Weer een week vol heerlijk eten zit erop en ik word er heel gelukkig van. Naast de wijntjes en chipjes is mijn basis vrij stabiel gebleven en ik heb niet het idee dat ik daar nou heel hard mijn best voor aan het doen ben. Oftewel: top! De pannenkoeken heb ik een beetje ingewisseld voor wafels, voor de afwisseling. Maar beide met exact dezelfde ingrediënten. Benieuwd wat ik naar binnen heb gewerkt de afgelopen tijd?
Salade voor onderweg met boerenkool en quinoa
Pompoen en bloemkool uit de oven, kikkererwten en spruitjes (de spruitjes bak ik 20 minuten in een pan in een 1-2 theelepels olie en wat zout)
Tempeh erbij
En pompoenpitten. Dit is zo lekker!
De wafels waar ik het over had! Ik maak ze in een wafel-apparaat dat ik gewoon bij de Lidl vond voor €14,99.
Even een pannenkoek tussendoor met maple syrup en kokos rasp
Bloemkoolrijst, bonen, champignons en ui.
Boerenkool salade met spruitjes, kikkererwten en tempeh.
En pompoenpitten, daar krijg je de lekkere ‘crunch’ van in salades.
Ik had twee wafels gemaakt de dag ervoor omdat ik wist dat ik de volgende dag vroeg op moest en geen tijd had om mijn ontbijt te maken. Zo hoef ik alleen maar even de wafel op te warmen!
Hmm 🙂
Quinoa, tempeh, courgette, kikkererwten en avocado.
Hmmm, ik maakte deze gezonde chocolade mocha cake 🙂
Twee stukjes met een kop koffie, heerlijk.
Yoghurt, bosbessen, honing en kokos
Ik had nog heel wat wortelen in de koelkast die niet heel lang meer hadden, het werd tijd om ze te bereiden in de oven zodat ik ze in een paar dagen op had.
Bijvoorbeeld door een boerenkool salade (what’s new).
Deze dressing is heerlijk! Een halve citroen, 1-2 theelepels maple syrup, 1-2 theelepels olijfolie en een halve rode ui, gesnipperd.
Ik wil hierin duiken: een salade met alles, haha. Appel, tomaat, wortel, avocado, quinoa en kidney bonen.
Yoghurt, moerbessen, bosbessen en kokos.
Wafel, maple syrup, kokos en bosbessen. Het lijkt wel alsof dezelfde ingrediënten steeds op een andere manier gebruikt worden als ik het zo bekijk 😉
Een omelet met wat restjes groente
En avocado
En een eetlepel hummus bovenop. Heerlijke manier om restjes op te maken: in een omelet!
Hoop dat jullie ook lekker hebben gegeten de afgelopen week, mocht je vragen hebben over wat je hier ziet: let me know!
9 comments
Je wafels .. krijg er nu trek in voor ontbijt .. hahaha
Haha probeer ze! Je raakt verslaafd! ;p
Jammm!! Heb je please nog eeeeeen keer het recept van die wafels als je geen eiwitpoeder gebruikt? ( In plaats van extra meel volstaat een extra eitje niet hé?)
Enjoy the new week Teni! Xx
Dankjewel Annemiek!
Ik zou inderdaad geen extra eitje gebruiken maar juist wat havermout (of ander soort meel als je dat wilt). Met het eitje maak je hem wat natter en wordt het uiteindelijk meer een omelet dan wanneer je er wat meel doorheen doet.
Ik maak de pannenkoeken versie vaak ook met havermout in plaats van eiwitpoeder! Ik zou dan ook zo’n 20 gram havermout aanhouden.
Jij ook een hele fijne week toegewenst Annemiek! Liefs xx
Hey! Hoe maak je je pompoen en wortel in de oven! X
Hoi Deidre! Ik doe er 1-2 theelepels olie bij en veel kruiden (paprika poeder, knoflookpoeder, peper, zout, kerrie) en plaats dit in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor zo’n 20-30 minuten! X
He Teni, Ziet er bijzonder lekker uit! Ik vraag me af hoe je Tempeh het lekkerst klaar kan maken, zijn er verschillende bereidingen? Heb het nog nooit gegeten, dus wil t eens proberen 😀 Bedankt! Groetjes Paulien
Hoi Paulien! Ik heb nog niet zoveel geëxperimenteerd met tempeh, maar waar ik wel achter ben is dat ik het lekkerder vind om het eerst te bakken in wat olie en halverwege te kruiden, ipv eerst te kruiden en dan te bakken. Maar gewoon in een pan met wat olie op een laag vuurtje voor zo’n 20 minuten!
Super dankjewel, ik ga het proberen 😀