Is het alweer tijd voor een nieuw voedingsdagboek? Jazeker! Het zijn wat bij elkaar geraapte maaltijden, maar soms heb je dat. Van simpele crackers met kaas tot een wrap pizza. Hopelijk brengt het je op wat ideeën!
Ananas en mango, heerlijk dit zomerse fruit!
Simpele en snelle salade van spinazie, rode bieten, rode ui, cherry tomaten en hummus.
De dressing is van citroensap en honing.
Daar is die weer! De wrap pizza. Ik gebruik hier twee volkoren wraps voor met wat tomatenpuree aangelengd met water en gemengd met oregano. Rode ui, cherry tomaten, belegen kaas en parmezaanse kaas als topping.
Hmmmm ik ruik het bijna door het scherm heen!
Ijskoffie next level: een frappuccino. Oftewel: gewoon je koffie met (soja)melk mengen met ijsklontjes en dit in de blender gooien. Eventueel met wat honing of maple syrup.
Dan krijg je een heerlijke schuimende ijskoffie!
Yoghurt met kiwi gold en een appel
Daar gaat nog bij: cacaonibs en hennepzaad.
Ik meng mijn appelazijn tegenwoordig graag met wat water en bitter lemon met een mespunt cayenne en ijsklontjes. Een fijne zomerse afwisseling van het shotje wat ik voorheen altijd nam (er waren genoeg dagen dat ik het niet nam hoor, het gaat zo in fase’s).
Salade van veldsla, oesterzwammen, rode ui, tomaat en avocado
Met wat blauwe kaas, hmm!!
Een paar crackers met manchego. Dit zat in een maaltijdsalade van Boy en hij houdt niet van kaas (behalve als het gesmolten is), dus ik had het bewaard in de koelkast en de volgende dag at ik ze op deze crackers.
De andere twee crackers met smeerkaas.
Daar zijn ze weer hoor, die heerlijke M&M crisp!
Een smoothie van vegan eiwitpoeder, spinazie, diepvries blauwe bessen, ananas, ijsklontjes en havermelk.
Meestal meng ik soortgelijke kleuren zodat de smoothie er mooi uit komt te zien, maar vandaag had ik daar geen zin in.
Dan krijg je dit: een grijzige smoothie – maar dat maakt hem niet minder lekker!
Galia meloen, zo zoet, zo lekker!
Even wat leuks tussendoor 😉 Dit heb ik op mijn aanrecht staan, te schattige vaasjes met kamille bloemen – gekregen voor mijn verjaardag.
Daar is het drankje weer: appelazijn (1 eetlepel) met bitter lemon, water, cayenne en ijsklontjes.
Gele courgette, wortel, broccoli en bloemkool (een mix uit de diepvries) opbakken met een champignon burger van de Lidl.
Nog wat aardappelen bereid uit de airfryer.
Een bord vol! Genieten maar.
Yoghurt met galia meloen, cacaonibs en chia zaad.
Salade van veldsla, rode ui, champignon burger in stukjes gesneden, cherry tomaat, blauwe kaas en hummus.
Dit was verrassend lekker!
Daar hebben we weer een schaaltje ribbelchips! Hmm 🙂
En we sluiten af met de laatste restjes galia meloen wat ZO lekker zoet is op dit moment van het seizoen. Ik ben er gek op!
Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit voedingsdagboek! Vragen? Laat het gerust weten in de comments!
1 comment
Ohw die vaasjes… zo lieflijk en mooi. Verder weer lekker en in balans allemaal. Je pindakaasdressing ondertussen gemaakt. Niet bij het gerecht maar was zo benieuwd. Ik heb er groenten in gedipt en stokbrood. Lekker en weer eens wat nieuws. Daar kan ik soms zo aan toe zijn, nieuwe smaken en combinaties.