De dagen worden korter, de maaltijden warmer – zo zie ik het een beetje. Weinig salade’s, meer warme curry’s, lasagne’s en lekkere warme broodjes. Het is tijd voor een nieuw voedingsdagboek!
Twee volkoren crackers van de Lidl met wat cashewnoten
Aubergine en aardappelen met wat olijfolie, peper en zout besprenkeld voordat ze de oven in gaan.
40 minuten op 200 graden Celsius
De aubergines volgens een Ottolenghi recept klaargemaakt, echt heerlijk!
Wafels van Lidl Delicieux, zo geweldig lekker!
Mandarijntjes!
Ik wilde een random schotel maken en gebruikte alles wat we in huis hadden: sperziebonen, snijbonen, kidney bonen, wortel, tomatensaus en lekker veel parmezaan.
Aardappelen die ik eerst eventjes 20 minuten in de oven heb gedaan heb ik gebruikt als één van de laagjes van de ovenschaal.
Eén andere laag was van lasagne en ik heb het geheel getopt met bechamelsaus en parmezaanse kaas.
Ik heb zelfs één deel van de schotel aangevuld met gehakt voor Boy, de andere helft was vegetarisch voor mij.
Mijn deel
Deel van Boy
Paarse spitskool, tomaat en komkommer
Brood dat Boy had gekocht even opgewarmd. (ik koop echt nooit witbrood, heb veel liever iets volkoren)
Mijn zelfgemaakte hummus waar je vorige week het recept van hebt kunnen zien op mijn blog! ZO lekker. Hier vind je het recept terug:
De hummus en de groente bij elkaar op het broodje en klaar!
Israëlisch eten gehaald van een tentje uit Amsterdam genaamd The Sajeria als verrassing voor Boy. Eén van onze favorieten!
Chips!
Volkoren crackers met zuivelspread en jam.
Gebakken tofu repen met peper, zout en veel knoflookpoeder.
Dit in combinatie met wat salsa die over was van de dag ervoor op een bietenwrap (van de Lidl) en klaar!
Zeldgemaakte Kip Korma, ook weer als verrassing voor Boy haha.
Ik probeer hem net zo lekker te maken als ons favoriete tentje uit Den Haag (Taj Mahal), maar het lukt niet!
Evengoed wel heerlijk!
Jaja, dit hoort ook bij het tracken van calorieën. Een héél erg tegenstrijdig beeld, ik postte deze foto op Instagram en ik kreeg vooral heeeeel veel lachende herkenbare reacties, een paar mensen vonden het absurd.
Ik zou zeggen: kom maar door met je comments en realiseer je: wat je zegt voel je zelf, ik niet 😉
Sperziebonen en sugar snaps ‘gebakken’ in een klein laagje water in een koekenpan.
Met aardappelen van een paar dagen geleden erbij
Een bord met allemaal restjes: aardappelen, sperziebonen, sugar snaps, hummus, aubergine en tomaat.
De klassieker is er weer! Rijstwafels met pindakaas.
Wortel-gember sapje uit de juicer.
Volkoren crackers met jam en de ander in combinatie met zuivelspread.
Laatste beetje sperziebonen opmaken. Ik ‘bak’ ze dus in een laagje water in een koekenpan.
Samen met de snijbonen
Eiwitomelet ernaast en klaar.
Banaan-ei pannenkoek met heel veel kaneel. Getopt met yoghurt en maple syrup.
Twee gebakken eieren met tomaat.
Op een wrap met zuivelspread en genieten maar!
Zo, dat was hem weer voor deze week! Het voedingsdagboek 🙂 Het was me wel een geniet-week hoor, als ik zo terugkijk op de foto’s!
3 comments
Oehhh wat heerlijk weer! Je bakt de sperziebonen, sugarsnaps, snijbonen in water zodat het sneller gaar is? Gebruik je meestal diepvries of verse?
Yes!! Ik had nu verse uit een toogoodtogo box! Maar meestal koop ik diepvries en dan doe ik er geen water bij omdat er al wat water vanaf komt doordat ze ingevroren waren!
Heerlijk gevarieerd weer allemaal. Vastgelegd op prachtige foto’s. Ja hier worden de maaltijden ook meer winters. Ik geniet voor het eerst sinds jaren van deze maanden van het jaar. Zuivelspread met jam, zo lekker ja! Heerlijke combi. Misschien een tip, wat kaneel over je mandarijntjes. Ik doe dat sinds kort. Vind het zelf heel lekker. En nou heb ik 19 jaren in Den Haag gewoond en nog nooit was ik bij Taj Mahal. Je schreef er al eens eerder over volgens mij. Wil daarheen; nu! ✌🏻😋 Teni, je hebt heerlijk gegeten. Je geluk straalt door in je voeding. Je bent wat je eet en je eet wat je bent. Zoiets. Kus mop en fijn weekend. 😘