Hemels. Makkelijk. Lekker. Hemels, oh zei ik dat al? Inmiddels ben ik gek op avocado op een knapperig broodje en na wat experimenteren met de juiste kruiden en toevoegingen, heb ik een favoriete combinatie gevonden die ik nu heel vaak gebruik. Zo’n simpel recept (niet eens echt een recept), maar zo vaak vraag naar hoe ik het maak dus vandaar een post! Enjoy 🙂
Oke, er zijn twee punten die essentieel zijn om de “Avocado on Toast” van ‘Hmmm lekker’ naar ‘MIJN HEMEL, DIT IS GEWELDIG’ te krijgen.
- Lekker, vers en knapperig brood. Dit kan tarwebrood zijn, of speltbrood, of roggebrood of wat je maar wilt. Zolang het vers en knapperig (te maken) is.
- Knoflookpoeder. Dit maakt het verschil in smaak. Sorry voor de omgeving.
Nu de benodigdheden voor twee dikke sneetjes brood (1 persoon):
- 1/2 rijpe avocado
- 2 sneetjes brood (dik)
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- chili vlokken
- sriracha (optioneel)
De kruiden dien je geheel naar eigen smaak toe te voegen. Ik kan niet echt uitleggen of ik nou een mespunt of een theelepel heb gebruikt. Maar als je naar de foto’s kijkt, kun je dit makkelijk achterhalen. Mocht je een grill(pan) hebben, zet deze dan absoluut in!
Ik ben deze keer voor het witste brood ever gegaan, haha. Van de Marks & Spencer. Deze was warm en keek me aan in het schap. Toen ik er zachtjes op drukte voelde ik gewoon de zachtheid van binnen met de knapperige buitenkant… Ik moest wel..
Deze avocado is perfect!
Een halve avocado uitlepelen en met een vork prakken. Het hoeft echt niet helemaal glad, integendeel.
Een beetje textuur behouden maakt het extra lekker, anders heb je meer een “saus” op je broodje dan de romige stukjes avocado.
Ik denk dat ik een halve theelepel knoflookpoeder heb gebruikt (misschien iets minder), een mespuntje chili vlokken, 3 draaien aan de pepermolen en 1 korte draai aan de zoutmolen.
Dit is geheel optioneel, maar ik ben gek op sriracha. Het is best pittig, dus veel hoeft er niet door. Het is niet zoet.
Broodjes op de grill 🙂 Het feest mag bijna beginnen.
Je kunt wachten tot de broodjes wat afgekoeld zijn voor je ze gaat besmeren, maar ik had geen geduld meer.
Jum! Als garnering kun je er nog wat extra chili vlokken en peper overheen doen. Maar als ik hier geen foto van zou maken, had ik dat dus ook niet gedaan. Het is al pittig genoeg.
AANVALLEN!
16 comments
Lekkerste wat er is!!!
Lekker! Ik was laatst te lunchen in Amsterdam en toen had ik een broodje met avocado, ei en bacon. Was ook zo lekker!
Ik maak de avocado vaak met beetje ui peper en zout. En dan gekookt ei erop. Mjammie.
Lekker avocado ontbijt/lunch:
– 1 avocado (goed rijp)
– 2 citroenen (geschild, dus incl vruchtvlees)
– 5 dadels
– kaneel naar smaak (koffielepel)
– cacao nibs (eetlepel ongeveer)
Alles bij elkaar behalve de cacao nibs pureren tot een romige mouse en daarna garneren met cacao nibs en genieten.
Zoet zuur romig bitter door elkaar, jummie!
Hoe simpel het ook is, het blijft ook 1 van mijn old time favourites! Zo erg lekker! Ik grill ook altijd mijn brood in een grill pan, zo wordt het nog lekkerder! Ik gooi er altijd een lading chilivlokken en gerookt paprikapoeder overheen en een beetje grof zeezout. HEMELS! En als ik helemaal uit wil pakken, doe ik eerst de avocado op brood, dan wat spinazie en als laatste plakjes tomaten. Ik ben nu aan het ontbijten met havermout, maar ik merk nu al dat ik weer zin heb ik een broodje avo!
ik kon niks bedenken voor lunch, en toevallig post jij dit. Ik ga het meteen proberen!
Jaa zo lekker! Love avocado!
Zeker ook met gekookt ei.
Maar zo los op een broodje, heerlijk!
Ik doe het meestal met een bosuitje/peper/zout en dan op een broodje.
Ooooooooooooooooooooooooooooh op dit recept heb ik gewacht (en gesmacht haha) sinds je bezoek aan The Big Apple.
Ik heb net 2 avocados gekocht, dus die krijgen een bijzonder plekje in dit recept! Grillpan heb ik ook, whoohoo!
Waar kan ik die srirachi eigenlijk scoren? Wil dat wel es proberen.
Thanks voor het posten en de foto’s om bij te watertanden, jummie jummie!
HEMELS JA!!!
Haha wat grappig zo eet ik ook mijn avocado op brood, alleen doe ik de avocado vaak gewoon in plakjes. Maar good to know: je hebt een zoutmolen met knoflook en chillivlokken ik geloof dat ik die torenhoge molen een keer bij de Liddl vandaan heb geplukt! XX
In Action hebben ze die!
Tegenwoordig meng ik mijn avocado met geitenkaas, heaven!
Ik vond avocado nooit zo lekker totdat jij er mee op IG kwam. DANK!
Zooo nice!! Ben t nu aan t eten. Heb best veel kruiden gedaan,love it! Thanks voor t recept! Deze blijft erin!
Werkelijk goddelijk!! Héérlijk!! Ik heb ipv knoflookvlokken een vers (klein) knoflookteentje geperst en erdoor gedaan. Is beter voor de omstanders dan knoflookvlokken 😉
Dit moeten jullie ook echt is proberen!:
Voeg worcestersaus (ongeveer 1 theelepel of meer naar smaak) en citroensap van een halve citroen(of naar smaak).
Maak het af met peper en zout en eventueel knoflookpoeder( is wel overheersend).
Dit heb ik van mijn moeder geleerd in de jaren negentig die toen bij een natuurvoedingswinkel werkte en toen veel goede tips kreeg van echte healthfreaks(wat nu weer heel normaal is;-)). Maar goed echt oldschool en gaat nooit vervelen dit recept!