Na mijn artikel van gister was ik zelf geïnspireerd geraakt om een van de recepten te maken: crackers met banaan en lijnzaad. Ik heb ze vanochtend als ontbijt gegeten, verrassend lekker! Niet te geloven!
Wat heb je nodig?
* 1 hele rijpe banaan (ik heb een vrij kleine gebruikt)
* 40 gram lijnzaad
* muffinbakplaat
* klein beetje olijfolie om de muffinbakplaat in te vetten
Verwarm eerst je oven voor op 175 graden Celcius
Prak de banaan eerst helemaal fijn en doe dan de lijnzaad erbij
Meng dit goed door elkaar, en je hebt het zwaarste werk gehad!
Met een theelepel heb ik ongeveer een gelijke hoeveelheid in de muffinbakplaat (die ik eerst heb ingevet) gedaan. De theelepel is klein genoeg, waardoor ik het mengsel gemakkelijk kan platdrukken.
Zet dit 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn geworden.
Het resultaat!
Heerlijke crackers! Dit was mijn ontbijt; zelfgemaakte crackers met pindakaas (de jam is alleen voor op de foto, haha). Amandelen en koffie met amandelmelk.
19 comments
Ziet er ideaal uit om mee te nemen bij ‘t sporten ipv energierepen mee te nemen bij ‘t sporten! Ik denk dat ik hiermee verder experimenteer door andere fijngehakte noten en zaden toe te voegen.
Jaaa wat een goed idee zeg! Had ik zelf nog niet eens aan gedacht. Je kunt ze natuurlijk ook in blokjesvorm in de oven doen, dan lijkt het meer op een energiereep. Dat ga ik ook doen! 🙂
Gisteravond gemaakt en ze zijn heerlijk, thnx voor het geweldige idee ten!
Haha ik heb ze ook weer gemaakt gisteravond! 😀
Kan je de banaan door iets anders vervangen??
Ze zien er heerlijk uit, enkel lus ik geen banaan x’D
Ai geen banaan lusten! Dat kan ik me bijna niet voorstellen, haha :p Ik ben even hard aan het denken wat de structuur en zoetheid van de banaan zou kunnen vervangen..
Misschien een mango of dadels? Ik denk dat het voor mij ook wel een goed idee is om het uit te proberen! Als het lukt zal ik er een artikel over posten 🙂
Liefs,
Teni
Misschien pruimen proberen ipv banaan?
Dat is een idee inderdaad! Maar heeft een pruim niet meer vocht dan een banaan, waardoor het in de oven drapperig wordt en dus niet “hard” zoals bij een banaan? Tenzij je misschien gedroogde pruimen gebruikt? Of wat dacht je van dadels! Oeh! Dat zou denk ik wel goed werken! wat denk jij?
Ik heb vandaag lijnzaad bij de Tuinen gekocht voor dit recept! Hoe lang zou je deze crackers kunnen bewaren? 2 dagen? En zou de banaan vervangen kunnen worden door egg replacer? Dit zag ik vandaag bij de Tuinen liggen. Ben je bekend met dit product? En ik wilde vandaag ook speltbloem kopen (om mijn tarwemeel te vervangen (nog bedankt voor de uitgebreide uitleg over Tarwe) en om de glutenvrije scones te maken!) maar dat kon ik niet vinden bij de Tuinen. Waar koop jij de speltbloem? Ik dacht dat het misschien bij Marqt in Den Haag te koop zou zijn. Sorry voor alle vragen!
Hoi Vandana,
De crackers zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn, daarna zijn ze wat zachter maar nog steeds erg lekker. Ik denk inderdaad dat 2, hooguit 3 dagen het maximale is om ze te bewaren. Ik heb eerlijk gezegd geen egg replacer gezien! Wat interessant! Ik denk zeker dat het daarmee vervangen kan worden aangezien een ei goed bindt. Alleen zullen de crackers niet zoet worden. Is het etiket van de eggreplacer een beetje “clean”? Ik vraag me dan altijd af wat er allemaal in zit.
Ik koop mijn speltbloem altijd bij een molentje in Santpoort (dorpje naast Haarlem), daar woonde ik vorig jaar nog thuis. Maar daar heb je denk ik niet heel veel aan, haha! Ik denk dat het wel een goed idee is als ik op zoek ga naar winkels in de omgeving van Den Haag (waar ik nu woon) waar je speltmeel kunt kopen, ik zet het hoog op mijn “artikelenlijstje” 🙂 De scones zijn echt heerlijk! Als je echt niet kan wachten kun je ze natuurlijk ook met tarwebloem maken, maar ik adviseer natuurlijk liever geen tarwe 😉
En je mag me altijd vragen stellen! Dat is geen probleem 🙂 Als ik het antwoord niet weet zal ik dat natuurlijk ook gewoon zeggen 😉
Ik laat het weten als ik winkeltjes vind waar je meel kan kopen dat niet van tarwe is!
Liefs,
Teni
Hoi Teni,
bewaren was niet nodig, ze waren na 1 dag al op, super lekker! Ik heb om eerlijk te zijn niet gekeken naar het ingrediënten lijstje van de egg replacer. En het zou heel fijn zijn als je de speltbloem kan vinden in Den Haag! Ik hoorde van de medewerkster van De Tuinen Den Haag dat al meerdere mensen naar het product hadden gevraagd!
Hoi Vandana!
Superleuk om te horen dat je ze zo lekker vond! haha 🙂 Ik had eerlijk gezegd ook wel gedacht dat De Tuinen het zou moeten hebben, maar dat wordt nog een zoektocht. Ik denk dat ik binnenkort op de biologische markt ga kijken. Die is als ik het niet mis heb, op woensdag bij spui. Hopelijk hebben ze het daar!
As we cater to the utmost effective Search Engine Optimisation for our clients, a DigitalPoint member. Anyone trying to find critical Search Engine Optimization in Miami, contact us straight away. On the web marketing entails popularity supervision, site style, alteration pace optimization, advertising, social networking marketing and SEO. Let’s get started. Our enterprise encounter is in technological writing, corporate regulation, patent method, and logo plan. But that is not absolutely all we do.
Visit us: Miami Search Engine Optimization
Ik ben ze NU aan het maken! 🙂 Lust zelf ook geen banaan, maar ik gooi ook wel eens een banaan door het ‘beslag’ als ik suikervrije muffins maak, dus dit is vast niet zo’n probleem! En anders doe ik er wat notenpasta op, dan proef ik de banaan waarschijnlijk ook niet.
Ik hoop dat ze lekker smaken! 😀
Als het goed is verkopen de Ekoplaza en andere natuurwinkels speltbloem. Ik heb het ook gezien bij de Hoogvliet in Leiden, maar ik weet niet of elk filiaal het heeft (en ik heb ook niet op de verpakking gekeken, dus misschien is het niet 100% spelt).
Ik heb de crackers net gemaakt, ben benieuwd hoe ze smaken! Vooral fijn dat het erg gemakkelijk is en niet duur!
Ik hoop dat ze lekker waren Manon! 🙂
Waaauw, deze zijn echt super lekker!
Dank je wel voor de tip Teni!
Liefs,
iris
Graag gedaan Iris! 😀
Liefs, x