Het lijkt me leuk om eens in de zoveel tijd een artikel te plaatsen van de (avond)maaltijden die ik de afgelopen week heb gegeten. Nu komt het niet altijd voor dat ik uitgebreid kook in de avond, maar zo af en toe heb ik een feestweekje; zoals de afgelopen week! Kijk en smul mee met mijn voedingsdagboek.
Oh, en geef vooral aan als je graag een recept wilt zien van een van de gerechten!
Maandag at ik een marokkaans gerecht, couscous met kikkererwten, rozijnen, kaneel, amandelen, kruiden en wat kwark.
Dinsdag een wat Oosters gerecht, zilvervliesrijst met wortels, courgette, ui, doperwten en taugé. Ik had extra veel gemaakt zodat ik het ook in bakjes mee kon nemen naar mijn werk voor tijdens de lunch.
Woensdag kreeg een Mexicaans tintje; kidney bonen, mais, rode paprika, ui, kruiden, kwark en kaas.
Donderdag was vergelijkbaar, deze keer aten mijn vriend en ik uit één bord. Zilvervliesrijst, gehakt met zwarte bonen, kidney bonen, mais, ui, jalapeno, koriander. Zelfgemaakte guacamole en zure room. Yummie!
Vrijdag een goed gevulde groente omelet!
Zaterdag en zondag heb ik geen foto’s gemaakt van mijn eten. Het concept is nog nieuw, als het bevalt zal ik natuurlijk consequent foto’s blijven maken.
Ik krijg zelf alweer honger van de foto’s !
6 comments
Heel erg leuk! 🙂
Dankjewel Dominique! 🙂
Erg leuk om te volgen en natuurlijk uit te proberen! Zou graag je recept van de couscous willen…nog nooit gegeten…wordt tijd!
Bedankt voor je berichtje Helen!
Het couscous recept is te vergelijken met dit recept: http://fitbeauty.nl/winterse-couscous-recept/
De winterse couscous is wel veel meer werk, in principe is het de couscous maken en dan kort een uitje met kikkererwten en rozijnen bakken in een pan en vervolgens bij elkaar scheppen op een bord met wat yoghurt, amandelen en peterselie of koriander.
Liefs,
Teni
Hoi!
Heb je nog kruiden of iets dergelijks toegevoegd aan de rijst, wortels, courgette, doperwten en ui?
Groetjes
Ik gebruik vaak van alles door elkaar. Deze keer kerrie, paprikapoeder peper en zout 🙂
Liefs, Teni