Een lichte maaltijd die énorm voedend is en ook enorm vult! Win-win maaltijd noemen we dat. Courgette noedels met (gegrilde) kip en veel groente! Eigenlijk eet je groente met groente met kip; je lichaam gaat blij zijn.
Wat heb je nodig voor zo’n 4 personen?
- 300-400 gram kipfilet
- 1 courgette
- 1 bouillonblokje, kip
- olie
- groente, wat jij maar wilt (denk aan: ui, paprika, champignons, peultjes, taugé, wortel)
Kruiden:
- chili vlokken (1/2 theelepel)
- paprika poeder (1 theelepel)
- knoflookpoeder (1 theelepel)
- gemalen koriander (1/2 theelepel)
- gemalen komijn (1/2 theelepel)
Doe vooral zoveel je zelf wilt qua kruiden!
Doe de helft van de kruiden die je hebt in een kom en meng dit met 2 eetlepels (olijf)olie om een marinade te maken voor de kip. De andere helft ga je namelijk later bij de groente toevoegen.
Snijd de kip in niet al te kleine stukken en doe ze in de marinade. Laat dit minstens 15 minuten intrekken, hoe langer hoe beter natuurlijk. Maar ik heb niet zoveel geduld.
Voor de courgette noedels heb je een julienne snijder nodig
Ik had wat rode paprika over, en het laatste stuk van de courgette dat ik niet echt meer “gesneden” kreeg heb ik in blokjes gesneden.
Doe een liter water in een pan en doe het bouillon blokje erbij. Voor de oplettende kijker; je ziet dat hier geen liter in zit, er kwam nog meer water bij na de foto 😉
In een andere pan, doe je wat olijfolie en begin je met het bakken van de groente
Ik had deze zakjes nog gekocht in de Bonus. Kwestie van opmaken 🙂
Voeg de andere helft aan kruiden toe aan je groente mengsel, bak dit zo’n 10 minuten. Zorg ervoor dat je groente niet slap wordt maar nog stevig blijft. Ondertussen kun je de kipfilet grillen of in een andere pan bakken. Ik heb het gegrild op mijn grillpan, maar omdat rauwe kip er niet heel smakelijk uit ziet heb ik de foto’s weggelaten haha 🙂
Als het water in de pan met het bouillon blokje aan het koken is en het bouillon blokje helemaal opgelost is, haal je de pan van het vuur en doe je de courgette noedels erin.
Pak 4 kommetjes, doe onderop wat bouillonwater met noedels, vervolgens wat groente en bovenop de kip. Je kunt hier nog verse koriander bij doen en serveren met wat sausjes zoals Sriracha (mijn favoriet! Maar wel pittig). Eetsmakelijk!
9 comments
Dit ga ik vanavond maken! Lijkt me heel lekker! Ik eet nu ook bijna elke week ‘jouw’ courgetti met tartaar, maar dan is het ook wel eens leuk om weer eens wat nieuws te proberen met courgette 🙂
Ah, ik ben echt gek op courgette noedels. Ga snel eens deze variant maken! Bedankt voor het delen! 🙂
Ziet er heerlijk uit. Ik heb vorige week een spirelli gekocht en ga de komende tijd lekker experimenteren!
Ik heb zo een julienne snijder nodig in mijn leven.
Het ziet er (as usual) super lekker uit. Respect voor de mooie foto’s 😉
Zoo lang geen courgette noodles gehad. Thanks voor de inspiratie. Dinner is safe 😉
WIEeehoooeeee, alsof je wist dat ik net en courgette snijder heb gekocht! haha, Super leuk dit recept, ik ga deze sowieso proberen. Wat voor sausjes raad je nog meer aan bij courgette?
Ik wist het gewoon!
Dit zit er zo geweldig lekker uit! Ik hou ook echt van kip met groenten 🙂
Ziet er reuzelekker uit. Maar moet de courgette dan maar heel even in het kokende water om dan gelijk weer opgediend te worden of i het de bedoeling dat die er even in gaart?