Parelcouscous is één van die dingen die we misschien vaak vermijden vanwege de prijs. Het is wat duurder dan rijst, gewone couscous en soms zelfs duurder dan quinoa. Maar los van de prijs is het een heerlijke afwisseling om van te genieten; warm of koud.
Vandaag een koud gerecht wat makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaard kan worden om er meerdere dagen van te genieten! Parelcouscous met kikkererwten en groente uit de oven!
Wat heb je nodig?
- 150 gram parelcouscous
- 1/2 courgette, in partjes gesneden
- 3-4 cherry tomaten, in partjes gesneden
- 1/2 zoete punt paprika, in stukjes gesndeden
- 150 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 150 gram komkommer, in kleine stukjes gesneden
- 1 citroen, sap
- 1/2 blokje bouillon
- 1-2 theelepels gedroogde tijm
- 3-4 theelepels paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- olie
- bieslook ter garnering
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bereid de parelcouscous volgens de verpakking, met het blokje bouillon
- Doe ondertussen een velletje bakpapier op een bakplaat en verspreid aan de ene kant de courgette, paprika en tomaat, besprenkeld met wat olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm.
- Verspreid aan de andere kant van de bakplaat de kikkererwten met paprikapoeder eroverheen.
- Zet dit in de voorverwarmde oven voor 20 minuten en schep het even door na 10 minuten. Haal het na 20 minuten uit de oven en laat het een beetje afkoelen.
- Als de parelcouscous klaar is (eventueel afgieten) kun je deze even laten afkoelen en vervolgens mengen met alle ingrediënten uit de oven en ook de komkommer.
- Doe hier citroensap, peper en zout naar smaak bij, hussel het goed door en garneer je salade met wat bieslook.
- En genieten maar!
1 comment
Oh wat ziet parelcouscous er mooi uit. Doet zijn naam echt eer aan. Heb het nog nooit op. Ben het nooit in de supermarkt tegengekomen. Ik ga er eens naar op zoek. Misschien ligt het er wel, maar keek ik eroverheen. De ‘normale’ couscous vind ik al zo lekker. Benieuwd naar deze pareltjes. Bedankt voor je recept. Heerlijk. En… mooie foto’s ook. Kleurrijk zo hé die mooie ingrediënten bij elkaar en de parelcouscous in de pan, vind ik er ook al zo mooi uitzien. Mooie post weer al met al. Fijne dag. ❤️💋