Eigenlijk is dit weer een ‘restjes recept’ en het is zo ontzettend lekker geworden! Deze houd ik erin. Ik zal je het basisrecept geven waarna je zelf kunt kiezen wat je ‘toevoegingen’ zijn. Voor nu dus een hartige cake met olijven en kaas. En oja, er zit ook paprika en ham in, maar dat stond niet lekker in de titel.
Wat heb je nodig?
- 300 gram bloem: spelt / tarwe / rogge / rijst / etc. (liever geen amandelmeel of kokosmeel, dit is wat zoeter namelijk)
- 2 eieren
- 3 eetlepels lijnzaad
- 150 ml (plantaardige) melk
- 1 theelepel bakboeder
Toevoegingen:
- Olijven
- Alle restjes kaas
- Plakjes ham (broodbeleg) in stukjes gesneden
- Rode paprika
Je kunt er ook nog allemaal kruiden doorheen doen, maar aangezien ik sterk gekruide olijven had + blauwschimmelkaas, heb ik verder niets toegevoegd.
Verwarm je oven vast voor op 180 graden Celsius
In een grote kom voeg je de bloem en bakpoeder bij elkaar
Doe de eieren en melk erbij, klop het met een mixer
Als het te dik wordt kun je er nog wat melk bij doen. Voeg hier ook de lijnzaad aan toe.
Nu kun je losgaan met al je restjes die je in je hartige taart wilt verwerken! Denk aan groente, laatste beetjes kaas die bijna hard is, laatste plakjes broodbeleg etc.
Rode paprika in kleine stukjes gesneden en erbij gedaan
Met een vork heb ik alles door elkaar gemengd en dan is het tijd om het in de vorm te verplaatsen
Je kunt een cakeblik gebruiken als je wilt, maar ik heb een rechthoekige schaal gebruikt met een velletje bakpapier erin
Bovenop heb ik nog parmezaanse kaas en geitenkaas gedaan. Nu is mijn koelkast officieel leeg van kaas! Doe dit in de oven voor zo’n 55 tot 65 minuten.
En zo komt het eruit! Ohhhh je huis zal zo lekker ruiken.
Omdat het nog warm was, zie je de gesmolten kaas in het midden. Hmmm 🙂
Ik moet je eerlijk zeggen, dat het door de paprika die zoet is af en toe naar pizza smaakt! HEERLIJK!
Weer een handige manier om je restjes te verwerken 🙂 Eetsmakelijk!
9 comments
Wat een goed idee om zo van je restjes af te komen. Ziet er echt heerlijk uit!
Het ziet er heel goed uit! Gek genoeg heb ik nog nooit een hartige taart/brood gebakken, misschien toch maar eens gaan doen 🙂
Dat ziet er lekker uit! Wie weet maak ik dit woensdag (mijn vrije dag). Mogelijke variant: de ingrediënten van een quiche lorraine (spek of ham, ui, champignons). Mjam!
Jeetje, wat ziet dit er lekker uit!!
Ga ik zeker eens proberen!
Yummm!
Hihi.
Ik moest ook aan pizza denken! Lijkt me heerlijk 😀
Mmm dit ziet er heerlijk uit.
* Slaat dit recept op in haar achterhoofd en heeft bakinspiratie voor de social meetings/picnicks van de komende tijd 😀
Je bent een goede kok in de zin die snapt dat ze snel het inzicht heeft wat ze met restjes kan doen 🙂 Dit is soort inzichten en vaardigheden zijn een zo’n belangrijke verrijking voor het dagelijkse (gezins)welzijn 🙂 Lief 🙂
Oh wat is dit lekker zeg!Dank voor het recept.
Hij staat in de oven 😀
Mijn variatie: shoarma, olijven, parmezaanse kaas, paprika en een sjalotje. Oja, en een snufje zout door het beslag.
Nu al een paar tips: 50 ml melk extra. En mixen met je deeghaken, niet met je gardes (als je tenminste je beslag niet naar boven wil laten kruipen).