Ooit quinoa als ontbijt gehad? Zet je schrap, want dit goedje is enorm vullend, bomvol voedingsstoffen én heerlijk te bereiden voor je ontbijt. Het is hetzelfde idee als het bereiden van havermout, maar dan met quinoa. Je vervang een koolhydraatrijk product (havermout) met een zaad (quinoa) waardoor je extra eiwitten binnen krijgt, andere voedingsstoffen en wat variatie!
PS: Havermout is ook super gezond voor je! Het is puur een manier om gevarieerd te blijven eten.
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 3 eetlepels ongekookte quinoa
- 120 ml plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing of maple syrup voor veganistisch
toppings:
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel kokos
- Jouw lievelingstoppings!
Doe de quinoa, melk en kaneel in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Roer het geheel af en toe door. Als de melk warm is, voeg dan de honing of maple syrup toe en roer het er goed doorheen. Laat het zo’n 10 – 15 minuten doorsudderen op een laag vuurtje tot de quinoa gekookt is. Verplaats het geheel naar een kom en top het geheel met jouw lievelingstoppings. Voor mij zijn dat absoluut kokos en pindakaas! Voeg eventueel nog een scheutje melk toe (ik vind dit altijd erg lekker) zodat het geheel romig wordt. En eetsmakelijk!
6 comments
Wat leuk dit recept! Ik at gisteren een salade met quinoa en zat toen te denken om er een zoet recept mee te maken. Great minds think alike 😉
Haha yess indeed!!! I like it 🙂
Holy peanutbutter, dat klinkt fantastisch! Iets met pindakaas is altijd goed 😉 !
Daar zijn we het dus beide helemaal over eens!!
Quinoa met een geprakte banaan, kaneel en dadels; mijn favoriet!
Ik volg zo n boek met KH -arme menu’s en het staat zondag op het menu. Ik dacht hem te vervangen door havermout maar nu ga ik hem zeker proberen!