Ik val maar meteen met de deur in huis: ik ben niet zo weg van soep. Het kietelt in mijn keel. Maar iets in mijn hart zei vandaag dat ik soep wilde, een rijke en volle soep met wat lekkere noedels erdoor. Na een kort bezoekje aan de toko was ik miso, tofu en zoete aardappel noedels rijker.
Het begon als een experiment, maar toen ik het even voorproefde wist ik dat dit een recept moest worden. Heerlijk en helemaal vegan!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1/2 courgette
- 2 wortels
- 1 ui
- 1/2 blok tofu (250 gram)
- 50-100 gram soba noodles, welke jij het lekkerst vindt (de hoeveelheid is afhankelijk van wat jij lekker vindt)
- 2 theelepels geraspte gember
- 2 eetlepels miso pasta
- 1 blokje groentebouillon
- Sesamolie om in te bakken
- Optioneel: sriracha saus, koriander, taugé
Vul een pan met een liter water, zet het op een hoog vuur tot het kookt. Nog voordat het kookt is het belangrijk dat je het bouillonblokje, 1 theelepel geraspte gember en 1 eetlepel miso pasta erin oplost. Niet de miso toevoegen aan kokend water aangezien de smaak dan verandert. Zet het vuur lager als het water kookt.
In een andere (koeken)pan verhit je 1/2 eetlepel sesamolie (misschien wat meer als dat nodig is). Snijd de ui in stukjes, pers de knoflook (of snijd hem fijn) en voeg dit samen met 1 theelepel geraspte gember en 1 eetlepel miso pasta toe aan de koekenpan. Snijd de tofu in blokjes en voeg deze toe als de ui glazig is geworden.
Snijd de wortel in stukjes en voeg deze toe aan de soep.
Nu is het een kwestie van wachten, af en toe even roeren en zorgen dat de tofu niet aanbrandt. Wanneer de wortel niet meer hard is kunnen de courgette (in stukjes gesneden) en de noedels erbij. Als de noedels ook lekker zacht zijn geworden is het tijd om alles op te scheppen! Het lekkerste is met taugé en koriander, maar deze had ik helaas niet in huis.
Schenk lekker wat soep in een kom, doe de tofu erbij en top het geheel met wat sriracha saus voor een lekkere pittige smaak als je daarvan houdt. Enjoy!