Van vliegtuig voedsel tot typisch hipster Los Angeles voedsel tot de “home cooked meals” van mijn tantes. Allemaal in één voedingsdagboek in het teken van Los Angeles!
We beginnen met vliegtuigvoer. Niet echt heel smakelijk, maar eerder ‘vermaak’. Ik ga proberen een eigen maaltijd mee te krijgen in het vliegtuig op de weg terug want dit is een beetje een plakkerige, zoutige bende.
Filmpje erbij
Dit bedoel ik dus.. Meh.
Het cakeje vond ik wel fotogeniek!
Kijk even naar de dressing, 100 gram = 500 kcal! Dat is echt bizar veel haha, ik heb thuis een dressing waarvan 100 gram gelijk staat aan 26 kcal. Verschilletje?
Ontbijten met een van mijn lievelingsvruchten: Kaki!
Armeense koffie en water erbij
Ijsje scoren in de stad, 5 bolletjes welteverstaan.
Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
Familie bestelde ook wat andere smaakjes zodat we konden proeven. Dit is saffraanijs, ik heb het in Nederland nog nooit gezien maar toen ik het proefde herinnerde ik me de smaak weer helemaal! Wow, dat smaken en geuren je zo terug kunnen brengen naar een ander land en een andere tijd!
Ik heb geen idee wat voor ijs dit is in de Nederlandse taal, maar iets met tarwesliertjes en rozenwater, lekker vaag uitgelegd.
Het is dan traditioneel om daar limoenwater bovenop te doen, zoetzuur.
Weer tijd voor Armeense koffie, ik mis mijn eigen koffie inmiddels wel hoor!
Barbecue! Dit was gemaakt op de eerste avond dat we arriveerden, maar ik had al zoveel gegeten in het vliegtuig en ik was al 24 uur wakker (dus 24 uur aan het eten) dat ik dit echt even oversloeg. De volgende middag hebben we het opgewarmd en lekker met sla en brood gegeten, heerlijk!
Het zijn niet de meest mooie foodblogger-foto’s, maar wat wil je met een tafelkleed met allemaal bloemetjes en papieren bordjes met figuurtjes en kleurtjes.
Starbucks!
Mn beker zweeft!
Ontbijten met een peer en kaki fruit
En weer oploskoffie, meh.
We gingen lunchen bij Café Gratitude en ik bestelde een matcha thee, brrrrrrrr veel te heftig voor mij. Oftewel: nog steeds geen lekkere kop koffie gehad (behalve die van de Starbucks dan)
Maar de boekweit-lijnzaad pannenkoekjes waren verrukkelijk! Ze waren de maple syrup vergeten, wij dachten dat het zo hoorde. De pannenkoekjes waren namelijk héél licht zoet en dat vond ik perfect!
Maar toen kwam de serveerder met de verontschuldiging en maple syrup, was wel mooier geweest voor de foto!
Mét maple syrup toch net wat lekkerder hoor 🙂
De volgende dag geluncht bij whole foods! Ik wil dit echt elke dag, ze hebben een waanzinnige salade bar.
In de avond een van mijn favoriete Iraanse gerechten: Fesenjoon. Dit wordt gemaakt met (meestal) kip, heel veel fijngemalen walnoten en granaatappelsiroop. ZO lekker!
En een beetje bbq vlees wat nog over was.
Ontbijt #3, kaki fruit
Met oploskoffie en water.
Als lunch wat ciabatta brood met maple syrup, witte kaas en walnoten. Heerlijk!
Weer stiekem bij de whole foods geweest om de salade bar leeg te plukken. LOVE IT!
Onderop ook nog allemaal lekkers
Avondje uit eten, drinken doe je in Amerika uit glazen van een halve liter. Voor mij blijft het 9 van de 10 keer bij water.
Mac & Cheese zoals ik het nog nooit heb gegeten, zo lekker! Met kipfilet en doperwten erdoor. Verukkelijk!!
Er stonden waanzinnige burgers en pizza’s op het menu maar ik had trek in de quinoa maaltijd met tempeh en groente. Vraag me niet waarom, maar ik bestelde dit met plezier en niet uit gevoel van compensatie ofzo. Bizar om dit zo bij mezelf te zien. Maar weet je wat het is? Ik weet namelijk dat ik elke dag lekker ga eten en heb niet het gevoel dat “nu ik in een restaurant ben ik wel voor de burger moet gaan“, burgers en pizza’s zijn er altijd als ik dat wil eten! Deze avond wilde ik dat niet.
