Ik zit nu 5 dagen in de suikervrije challenge en ik moet je eerlijk zeggen; het bevalt me hartstikke goed! Ik heb tot nu toe ook gewoon heerlijk gegeten en niet het gevoel gehad dat ik wat miste. Sterker nog, het geeft me een veilig gevoel om tijdens de challenge naar feestjes te gaan. Gek he? Maar dat komt omdat ik nu wéét dat ik met een challenge bezig ben en hier niet van kan en zal afwijken, dus “zoetigheid” afstaan gaat heel gemakkelijk. 🙂 Maar nu naar het eten; wat heb ik dan gegeten in de afgelopen dagen? Dat zal ik jullie laten zien!
Het avondeten van dag 1. Ik had nog een hoop gekookte linzen over van mijn foodprep dus daar heb ik wat rode ui, knoflook, champignons en feta kaas bij gedaan.
Films gekeken in de avond met een kop kamille thee en gedroogde abrikozen, mulberries en goji bessen.
Ontbijt! Mijn favoriete maaltijd van de dag, haha. Gebakken havermout met heel veel kaneel en daar bovenop weer de mulberries (can’t. stop. eating. them.), pompoenpitten en goji bessen. En zwarte koffie, aangezien de amandelmelk van Alpro Soja suiker bevat en ik toen nog niet naar de tuinen was geweest voor suikervrije plantaardige melk.
Tussendoortje voor mijn workout: magere kwark met dezelfde goodness die je eerder hebt gezien; stukjes abrikoos heb ik gesneden. 1 rijstwafel met pindakaas en weer zwarte koffie.
Lunch na de workout. Spinazie, quinoa, zongedroogde tomaten, feta, snijbonen en rode paprika.
Avondeten; komkommer, spinazie, bruine bonen (geweekt en gekookt), met kip, ui, knoflook en pompoenpitten.
Muffins! Deze zijn voor herhaling vatbaar. Tussendoortje of ontbijt 🙂
Nog een tussendoortje, de rest van de bruine bonen die ik had gekookt heb ik gemalen tot een super luchtige hummus. Hier komt nog een recept van online 🙂
Op vrijdag heb ik echt veel en hard gesport, dit was mijn laatste maaltijd van die dag. Couscous met heel veel groente! Ook hier komt een simpel recept van online 🙂
Ontbijt: gebakken havermout met heel veel cacao poeder en gedroogd fruit bovenop. Oja en zwarte koffie, die begint me wel te bevallen eerlijk gezegd.
Naar de markt geweest en héél veel lekkers gehaald. Flinke salade met groente, avocado, cashewnoten, pompoenpitten en olijven.
De suikervrije challenge gaat dus lekker zoals je ziet! Ik heb zelfs “lekkers” gegeten; muffins! En elke ochtend een smullend (zoet) ontbijt. Ik mag niet klagen 🙂 Hoe gaat het bij jullie? En als jullie niet mee doen; lijkt het al een mindere opgave dan eerst?
26 comments
Leuk! En geeft me echt inspiratie, ik wil het nieuwe jaar ook lekker gezond beginnen dus deze ideeën en recepten kan ik zeker goed gebruiken!
Succes nog, ik volg je!
Top! Dat vind ik nou leuk, als andere mensen ook lekker gezond mee doen 🙂
Goed bezig! Alles zier er zo heerlijk ui!
Is nog best makkelijk om die challenge vol te houden moet ik zeggen!
Ziet er heerlijk uit! Hier gaat het ook nog prima. Ik heb alleen de eerste 2 dagen echt afkickverschijnselen gehad. Komt omdat ik tijdens de feestdagen toch wel lekker gesnoept had. Nu gaat het gelukkig erg goed. Ik ga zometeen lekker een havermout cake bakken, lekker om elke dag een plakje mee te nemen naar het werk.
Ook super leuk om de hastag #14dagensuikervrij op instagram te zien.
