Ik had werkelijk geen idee hoe ik dit recept moest noemen want het is één en al een smaakexplosie. De combinatie van de ingrediënten is echt heerlijk als je het mij vraagt. Het ziet er misschien niet zo fraai uit op de foto, maar dat wil iets zeggen over de smaak dat ik het tócht met jullie wil delen.
Zoete aardappel, pulled chicken, bonen, Indiase kruiden.. Hemels!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 zoete aardappel
- 150 gram gekookte kip, ‘gepulled’ (zie hier recept)
- 1 ui
- 100 gram diepvries sperziebonen
- 100 gram kidney bonen (blik/pot)
- 2 eetlepels chilisaus
- olie om in te bakken
- 2 eetlepels Patak’s: Madras kruiden
Zoals je ziet heb ik hier gebruik gemaakt van een potje Indiase kruiden van Patak’s. Dit is bijna het enige merk dat ik gebruik voor een kruidenpasta omdat het écht alleen de basis heeft qua kruiden en geen gekke ‘onnodige’ toevoegingen als je het mij vraagt. Maar, mocht je geen potje willen gebruiken, dan zijn dit de ingrediënten van de Madras kruiden:
Water, gemalen specerijen [koriander (7%), paprika, kardamom, komijn (2,5%), specerijen, fenegriek, zwarte peper, gember (1%)], koolzaadolie, zout, maïsmeel, voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur), tamarinde, MOSTERDPOEDER, gemalen gedroogde rode peper (0,5%), knoflookpoeder, zwart MOSTERDZAAD
Snijd de zoet aardappel in blokjes en snijd ook alvast de ui in kleine stukjes
Doe wat olie in een pan en bak hier alvast de uitjes samen met de madras kruidenpasta
Sperziebonen alvast laten ontdooien
De pulled chicken is helemaal klaar om ‘gemarineerd’ te worden. Hoe je dit simpel maakt? De kip koken (20-40 minuten) en vervolgens met twee vorken ‘uit elkaar trekken’.
Doe de chilisaus in een kom, hier komt de kip bovenop
Meng het door elkaar zodat de kip bedekt is met de chilisaus en laat dit even staan
Ondertussen doe je de zoete aardappel ook in de pan en bak je dit circa 8 minuten. Voeg daarna water toe aan de pan, breng het aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Doe het liefst een deksel op de pan zodat de zoete aardappel goed kan koken. Pas als de zoete aardappel zacht is, kunnen de andere ingrediënten erbij.
Wanneer de zoete aardappel zacht is en er een klein beetje vocht in de pan zit (laat zoveel mogelijk verdampen) kunnen de sperziebonen en kidneybonen erbij.
Als laatste de pulled chicken
Meng het geheel door elkaar zodat de smaken lekker mengen en het allemaal opgewarmd wordt.
Zodra het meeste vocht uit de pan is verdampt en alles even warm is, kan het opgediend worden! Heerlijk met een beetje yoghurt en naanbrood ernaast.
De pulled chicken met chilisaus maakt het geheel echt af als je het mij vraagt! Eetsmakelijk!
7 comments
Hmm dit ga ik maken met vega kip! Ziet er super uit!
Dit staat voor morgen op het programma! Zou ik ook 1 portie kunnen bewaren voor lunch de volgende dag, dat ik die in de magnetron opwarm?
Tuurlijk! Dat kan makkelijk 🙂
Ah super! Ging er al vanuit maar heb nog nooit iets met zoete aardappel opgewarmd, dacht dat het misschien ‘mushy’ zou worden. Dan ga ik ‘m nu vast mealpreppen!
OMG! Tenu,dit is zoo lekker! We hebben alles op en willen nog meer 😉 als t iets minder pittig moet zijn, kan je dan beter minder chilisaus doen of minder madras kruiden? ♡
Teni, moest dat zijn…?
Vandaag gemaakt, heel lekker! Bedankt voor het recept. 😀