We beginnen de week weer met een heerlijk voedingsdagboek, tenminste; ik vind hem heerlijk. Ik krijg wel eens de vraag hoe ik ‘dat doe‘ met ‘gezond eten en Boy die niet per se mee eet‘, daar is dit voedingsdagboek wel een goed voorbeeld van. Ik heb een aantal keren iets anders bereid voor Boy dan voor mezelf.
Dat kan te maken hebben gehad met dat ik niet zoveel honger had en het voor Boy wel ‘etenstijd’ was, of dat ik gewoon een gezondere variant van iets wilde. En nee, ik ben niet de persoon die altijd kookt 😉 Mocht je dat afvragen!
Pannenkoek van banaan, ei, eiwitpoeder, amandelmelk en kaneel
Getopt met kokos en maple syrup.
Smoothie met yoghurt, frambozen, eiwitpoeder en kokoswater.
Ui, knoflook en bloemkoolrijst met kruiden: paprika poeder, kerrie, peper, zout en knoflookpoeder.
Ik ben gek op spruitjes de laatste tijd! Door ze te halveren (of in vieren te snijden) en ze rustig 20 minuten te bakken worden ze heerlijk en knapperig.
Met de bloemkoolrijst, pompoen en bloemkool uit de oven, paprika en kidney bonen: HEERLIJK!
Een voorbeeld van een maaltijd die ik voor Boy maakte terwijl ik zelf niet echt honger had. Een zoete aardappel, gehalveerd 1 uur in de oven tot hij zacht is. Vervolgens haal je de ‘vulling’ eruit met een vork en meng je dit met komijn, paprika poeder, peper, zout, tahin en kikkererwten. Vervolgens vul je de zoete aardappel weer met deze vulling en plaats je het voor 10 minuten in de oven en klaar is je heerlijke maaltijd! Gecombineerd met wat yoghurt waar je harissa doorheen mengt; hemels.
Pompoen en bloemkool uit de oven, dit had ik tegelijkertijd bereid met de zoete aardappel van Boy. Zo kan ik dit in een bakje bewaren voor andere maaltijden. Als de oven dan toch aan staat, gebruik ik hem direct ook voor het bereiden van ander voedsel 😉
Eetsmakelijk Boy 😉
Pannenkoek met banaan, ei, eiwitpoeder, amandelmelk en kaneel. Volgens mij weten jullie het inmiddels wel 😉
Tussendoor even twee maïswafels met amandelpasta naar binnen werken: ohhh dit had ik zo gemist!
Yoghurt met kokos
Daar gaan we weer, spruitjes!
Met kikkererwten en walnoten. Gebakken in olijfolie met een theelepel maple syrup waardoor alles een heerlijk zoete smaak krijgt.
Snack tussendoor: noten en kokos.
Salade van boerenkool met een heerlijke dressing van citroen, olijfolie, maple syrup en rode ui. Hiermee ‘masseer’ ik de boerenkool.
Appel, quinoa en spruitjes erbij.
Pompoen en bloemkool erdoor (wat ik dus nog in een bakje had) met een eetlepel walnoten en klaar is de heerlijke salade!
Hier een voorbeeld van wafels die ik had gemaakt voor Boy. Gewoon met suiker, bloem, boter en ei. Ik ben niet iemand die bij anderen preekt over gezond eten of wat dan ook. Ieder leeft zijn/haar eigen leven en ik bemoei me daar niet mee. Ik weet namelijk hoe het is om in en door verschillende fase’s te gaan wat betreft eten. Als een ander zich daarmee bemoeit, maakt het het alleen maar lastiger.
Daarom vind ik ook dat Boy moet doen en laten wat hij zelf wilt en als ik hem af en toe blij kan maken met de wafels zoals hij ze wilt, dan doe ik dat. Ik word hier niet per se heel blij van omdat ik de wafels nét zo lekker vind met banaan, ei, eiwitpoeder en amandelmelk.
“Het geheim” is dus om je er niet zo druk om te maken. Boy weet hoe blij ik word van het eten dat ik eet, hij bemoeit zich er niet (meer) mee en vice versa. We hoeven het niet zo ingewikkeld te maken!
Voor Boy gaat er naast maple syrup ook nog suiker overheen haha.
