He-le-maal in de stemming op pasta te maken en er zoveel mogelijk groente in te verwerken. Ik experimenteerde wat en kwam uit op dit heerlijke recept waar je gerust vlees of bonen aan kunt toevoegen als je wilt. Maar op zichzelf zo simpel, zo lekker en zo voedzaam! HOERA!
De hoeveelheden hoef je écht niet exact aan te houden, daarom zet ik enkel de ingrediënten hieronder:
- Pasta naar keuze
- Ui
- Knoflook
- Broccoli
- Bloemkool
- Wortels
- Champignons
- Rode pesto naar keuze
- Olie om in te bakken en te marineren
- Peper, zout, knoflookpoeder, paprika poeder
- (Parmezaanse) kaas, optioneel
- Cherry tomaatjes, optioneel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de kruiden in een kom met twee eetlepels olie, dit is je marinade voor de groente. Snijd de broccoli, wortel en bloemkool in kleine stukjes en doe deze in de kom met de marinade. Meng het geheel zodat het zo gelijkmatig mogelijk bedenkt is. Op een velletje bakpapier op de ovenplaat verspreid je de groenten en zet je dit in de oven voor minstens 20 minuten (houd het zelf in de gaten, elke oven kan verschillen).
Kook de pasta volgens de verpakking.
In een koekenpan verhit je wat olie en bak je daar de ui en knoflook. Voeg vervolgens de champignons toe. Als de pasta gekookt is kan deze er (uitgelekt) bij. Doe vervolgens je rode pesto naar keuze erbij (2-3 eetlepels), meng het geheel en bak dit zo’n 2 minuten.
Als de groenten klaar zijn uit de oven, kun je ze door de pasta doen! Breng het eventueel nog op smaak met peper en zout, maar waarschijnlijk hoeft dat niet door de marinade én pesto. En klaar is je gerecht! Top het geheel met wat cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas en je kunt smullen!
WIJNTIP!
Een hele fijne wijntip bij deze pasta is de wijn: Greco Di Tufo, ik ben dol op fruitachtige smaken bij wijn en deze is heerlijk! De wijn is super makkelijk te bestellen via de lidl wijn webshop. Ik ben tegenwoordig helemaal in-to de witte wijn en nadat ik er héél, héél veel heb geproefd kan ik met zekerheid zeggen dat deze heel goed bij dit gerecht past!
*De pasta die ik heb gebruikt is er een op basis van linzen
*De pesto die ik heb gebruikt is een combinatie van 2 eetlepels Saclà Pecorino & Almond en 1 eetlepel Saclà Grilled Vegetable
2 comments
Het ziet lekker uit! Ik zal hem zeker maken! Hmmmm
Ziet er super lekker uit, bedankt voor het delen Tenie. Je geeft me inspiratie om zelf weer lekker aan de slag te gaan. Eet zelf ook vegetarisch en merkte wel op dat er geen eiwit component is in het gerecht. Misschien een idee om soja stukjes (gehakt) kort te bakken en toe te voegen? Of bepaalde soorten noten? Andere peulvruchten lijken me niet super te combineren met het gerecht… Je kan altijd nog een glaasje hennep poeder smoothie erbij drinken voor de eiwitten en wat omega vetzuren, maar heb een gevoel dat de meeste mensen een wijntje prefereren (hehe).
Maar goed, ga zo door meid! Kijk uit naar je volgende recepten.