Chili, bonen, groente, mij maak je er blij mee en vandaag laat ik je een simpele manier zien om zelf je tomatensaus te maken (kun je ook voor pasta’s gebruiken) die je zelf kunt aanpassen met andere kruiden. Dit is de basis en dat heb ik gedaan met een vegetarische chili.
Ook is hetgeen dat je eronder ziet geen rijst, maar bloemkoolrijst! Hier is eerder het recept van online gekomen. Een flinke twist maar ontzettend lekker als je het mij vraagt!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 600-700 gram rijpe cherry tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika (mag ook rood, maar anders is alles zo rood)
- 2 lente ui/bosui
- 1 blik kidney bonen
- 1 blik maïs
- paprika poeder
- chili vlokken
- knoflookpoeder
- peper en zout
- olie om in te bakken
- 1 klein blikje tomatenpuree*
*dit is alleen als je wilt dat de saus wat sterker en dikker is, maar in principe kun je het weglaten.
Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in een pan met wat olie. Doe hier een paar minuten later ook de knoflook bij.
Hoe rijper de cherry tomaten, hoe sterker en zoeter de smaak van je saus: aanrader dus!
Vervolgens kun je zelf de hoeveelheid kruiden gebruiken die je wilt. Ik doe een theelepel chili vlokken en met de knoflook- en paprikapoeder ga ik helemaal los. Later heb ik er nog meer bij gedaan.
De cherry tomaten heb ik ik 4en gesneden, je kunt ze ook halveren.
Dan kunnen ze in de pan!
Nog meer knoflook- en paprikapoeder erbij.. !
Even doorroeren en op een laag vuur laten staan. Ik zou de deksel er ook even opzetten. Dit mag zo’n 5 minuten rustig sudderen.
Als de tomaatjes lekker zacht zijn en het vocht verspreid is in de pan, dan kunnen de overige ingrediënten van de chili erbij.
Ik houd van paprika en ik had enorm veel paprika’s van de markt over, dus dat verwerk ik in zoveel mogelijk gerechten.
Als je nog wat tomatenpuree wilt toevoegen dan is nu het moment om dat te doen.
De lente uit of bosui in ringen erbij voegen
Kidney bonen uitlekken
Maïs uitlekken
En allemaal erbij!
Ik houd van deze kleuren, héérlijk!
En klaar is je gerecht! Ik heb er als garnering nog wat koriander bovenop gedaan, ook erg lekker!
Eetsmakelijk, een bord vól groente! Mocht je nieuwsgierig zijn: “Rijst van Bloemkool maken – SUPERMAKKELIJK!”
9 comments
Lijkt me heerlijk Teni! Ik ga het zeker een x proberen!
Yay! 🙂 x
Hoi Teni
Vraagje hoef je niet de tomaten te ontvellen?
Hi Brenda! Ik ben vooral gemakzuchtig met recepten, dus ik heb ze niet ontvelt.
Vegetarisch? Veganistisch volgens mij zelfs! Goed bezig Teni!
Net gemaakt, echt heerlijk! Bedankt voor dit recept?
Wat een heerlijk recept, ik ga ook de bloemkoolrijst volgende keer maken ??.
Mag ik je vragen waar je de fijne,praktische rode pan vandaan hebt?
Lijkt me super om groente- en stoofschotels in te maken.
Dank je wel alvast, ook voor je positieve en bemoedigende reviews, verhalen, foto’s, blogs enz.
Lieve groet ?
Wat een lieve comment Christel! Dankjewel daarvoor 🙂
De pan komt van de Albert Heijn 🙂 Ongeveer 2 jaar geleden gekocht, maar ze zullen vast dezelfde of iets dat erop lijkt (nieuwere versie) hebben!
Liefs!
Heerlijk gegeten! Bedankt voor het recept 😉