Wanneer het herfstseizoen in volle gang is komen ook de ‘cravings’ naar typische herfstmaaltijden. Het werd tijd voor een erwtensoep recept op fitbeauty.nl en vandaag is het zover. Een vegetarische variant van de heerlijke Hollandse erwtensoep!
Wat heb je nodig voor 4-6 personen?
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 1/4 knolselderij, in blokjes gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- een paar takjes selderij, fijngehakt
- laurierblad
- 300 gram spliterwten
- 1 blokje bouillon
- vegetarische worst (ik heb die van de Lidl)
- Was de spliterwten (in een zeef) en breng ze dan aan de kook in een soeppan met een half blokje bouillon en laurierblad. Als het water kookt zet je het vuur laag en laat je de spliterwten 45-60 minuten koken met de deksel schuin op de pan zodat er wat stoom kan ontsnappen.
- Na 45-60 minuten, afhankelijk van wanneer de spliterwten zacht en ‘geplet’ zijn, doe je alle overige ingrediënten behalve de vegetarische worst in de pan, vul je het met water zodat alles ondergedompeld is en doe je de rest van het bouillon blokje erbij.
- Breng dit aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat alles voor 30 minuten meekoken zonder deksel.
- Bereid de vegetarische worst zoals op de verpakking, snijd het in stukjes en voeg het vlak voor je het gaat opdienen toe aan de soep.
- En genieten maar!
2 comments
Oh lekker. Fijn recept. Ga ik perwtinent maken. 😋 Gisteren nog courgette soep gemaakt. Soep is zo lekker in de herfst. Fijne dag! 💋💋
Lijkt me heerlijk! En wat fijn dat het recept zonder vlees is! Ik gebruik graag de vegan rookworst van AH, ook erg lekker.