Groetjes,
Suzanne
Oei afkickverschijnselen! Eigenlijk alleen maar een goed teken dat je dit nu doet dus 🙂
Goed idee om een hele cake te bakken (suikervrij), mijn muffins zijn allemaal helaas al op. Komt er een recept van de cake op je site? Dan kan ik deze ook gaan maken.
Ik vind het ook heel gaaf om die hashtag te zien! Geeft heel veel motivatie in inspiratie 🙂
Liefs,
Teni
Het recept staat al een tijdje op mijn site: http://puursuzanne.wordpress.com/2013/09/24/havermout-appelcake/
een heerlijke cake die eigenlijk echt moet maken. Ideaal want er zit geen suiker of suikervervanger in. Echt alleen fruit of gedroogd fruit. Aah jammer dat je muffins op zijn, die zagen er ook heerlijk uit!
Liefs,
Suzanne
Ik ga hem van de week maken! Nu al zin in 🙂 Dankjewel voor het recept 🙂
Liefs,
Teni
Heerlijk hoor! Heb je van alles een recept op je site? Ivm verhoudingen en hoeveelheid 🙂 ziet er goed uit allemaal 🙂
Op zich wel! De salades heb ik gewoon “bij elkaar gegooid”, de ingrediënten staan eronder.
Van de gebakken havermout staat hier het recept: http://fitbeauty.nl/recept-chocolade-havermout-met-noten/ alleen de toppings zijn elke keer anders. 🙂 En de bonen hummus komt dinsdag online!
De rest is eigenlijk “improvisatie” geweest, heb zelf geen hoeveelheden afgewogen.
Looking good! Fijne inspiratie dit.
Zou je nog een keer een artikel over koemelk vs soja willen schrijven (dacht eraan toen ik net je ‘opgeblazen gevoel’ artikel weer even doorlas)? Of heb ik verkeerd gekeken? 🙂
Thanks Kim!
Jaaaa zeker! Staat al zo lang op mijn “to do” lijstje. Ga er binnenkort een goede start mee maken, er wordt vaak naar gevraagd!
Yummy Delicious! Ik ben ook al vanaf 24 December van de suiker en de processed crap. Dit geeft zeker weer de inspiratie om toch lekker te blijven genieten! Ik had een vraagje over je gebakken havermout ontbijt, doe je dat volgens dit recept die je een tijdje geleden had geplaatst? http://fitbeauty.nl/recept-gebakken-haverout-met-bosbessen/
En maak je dat dan de ochtend zelf? Want ik zie het kost 30 min om te bakken, of is het gemakkelijk te bewaren?
Dankje! X
Wauw sinds de kerst zelfs! Dat is wel echt een applausje waard aangezien je daarna ook nog oud en nieuw hebt!
Het recept is niet de gebakken havermout met bosbessen (ik weet het, een beetje verwarrend), maar het is dit recept: http://fitbeauty.nl/recept-chocolade-havermout-met-noten/
Waarbij je het eigenlijk op het vuur “bakt”. Je kookt het eigenlijk. Dit is binnen 10 minuten klaar, dus dat lukt prima in de ochtend 🙂
x
Thank you! Lekker heb ik eindelijk een goede variatie op mijn standaard oatmeal ontbijt :)! Het was heel goed te doen geen suiker over de kerstdagen, gek genoeg heb ik een familie die nooit toetjes eet ( Ik was altijd de enige met een suikerverslaving ) dus ‘t was zelfs aanmoedigend. Al heb ik ook wel geluk dat ik niks om alcohol geef dus dat was ook een piece of cake niet te drinken ;-). Geeft een goed gevoel om te weten dat je al een week voorsprong hebt op de mensen die pas 1 january beginnen haha .
X
Wow dat kom ik ook niet vaak tegen: mensen die aangemoedigd worden door hun familie bij het veranderen van hun eetgewoontes. Super! 🙂
x
Ik wil meedoen, dus ik ben me nu erop aan het voorbereiden en verzamel allemaal lekkere en gezonde recepten om de sugarchallenge door te komen. Het ziet er allemaal zo lekker en simpel uit!
