, vitamines, mineralen en vezels. Dus als volgt:
Onbtijt: eiwitten + koolhydraten (net iets meer kh)
Tussendoor: koolhydraten
Tusendoor: eiwitten
Lunch: eiwitten (net iets meer) + koolhydraten
Tussendoor: vetten
Tussendoor: koolhydraten
SPORTEN
Avondeten: eiwitten (net iets meer) + koolhydraten
Let wel: ik eet echt niet elke dag zo! Maar dit is wel hoe voor mij een ‘ideale’ voedingsdag uit ziet qua behoefte aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Als ik 4 van de 7 dagen in de week zo eet, en 3 ervan “wat losser” en daarbij 5-7 keer sport in de week ben ik lekker bezig richting het fit worden. Dit is geheel persoonlijk, ieder zijn weg naar het fit worden is anders, vergeet dat niet 🙂
22 comments
Wat ‘grappig’ om jouw voedingspatroon te zien! Doordat je (neem ik aan) 2×2 tussendoortjes overdag eet zit je waarschijnlijk langer vol en kan je ook best nog eerst gaan sporten om vervolgens ‘pas’ om 9 uur te gaan eten. Ik vind het in elk geval heel fijn als je een werkweek dagboek laat zien, dus ik zou het ook vaker willen zien! Ook fijn dat je uitlegt wanneer je kiest voor eiwitten en koolhydraten en waarom. Ik heb nog wel een vraagje: zou je misschien ook eens willen bloggen over wanneer je je eten prept? Maak je je soep bijvoorbeeld de avond van te voren of al in het weekend? En heb je nog andere tips?
Komt helemaal goed!
Ik heb een aantal artikelen over foodpreppen, misschien dat dat al wat helpt:
http://fitbeauty.nl/foodprep-voeding-voorbereiden/
http://fitbeauty.nl/foodprep-lunch-voor-4-dagen-op-het-werk/
http://fitbeauty.nl/foodprep-lunchbox/
http://fitbeauty.nl/lunchbox-foodprep/
Ik maak het altijd van te voren. Nooit op de ochtend zelf want dat red ik niet 🙂
Leuk artikel! Zelf eet ik ook meerdere tussendoortjes en zijn mijn ‘hoofdmaaltijden’ wat kleiner. ik vind dit leuk om te lezen en wat mij betreft mag je dit soort artikelen vaker plaatsen. En ik ben erg benieuwd naar het recept van je soep (want volgens mij heb ik die niet voorbij zien komen op je blog?)
Woohoo! Dan ga ik zeker vaker dit soort artikelen plaatsen 🙂
Ik heb het recept nog niet gepost inderdaad! Komt eraan 🙂
Dit is echt een heel duidelijk artikel. Je bent een inspiratie voor me! Misschien nog een recept van die ‘noedel’ kippensoep? Ziet er zo lekker uit!
Aw wat lief an je Dona!!! Het recept van de soep ga ik nogmaals maken en dan posten 🙂
Oehhh die noodle soep menn! Ziet er goed uit! Misschien ook leuk om eens uit te proberen (en heel makkelijk): tortilla wraps van bloemkool (vind ik wel echt een fitbeauty-recept):
http://grittel.nl/2014/04/07/grittels-weekje-3/
Fijne werkweek Teni!
Oeeeeh thanks Grittel! Dat vind ik een heel fijn recept en maar 2 ingrediënten als basis!
Als ik hem maak en hij lukt goed, zal ik verwijzen naar je site 🙂
Leuke blog heb je 🙂 Ik wil ook wel recept van die ‘noodle’ soep!!
Top! Dan ga ik hem nogmaals maken en posten 🙂
Jaaaaa erg interessant!!
Leuk om te lezen en geeft een hoop duidelijkheid 🙂
Woohooo!! 😀
Jaa super! Ik was al benieuwd hoe je dat deed. Het ‘vette tussendoortje’ in de middag ga ik uitproberen. Hopelijk ben ik dan ook langer verzadigd tot het avondeten. Thanks!
😀 Ik hoop dat het vette tussendoortje goed gaat werken!
Ik vind dit zeer handig. Ik focus me nu al veel op mijn middagmaal om zo gezond mogelijk te eten. Graag zou ik dit ook nog meer savonds doen bij mijn gekookt avondmaal. Altijd welkom dus voor dergelijke recepten.
Goed om te lezen Tanja!
Ik vind dit super handig en leuk om te lezen! Zou het zeker vaker willen terugzien. Daarbij vind ik dat je het heel fijn geschreven hebt, laat niets aan duidelijkheid te wensen over 🙂
Ah thanks Kymberley! Altijd prettig om te lezen 🙂
Ooh super, dit vind een zeer handig artikel omdat ik vaak niet goed kon inschatten of ik wel voldoende (niet te weinig/veel) at op een dag. Uiteraard weet ik dat dit zeer persoonlijk is maar het principe achter het indelen van de voedingswaarden in de dag helpen me al heel wat vooruit.
Yessss!! Fijn dat het helpt! Kleine moeite 🙂
Wat schrijf je toch heerlijke artikelen! Ga zo door. Ik ben zelf erg gek op soep dus mocht je nog een lekker soeprecept hebben, dan hou ik mij aanbevolen (maaltijdsoep is mijn favoriet)
Aw wat lief van je Yolanda!! Dankjewel! Soepje komt eraan 🙂 haha