Let’s eat!
Blij!
Yoghurt met knoflook, kruiden en komkommer bij mn tante thuis
Brood voor bij de maaltijd. Vind ik nergens voor nodig met zoveel rijst, maar oké.
Salade
Iraanse rijsttaart! Met aardappelen aan de onderkant: “Tadik” noemen we dat.
Dit is ook een van mijn favoriete gerechten: Bademjan. Het zijn aubergines, vandaar dat ze er niet zo smakelijk uit zien haha. Maar het is heerlijk!
Eten!!
In de avond werd er ook nog pecanpie gehaald, was voor mij even teveel, ik ging voor een ijsje
Dit ijsje! Chocolade aan de buitenkant, vanille slagroomijs aan de binnenkant, met een laagje koek. HEMELS!
Genieten! Terwijl je dit leest, ga ik bijna het vliegtuig in richting Nederland. In het volgende voedingsdagboek zullen de laatste maaltijden vanuit Los Angeles komen te staan met weer de maaltijden in Nederland.
What I eat in a day video
EN ik heb twee dagen in video vorm bijgehouden wat ik voor lekkers heb gegeten in Amerika voor een “What I eat in a day” video. In een eerder artikel heb ik eens geschreven dat ik géén exact voedingsdagboek bij ga houden omdat ik niet wil dat je kopieert wat ik doe maar zelf op zoek gaat naar wat voor jou werkt wat betreft afvallen/aankomen. Aangezien mijn blog langzaam een andere richting uit gaat en mijn leven niet meer in het teken staat van afvallen is de video die ik heb opgenomen dus ook niet bedoelt om te kopiëren als je wilt afvallen, maar puur vermaak om te zien wat ik eet op vakantie. Het gaat niet om ‘gezond’, hoeveel calorieën, hoeveel gram: maar entertainment! Met diezelfde blik kijk ik namelijk ook naar alle “What I eat in a day” video’s van bijvoorbeeld Lauren Toyota. Ik haal er inspiratie uit en het entertaint me! Dus hopelijk is dat ook het geval voor jou. Video komt gauw online, enneh; tot morgen Nederland!
13 comments
Wat een heerlijke dingen heb je gegeten! Heel leuk om te zien hoe je dat nou precies doet in het buitenland.
wow ziet er allemaal heerlijk uit Teni?. Goede reis terug naar huis.
Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat mensen in andere culturen eten. Ik zou persoonlijk nooit rijst én aardappel én brood eten, leuk om te zien dat andere culturen dat dus heel anders doen. Ik ben erg benieuwd naar de video! Fijn altijd om inspiratie uit te halen zulke video’s.
Haha nee ik ook niet, in India werd dit ook veel gedaan: rijst, aardappelen én brood! iets teveel voor mijn doen 😉 Maar stiekem wel lekker!
Ziet er weer supergaaf uit. Enne … ik doe IF en eet pas vanaf 12u, van al die foto’s krijg ik super trek!!!
Hahah oops!!
Hoi Teni, hoe is Armeense koffie eigenlijk? Hoe maken jullie dat? yay for wholefoods 🙂
Hi Ipek! Ik vind het wel oke, sterk en dik haha. Hier heb ik een recept gevonden: op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ji7XjivZs4Q en hier een op een site: http://www.thearmeniankitchen.com/2009/11/armenian-coffee-soorj-of-delight-with.html
Leuk om eens het eten uit een hele andere cultuur voorbij te zien komen. En jij bewijst dat het ook prima te combineren valt 🙂
Haha absoluut! 😀
Hoi Teni,
Ziet er allemaal heerlijk uit!
Ik ben ook benieuwd naar Armeense koffie. Heb je een recept?
Ik heb zelf geen recept omdat ik het zelf nooit maak (en niet lekkerder vind dat mijn eigen koffie haha), maar ik zie hier een recept op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ji7XjivZs4Q en hier een op een site: http://www.thearmeniankitchen.com/2009/11/armenian-coffee-soorj-of-delight-with.html
IJs met tarwesliertjes, klinkt apart! Was je eigenlijk in je eentje naar je familie in LA? En is je familie rond dezelfde tijd naar de US gegaan als dat jullie naar Nederland kwamen?