We beginnen meteen goed bij het eerste voedingsdagboek van januari! Een hoop gezonde kleuren en lekkers! Ik zeg – op naar een glowy januari!
We beginnen maar meteen met de cake die Boy en ik hebben gemaakt op oudjaarsdag (zie de video!). We keken naar “Heel Holland Bakt” en hebben hem halverwege gestopt om de cake te gaan maken, haha.
Hij was per-fect! Om precies te zijn hebben we er 3 dagen van kunnen snoepen en toen was hij op.
Een ander lekkernijtje dat ik tegenwoordig eet als ik zoete trek heb (dit was trouwens een vraag bij de video van woensdag!) en wel gezond wil eten zijn dadels met pecannoten óf dadels met pindakaas – wow wat is dit heerlijk!
Ook zit ik weer in een fase waarin ik graag matcha latte’s drink. Ik heb lang geleden matcha poeder ontvangen in een perspakket en daarmee maak ik het klaar (1 theelepel matcha, 1 kop amandelmelk en 1 theelepel honing).
Hoe heerlijk zien ze eruit?
Hoe kouder de dagen, hoe warmer mijn ontbijtjes. Havermout staat nu op nummer één. Deze keer met kaneel, rozijnen, pecannoten en kokos.
Een sapje met selderij, wortel, gember en citroen.
Er gaat een hele hoop de oven in, vol kleur, vitamines en mineralen. Ik kan hier zó gelukkig van worden!
Achterin zie je nog kip op een ‘bedje van’ aluminiumfolie.
Het resultaat met wat quinoa erbij.
Meloen als tussendoortje.
Broodjes belegd voor Boy en mij.
Daar is die weer, havermout-ontbijtje! Deze keer met banaan, pecannoten en moerbessen
En stiekem ging daar nog wat pindakaas bovenop.
Weer een heerlijke ovenmaaltijd in de maak! Met pompoen, courgette en kikkererwten.
Doe er een vegetarische schijf erbij, light mayonaise en de simpele maar heerlijke maaltijd is klaar.
Weer eens zelf na lange tijd een cappuccino bereid!
Hmm, daar is die weer! Ik maak ze elke keer net een beetje anders, deze keer met chia zaad erbovenop.
Mijn lievelingswoord, en lievelingsmok.
Ik houd van theezakjes met quotes!
Avondsnack: een halve appel, drie dadels met pecannoten.
Restjes opmaken: spruitjes, rode bieten en een gekookt ei.
Daar is die weer!
Spruitjes, pompoen, tomaat en kidney bonen.
Een salade in the making.
Dit was een recept uit het kookboek van Deliciously Ella en het was ZO LEKKER! Vooral de bijbehorende dressing was geweldig (zie hieronder)
Ik bedacht me op het laatste moment nog om gauw een foto te maken van het (lege) bakje waar de dressing in had gezeten. Het was een dressing van 1/2 eetlepel appelazijn (dat klinkt vies maar het was zo goed in balans met de andere smaken!), 1 eetlepel honing, 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel kurkuma. Zo lekker en zo goed voor je lijf allemaal.
En we sluiten af met het ontbijtje van gisterochtend, havermout met amandelschaafsel, rozijnen en walnoten. Ik giet er soms nog een beetje koude amandelmelk bovenop, ik vind die smeuïgheid heel lekker!
Ik hoop dat jullie ook een heerlijke eet-week hebben gehad!
3 comments
Wat een lekkere dingen allemaal! Ik krijg ook spontaan zin om gezond te gaan eten haha. Dank je wel.
Dadels met pecan noten is echt zo’n snack die ik heerlijk vind maar eigenlijk altijd vergeet. Zet het meteen op mijn lijstje voor de markt.
Hmm lekker ik ga alles namaken haha