Het is weer voedingsdagboektijd! Deze keer ziet het er anders uit dan ‘normaal’ en dat komt omdat ik de afgelopen week in Amsterdam ben geweest – de hele week. Waarom? Dat zie je woensdag in de vlog. Maar dat betekent wel dat ik een andere camera mee had dan waar ik normaal gesproken mijn voedingsdagboekfoto’s mee maak en dat de setting anders is 😉
We beginnen de week nog wel in Den Haag bij Teds. waar Boy en ik gingen voor een “Boozy brunch”. Inderdaad, brunchen met alcohol. Maar deze werd gestart met koffie.
Het duurde niet lang. Ik ging voor een strawberry bellini.
We zijn echt los gegaan. Hier zie je de waffle fries met parmezaanse kaas en truffelmayonaise – alleen maar woorden waarvan ik ga watertanden.
Ik ging voor een eggs benedict, deze kom standaard op een croissant – ik klaag niet.
Boy ging voor pannenkoeken 2.0 met marshmellows, banaan en nutella.
Hij ging ook voor een moscow mule als cocktail (jep, om 12:00 uur haha)
En Boy ging los op de Philly Cheese Steak. We hadden expres niks gegeten van te voren en dat was maar goed ook!
Als afsluiter ging ik voor een espresso martini – voor het eerst in mijn leven. Wat was deze LEKKER! Ik denk dat ik een nieuw drankje aan mijn favorieten moet toevoegen.
De volgende ochtend begon in Amsterdam. Met een iets anders ontbijt dan normaal. Wel met een banaan-ei pannenkoek, maar dan met mango en zonder kokos.
Met een kop thee erbij. In een mok die.. ja, echt niet van mij is. Mannen die andere mannen cadeaus geven – het resultaat.
Een grote salade als lunch: spinazie, komkommer, tomaat, paprika, augurk, avocado en kikkererwten.
Met een dressing van appelazijn, honing en kurkuma.
Over kurkuma gesproken, een zelfgemaakte kurkuma latte met kurkuma, amandelmelk en honing.
Snacken met een banaan en appel.
In de avond had ik curry gemaakt, voornamelijk voor Boy. Dit was zijn maaltijd 😉 Ik geef mijn liefde door eten, ook als je bij mij op visite komt, dan prop ik je vol met zelfgemaakt eten haha.
Getoast brood met pindakaas, banaan, honing en kaneel. He-mels!
Weer een heerlijk gevulde salade, deze keer met dezelfde ingrediënten + rode bieten.
Banaan ei pannenkoek (met chocolade eiwitpoeder).
Met diepvriesaardbeien die ik altijd even opwarm met wat water in een pannetje.
Tada!
Ochtendshot, daar gaan we weer! Kurkuma, peper, maca, gember, wortel, appelazijn en citroen.
Weer een grote salade, deze keer weer iets nieuws erbij: een appel.
Ik had zin om een nasi te maken voor Boy. Niet dat ik elke avond voor hem wil of ga koken, maar hé wanneer ik wil koken dan is dat mooi meegenomen. Zelf eet ik liever geen witte rijst maar zilvervliesrijst. Ik had me voorgenomen om wat apart te houden zonder rijst voor mezelf maar halverwege dacht ik ‘ach, what the hell ik ben hier maar een week, ik eet gewoon mee”.
De zelfgemaakte nasi bomvol groente en wat kip.
Getoast brood met banaan en honing.
Een glas warme melk, want – waarom ook niet. Amandelmelk wel 😉
Het blijft wel een uitdaging om wat gezonder te eten als je niet al je eigen potjes en producten binnen handbereik hebt. Ik heb ook veel brood, maiswafels, rijst etc. gegeten. Dit was pure gemakzucht: maïswafels met pindakaas (twee soorten die bijna op waren) en honing.
Vegetarische burger
Gestoomde groente met aardappel en zoete aardappel
+ broccoli, wortel en bloemkool
En klaar is het gezonde maaltijdje voor Teni. Hier word ik dan wel weer erg blij van.
Restje nasi. Ik kan gewoon niet tegen restjes. Dit bleef in Boy zn bord liggen en ik heb het in een schaaltje bewaard in de koelkast. De volgende dag at ik het bij mijn lunch.
Groene smoothie met banaan, eiwitpoeder, spinazie en amandelmelk.
Snacken, weer met brood + pindakaas + honing. En een kop koffie.
Zo, het was me weer een week. Ik zie best wat verschil met hoe ik thuis eet als ik terugkijk op deze foto’s. Ik zie ook dat ik mijn best doe om zo gezond mogelijk te eten en af en toe gewoon maar ‘te laten gaan’. Ik snak wel naar meer groente moet ik zeggen, die salades worden na 3 dagen ook saai 😉 Maargoed, ik ben vanaf vandaag weer in Den Haag dus ben benieuwd hoe de komende week gaat zijn!
Hopelijk heb jullie wat ideetjes kunnen opdoen uit dit voedingsdagboek of misschien mee kunnen kijken in mijn leven qua eten – hoe de omgeving ook verandert.
Herken jij je in de veranderingen in voeding als je omgeving/situatie verandert (bijv op reis etc.)? Hoe ga jij ermee om?
2 comments
Hoi Teni,
Ik vind je gedachtegang bij een keertje witte rijst eten eerlijk gezegd nogal apart. Het feit dat je het dan niet zou eten, omdat het de minder gezondere variant is, lijkt mij een nogal strenge/ongezonde gedachte.
Verder valt het me op dat je veel groente eet en dan alsnog zegt te snakken naar meer groente en gezond eten. Hoe/wat jij eet is volgens veel mensen al heel gezond en om dan regelmatig te lezen dat je je ook wel eens laat gaan (een keer uitgebreid lunchen en een keer witte rijst eten, dat lijkt me iets wat er gewoon bij hoort en niet per se je ‘laten gaan) en dan gezonder wil gaan eten, maar tegelijkertijd zegt in balans te zijn, vind ik tegenstrijdig.
Ik kan me voorstellen dat je dit ziet als kritiek/een aanval, echter heb je een blog die voor een groot deel over voeding en balans gaat en ik lees hier regelmatig dingen die ik niet vind getuigen van balans.
Hii Athia,
Ik zie het niet als kritiek hoor, maak je geen zorgen! Zo hebben we allemaal een andere ‘normaal waarde’. Ik oordeel totaal niet over wat anderen doen en eten, daar vind ik ook niks van. Ieder mag dat lekker zelf weten, als je maar gelukkig bent 🙂
Veel liefs!