Voor mezelf maakte ik pannenkoeken en ik at ze met maple syrup, bosbessen en kokos.
Havermout, chia zaad, kaneel, amandelmelk, kokos en..
Pindakaas en maple syrup.
Heerlijk vullend ontbijt.
Het ziet er niet uit maar het is heerlijk.
Yoghurt met bosbessen en kokos, whats new 😉
Mocht je vragen hebben over iets wat je hebt gezien (of niet), laat het gerust weten!
17 comments
Hoi lieve Teni!
As usual zijn je voedingsdagboeken voor mij altijd een inspiratie.
Maar toch een vraag: je maakt regelmatig een batch groenten in de oven (bloemkool, pompoen etc) waarvan je een deel meteen kan eten en de rest bewaart voor later.
Mijn man had hier wel oren naar, het leek hem lekker om zulke groente mee naar zijn werk te nemen als salade tussendoor maar…..warm je die restjes nog op en zo ja hoe?
In de magnetron lijkt me niet tof…maar koud kan ook toch? In een salade met bv boerenkool?
Hopelijk kun je me vertellen hoe je de restjes precies verwerkt in een gerecht.
Alvast bedankt!
Fijne dag en liefs
Martine
Hoi lieve Martine!
Zelf vind ik het geen probleem om het koud te eten, ik heb daar nooit moeite mee gehad dus ook nooit erg over nagedacht. Wel ken ik mensen die dat niet lekker vinden en het dan inderdaad in een magnetron verwarmen. Dat vind ik, net zoals jij ook niet tof.
Als ik het thuis opnieuw opwarm doe ik het gewoon in de pan en bak ik het eventjes warm (eventueel met wat olie, hoeft niet altijd). En dan kan het nog steeds als salade gegeten worden waar een deel warm is en een deel (de sla) koud.
Het is maar net je voorkeur, maar ik heb liever koud dan de magnetron!
Jij ook een hele fijne dag!
Liefs,
Teni
Ik warm ook op in de pan, maar dan niet met olie maar n laagje water wat ik dan eerst heet laat worden.
Die gevulde zoete aardappel ziet er heerlijk uit zeg!
Ik had er ook een hapje van geprobeerd en hij was inderdaad heerlijk! Het is een recept van Delicously Ella!
Hi Teni…ik krijg er trek van! lekker allemaal zeg . Kook je de spruitjes eerst of bak je ze gewoon direct op? En mag ik vragen waarmee kruid je de bloemkool etc. als je dat in de oven doet (en hoe lang gaat dit in de oven op hoeveel graden)?
Hoi Janny, goede vraag: ik kook de spruitjes niet! Daarmee worden ze voor mijn gevoel vies en niet meer knapperig. Het kost even wat tijd om ze goed door te bakken, maar 20 minuten op een middelhoog vuur met wat olie in de pan gaat top! Ik doe er dan wat zout en knoflookpoeder overheen.
De bloemkool en andere groentes uit de oven kruid ik bijna altijd met dezelfde kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, paprika poeder, kerrie en soms wat chili vlokken om het wat pittiger te maken. Voor 20 tot 30 minuten op 175 graden Celsius!
Heldin! Dank!
Naast de kruiden ook wat olie over de groentjes of hoeft dat niet eens als het de oven ingaat?
Hey Teni, wat heb je weer heerlijk en gezond gegeten! Het ziet er allemaal goed uit, ik kreeg er meteen trek van haha..
xxx Sanne
Haha thanks Sanne! Het was ook erg lekker kan ik vertellen 😉 Hopelijk heb je ook lekkere maaltijden op de planning staan vandaag!
Geniet ervan!
Liefs xxx Teni
Hai teni, welk eiwitpoeder gebruik he?
Hoi Stefanie, ik gebruik vooralsnog OrangeFit maar ik twijfel of ik over ga stappen naar een andere. Ben niet 100% tevreden. Ik houd je/jullie op de hoogte!
Jammie!! Heerlijk gesmult weer! 😀
Jaaa heerlijk!! Ik hou van eten haha!
Super om te lezen dat Boy en jij zo respectvol met elkaar omgaan. De basis voor een goede relatie.
Leuk om te lezen! Ik haal er gelijk weer wat lekkere inspiratie uit!