Wooohooo goed bezig!!! Het is eventjes een knop omzetten maar vervolgens kun je zoveel lekkers eten 😀
Wat een onwijs leuke blog. Ben vanochtend hier ‘perongelijk’ op je site beland, en was niet meer weg te slaan.
Zelf probeer ik op een beperkte ‘cleane’ manier te eten en eet bijvoorbeeld ‘s ochtends havermout en ‘s middags salades. Ik was daarom ook blij verrast dat je zoveel leuke inspirerende recepten had. De saladebak die je in een ander artikel liet zien heb ik ook per direct besteld 😉 Ik ben benieuwd wat het resultaat is van je suikervrije challenge. Keep up the good work!
Hoi Rosanne,
Aaaah zo leuk! Die salade bakjes zijn ge-ni-aal! 🙂 Kun je veel plezier van hebben :p haha.
Dankjewel voor je leuke bericht!
Liefs,
Super interessant om te lezen. Zelf zou ik dit ook heel graag willen doen, alleen woon ik nog thuis en aangezien wij altijd samen eten, moet ik eten wat de pot schaft. Heb ook een eetstoornisverleden en mijn ouders vinden het maar raar als ik bijvoorbeeld havermout ‘s ochtends eet. Wat ik overigens nu wel gewoon doe, heerlijk! Misschien tips voor thuis wonende en avondeten?
Hoi Joanne,
Ik denk dat je ouders vooral bezorgd zijn, misschien kun je ze uitleggen over dat je gezonder wilt gaan eten. Niet per se minder, maar gezonder omdat het goed is voor je lichaam.
Het belangrijkste is, is dat ze aan jou kant komen te staan en niet het gevoel hebben dat ze je moeten beschermen van alles wat je “anders” doet qua eten.
Misschien is het een idee om een keer gezamenlijk met je ouders een gezond gerecht klaar te maken die jij hebt gevonden? Zodat ook zij kunnen zien dat je wel degelijk goed wilt eten.
Zo kun je het langzaam opbouwen, zodat zij vertrouwen krijgen in jouw nieuwe eetgewoontes.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Liefs,
Teni
Hmm, het ziet er allemaal superlekker uit! Ik ben ook een grote fan van havermout, ik eet het iedere ochtend. Hoe bak jij die havermout dan, in de oven of in de pan en met iets erbij?
Ik bak het in de ochtend gewoon in een pannetje met amandelmelk of nu dan havermelk (suikervrij). Vervolgens doe ik er altijd een theelepel honing bij. Daarna kan het verschillen: cacao poeder, kaneel, lijnzaad etc. 🙂 Als het uit de pan is doe ik er nog gedroogd fruit of besjes bij.
Hi Tenni,
Ik wil binnenkort de uitdaging ook aangaan en ben nu veel info aan het zoeken. Qua eten weet ik dat ik alle kanten op kan en vaak eet ik al suikervrij (onbewust). Waar ik nu naar zoek zijn tips qua drinken. Ik kom niet verder dan water, kokoswater, thee, koffie en melk. Melk drink ik niet, maar ook geen sojamelk. Koffie valt ook al, dus er blijf niet veel over. Of heb jij nog wat geheimen?
Hoi Chantal!
Leuk dat je zelf ook de uitdaging aan wilt gaan! Altijd leuk om jezelf weer uit te dagen 🙂 Ik ben altijd een beetje bang om antwoord te geven op de vraag wat er allemaal mogelijk is met drinken.. Want het antwoord kan wat deprimerend zijn, inderdaad alleen water, koffie, thee. Kokoswater zou je echt even de verpakking moeten checken dat ze geen suiker hebben toegevoegd (sneaky dat ze zijn! haha). Ik drink dan nu havermelk van de EkoPlaza omdat hier geen toegevoegd suiker in zat.
Helaas heb ik geen geheimen! Had het graag willen hebben haha.
Heel veel succes! En laat het me weten als je nog vragen hebt 🙂
Liefs,