Eens in de zoveel tijd laat ik wat foto’s zijn van verschillende eetmomenten van de afgelopen week. Vooral wanneer ik er foto’s van heb gemaakt en ik het de moeite waard vind om het te laten zien! haha 🙂 Hier enkele momenten uit mijn afgelopen week qua eten en drinken! Mocht je ergens een recept van willen, laat dan gerust een comment achter!
Zondag had ik heerlijk kikkererwten naan brood gemaakt. Of ook wel een soort wraps (recept). Met daarop; kidneybonen, gebakken uien, rundvlees, avocado en sriracha. Verukkelijk!!!
Maandag was ik ontzettend druk met het schrijven van artikelen. Ik had even een snelle voedzame avondmaaltijd nodig. Wat doe ik dan? Appel plakken op de gril met brie ertussen. Het is een raar idee, maar het is heerlijk! Appelsandwich met brie 🙂 En ook dadels met een walnoot erin. Snel, voedzaam, lekker en vullend!
Weinig tijd, weinig tijd; gebakken ei met zoete aardappel uit de oven. Huppa!
Even een rustig momentje pakken in de week. Grote mok thee en lekker series kijken in bed. Dat is ook nodig!
Pizza van speltbodem en eigenlijk alles wat ook in de kikkererwtenwrap zat. 🙂
Woensdagochtend lekker een ontbijt met banaan-ei-havermout-kaneel pannekoekjes! (recept)
Hmmm.. volkorenpasta met champignons, mozzarella, parmezaanse kaas en een ei.
Vrijdagmiddag: koffie met een brownie die ik heb gedeeld met een vriendin. Heerlijk geniet moment in de week!
Vrijdagavond een barbecue! Een hamburger en heerlijke salades en ik was dik tevreden over de week! 🙂
12 comments
Hello,
ik zou wel graag het recept willen van de pasta en de pizza 🙂
xxx
Yes! Staat op de lijst 🙂 Komen artikeltjes over 🙂
Leuk!!! ik wacht rustig af :-)….
Ik heb trouwens gisteren geprobeerd de pannenkoekjes te bakken maar dan zonder banaan….. ahumm… ík denk dat het beslag te dun was, want ik kreeg ze niet opgedraaid zo dun dat het was :-)….
Ik heb al bijna 6 jaar geen banaan gegeten omdat dit best veel suiker bevat. En ik suikervrij eet.. Dus vind ik het eigenlijk een beetje eng om weer een banaan te eten. Omdat ik dan bang ben dat mijn bloedsuiker ineens zo stijgt dat ik er dan last van krijg. En dan voel ik me een dag zo beroerd. Wat kan jij mij adviseren?
xxx
Ai, zonder banaan weet ik niet hoe ze worden. Kan me voorstellen dat het niet de juiste dikte krijgt..
Wow, 6 jaar! Eet je dan helemaal geen fruit meer? Eet je met een bepaalde reden geen suiker?
Je bloedsuiker zal alleen heel erg stijgen als je een banaan op een lege maag eet bijvoorbeeld. Maar als je een banaan, gecombineerd met ei en havermout eet, zal je suikerspiegel juist niet een piek krijgen maar geleidelijk stijgen (door de vezels en eiwtten uit havermout en ei).
In principe is fruit juist handig om je suikerspiegel niet te laten pieken omdat fruit ook vezels en vocht bevat en niet alleen maar suiker. Witte bloem (bijv wit brood of witte pasta) is echt dramatisch op je suikerspiegel, omdat het bijna niets bevat behalve simpele suikers. Gelukkig eten we het in combinatie met andere voedingsmiddelen (bijv een dikke laag pindakaas: eiwitten) zodat de piek wordt opgevangen, maar als je bijvoorbeeld wit brood met chocoladepasta eet of hagelslag dan heb je een en al suikerspiegel-bommen! Fruit is dus niet zo’n grote “dader” 😉 Vooral dus niet als je het in combinatie met iets anders eet.
Ik denk persoonlijk dat je je niet zoveel zorgen hoeft te maken, maar als het niet goed voelt voor jou, dan moet je het natuurlijk niet doen!
Nee hoor, verder eet ik wel fruit hoor, kiwi’s, blauwe/rode druiven, groene appels, meloen, ananas. Alleen werd mij toen verteld dat een banaan in 1 x veel suiker bevat. Heb 6 jaar geleden een behoorlijk heftige tijd gehad, 5 weken ziekenhuisopname na 2 klaplongen en 2 operaties en 2 weken tijd. Heel lang verhaal, zal ik je verdr niet mee vermoeien. Heeft veel stress opgebracht waardoor mijn lijf volledig in de war was en ik gigantisch last kreeg van hypo’s. Met dieetist een menu opgesteld. en duurde heel lang maar uiteindelijk had ik het onder controle. Ben ook onderzocht op suikerziekte. Maar dat was het gelukkig niet. Sinsdien ben ik suikervrij gaan eten. En ik mis het totaal niet. Alleen heb ik nu wel een soort van “angst” voor mezelf gecreeerd dat ik nu dus zelfs geen banaan durf te pakken… Maar zoals jij het omschrijft ga ik het gewoon proberen. Moet gewoon even de “drempel” over..
Dank je wel voor je uitleg!!!
xxxx
Jeetje wat heftig allemaal! Gelukkig dat je het nu onder controle hebt.
Maar inderdaad, ik denk ook dat het een drempel is. Aangezien je ook meloen en ananas eet, deze bevatten evenveel, dan wel niet meer suiker per 100 gram. Misschien was dat toenertijd wel belangrijk om te vermijden of er op te letten. Maar ik denk eerlijk waar dat het helemaal geen kwaad kan om weer bananen te eten 🙂
xxx
Ik ga het gewoon proberen. Als ik het niet probeer zal ik er nooit achter komen.
Thanks!!!!!!
xxx
Omg ik dacht dat ik je niet leuker kon vinden, maar je kijkt dus ook nog Pretty Little Liars? IK HOUD VAN JOU BLOG <3
AAAAAAAAAAAAAAAAWWWWW ZO LIEF!!!!!! <3
Zou ik het recept van de pasta mogen!? ziet er heeeeerlijk uit
Hallo Teni, wat blij ben ik met jouw recepten! Ik ben een diabetes II patiente maar omdat ik in Spanje woon heb ik geen begeleiding van een dietiste, dat kennen ze hier niet. Ik moet zelf alles in de gaten houden en dat doe ik dan ook. Maar het was een heel gezoek om te weten wat de beste voeding voor mij is, nadat ik al genoeg problemen heb gehad met de juiste medicijnen. Nu weet ik: géén suiker en zo weinig mogelijk koolhydraten. Ik doe mijn best maar het is niet makkelijk om de bloedwaarden goed laag te houden. Daarom heb ik veel aan jouw recepten, dank je wel! Groet Anneke