Toen ik ooit de knapperige aardappelen van Jamie Oliver op televisie zag wist ik dit heel gauw moest namaken. We zijn inmiddels zo’n 4 jaar verder, beter laat dan ooit! Deze aardappelen zijn zo heerlijk en knapperig, je kunt er niet meer vanaf blijven!
Wat heb je nodig?
- Kleine aardappelen (oké, grote mogen ook)
- olijfolie
- Rozemarijn (vers, maar mag ook gedroogd)
- Zout
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappelen en snijd ze door midden om ongeveer even grote stukken te krijgen. Doe ze in een pan met heet water en kook dit voor ongeveer 5-7 minuten tot ze een klein beetje gaar beginnen te worden.
Giet ze vervolgens af en doe ze terug in de pan met de deksel erop zodat ze met hun eigen stoom nog een beetje doorgaren. Voor zo’n 5 minuten.
Ze zijn klaar om ‘gemarineerd’ te worden en de oven in te gaan.
Doe wat olijfolie en rozemarijn in een ovenschaal
Daar gaan de aardappelen vervolgens op. Doe vervolgens weer een laagje olijfolie en rozemarijn erbij en nu ook wat zout bovenop de aardappelen.
Hussel het geheel zodat alles bedekt is
Dit gaat de oven in voor zo’n 30 minuten.
Na 30 minuten is het bijna klaar. Je zou de aardappelen op zich nu ook kunnen opeten, maar nu komt het lekkerste deel!
Je gaat ze een klein beetje prakken, zo ‘knappen’ de aardappelen en creëer je meer oppervlak om knapperig te laten worden.
Zo dus! Je zou nu zelfs ook nog een scheutje olijfolie eroverheen kunnen doen zodat het in de oven weer heerlijk knapperig wordt. Maar je mag de olijfolie ook even overslaan.
Dit gaat dus weer de oven in voor zo’n 10 tot 15 minuten
En je superknapperige aardappeltjes zijn helemaal klaar! Aanvallen maar!
De zon was inmiddels onder, vandaar dat de eindfoto’s gelig zijn geworden. Maar daar proef je toch niks van 😉
Eetsmakelijk!
3 comments
Ik hou echt von rosmarijn -aardappelen uit de oven maar ik had er nog nooit von gehoord dat je ze kon prakken. Heel interessant. Moet ik misschien later even proberen 😀
Ziet er héérlijk uit! Aardappels vind ik eigenlijk alleen lekker als ze knapperig zijn (-:
It is in the making! 🙂