Ben je een havermout liefhebber en heb je iets meer tijd in de ochtend om eens een nét wat anders te maken dan havermout uit een pan? Dan is dit recept een heerlijke afwisseling!
Of juist voor mensen die havermout willen gaan eten vanwege de talloze gezondheidsvoordelen (lees het hier!) maar wel met een lekker recept willen beginnen. Dan ben je hier aan het juiste adres!
Wat heb je nodig voor 1 persoon*
- 1/2 banaan, geprakt
- 50 gram havermout (eventueel vermalen tot bloem)
- 20 gram eiwitpoeder, chocolade of vanille (ik gebruik vegan van Orange Fit)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 140 ml plantaardige melk (ik heb havermelk gebruikt)
- Optioneel: stukjes chocolade (chocolate chips)
*Ik maakte het voor 4 personen dus let niet op de hoeveelheid in de foto’s
Tip: Als je de havermout eerst maalt tot bloem dan wordt het geheel enorm ‘fluffy’. Absoluut even de moeite waard! In deze foto’s had ik dat niet gedaan, later wel (maar geen foto van gemaakt). Deze tip moest ik even met je delen!
Op naar de instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe alle ingrediënten (behalve de stukjes chocolade) bij elkaar in een ovenschaal(tje) en meng het goed door met een vork tot je een gladde massa krijgt. “Vouw” de stukjes chocolade erdoorheen als je deze gebruikt en plaats het schaaltje in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten en klaar is je eiwitrijke havermoutcake! Enjoy!
Binnenkort zal ik de foto’s van dit recept updaten want de foto’s doen geen recht aan hoe lekker het recept is!
3 comments
Grappig,jij noemt het cake,ik pannenkoek. Dezelfde ingredienten en dan in een koekenpannetje 15 min in de oven. Heerlijk ontbijt
Haaa wat lekker!! 🥰
Ideaal recept voor de aankomende herfstperiode. Ik eet mijn havermout nu nog koud, heerlijk overnight oats. Maar dit staat zeker op de planning nu de herfst gaat beginnen.